poziomka_a 21.08.2006 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 jak mam się dopisać SŁONECZKO do tej twojej mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.08.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Poziomeczko, to nie jest moja mapa. Ona jest ZbyszkaP Musisz napisac do Niego maila i podać nazwę miejscowości i ewentualnie zdjęcie domku lub działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniechaa 21.08.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 To może ja też się dołaczę? Mieszkam od zawsze na wsi i dobrze mi z tym. A to prawdziwa wiocha, z tych zabitych dechami Marzę o własnym domku, na razie mam działkę (no, prawie moją), upatrzony projekt i... strasznie mało kaski. Ale za to fachowcy od budowania w rodzinie, więc może w przyszłym roku zacznę pisać Dziennik Budowy. Do tego czasu, mam nadzieję, pokonam te papierkowe sprawy... A na razie czytam, czytam, czytam - to forum uzależnia niemożliwie! Pozdrawiam wszystkich "wieśniaków", a szczególnie tych, co osiedli pod Grodem Kraka - ja chyba najdalej, bo jakieś 40 km muszę dojeżdżać do pracki w tym pięknym mieście. Ale co tam, grunt, że necik jest. Radiowy, ale jakoś chodzi. Od niedawna, co prawda, więc muszę się podszkolić w tym i owym... Jeszcze raz pozdrawiam Gryfpc, przeczytałam twój Dziennik, śliczną masz działeczkę i ten staw.... marzenie.. Mam nadzieję, że kłopoty z pracą szybko miną, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 22.08.2006 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ja tez mieszkam pod Krakowem , mam do Krakowa 30 km. , moze mieszkasz gdzieś w okolicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniechaa 22.08.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Nie wiem dokładnie, gdzie Ty, Poziomko mieszkasz, ja w gminie Iwanowice - kojarzysz tę miejscowość? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 23.08.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Jako że jestem tu NOWA witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam. Forum podczytuję od jakiegoś czasu ale dopiero teraz wpadłam na ten fajny "wiesniacki wątek", którego nie mogę sobie odpuścić Wieśniarą jestem z doskoku (jeszcze), w grudniu ubiegłego roku kupilismy dziełeczkę a właściwie opuszczone gospodarstwo na wsi, od wiosny w miarę możliwości porządkujemy teren i doprowadzamy go do stanu używalności. Przy sprzyjających warunkach (finansowych) chielibyśmy w przyszłym roku ostro zabrac się za remont domu by wreszcie zamieszkać tam na stałe. Dokładniejsze informacje nt mojego "inwentarza", włości, planów i poczynań postaram się zamiescic w moim dzienniku -pamiętniku do którego już teraz serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 24.08.2006 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 mieszkam pod Krzeszowicami . Twojej miejscowości nie znam:( . A ja może do końca tego tygodnia będę miała zakończone prace związanez podłoczem wody , kanalizacji i odpływu . Następne część to prąd w domu . A potem wstawie okna . Jaką firme polecacie?? ja chyba kupie z Okno Plastu , co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 03.10.2006 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 jejku co tu tak ucichło? ja własnie skończyłam instalacje prądu , czekam na okna . W tym roku prawie koniec z jakimis jeszcze pracami . a co u Was sie dzieje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 pipipi (wieje) jak ... w kieleckim (sorry za skojarzenia ... bo to teraz swietokrzyskie jest ... ) chyba na zmiane pogody ? a taka piekna jesien była .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arlecik 03.10.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam wszystkich!! Co prawda wieśmanką już jestem od 6 lat, ale dopiero w tym roku udało nam się kupić wymarzoną działeczkę na razie oczywiście papierzyska, a na wiosnę - ruszamy pełną parą. Mieszkamy pod Myślenicami, o ile się orientuję, to w pobliżu nikt z was... ale może się ktoś znajdzie?? Serdecznie pozdrawiam Poziomkę - moje rodzinne miasto to Jaworzno, więc trochę znam Krzeszowice i okolice i oczywiście Was wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.10.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Mieszkamy pod Myślenicami, o ile się orientuję, to w pobliżu nikt z was... ale może się ktoś znajdzie?? A na mapce sprawdzałaś? Też się możesz dopisać, wysyłając PW do ZbyszkaP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 11.10.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ja do Zbycha napisałam , ale jakoś nie dołaczył mnie do swojej mapy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 13.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam szwędam się po forum tu i tak a tu proszę swojaki. Ja też mieszkam na wsi. Zawsze ciągnęło mnie do miasta. Dlatego pobierałam stosowne wykształcenie. A los zadecydował a właściwie zawdzięczam to ojcu który marzył, żeby córka przyszła mieszkanka miasta miała zaplecze czyli mały domek na wsi do którego zawsze będzie mogła przyjechać kiedy oczywiście rodziców zabraknie. No i tak rozpoczęłam przygodę z budową swojego domu. Książeczka mieszkaniowa po pewnym czasie została zamieniona na premię gwarancyjną więc tym sposobem plany o mieszkaniu w mieście padły. Mam domek i kawałek ogrodu tylko doskwiera mi samotność, bo jednak żyję inaczej niż moi sąsiedzi /ja nie utrzymuję się z rolnictwa/ jako jedyna na wsi mam zmywarkę i ostatnio usłyszałam miało być śmieszne, że próżniakowi nie chce się zmywać. I takie tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 16.10.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 no niestety wieś to wieś i pełno tu wszystko wiedzących bab , u mnie jest podobnie do tego te baby to ciotki . Co do zmywarki to też będę mieć .A ja wreszcie mam zamonotowane okna w domu , byłam chwilkę temu i zrywałam taśmy z okien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 18.10.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Poziomka jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 19.10.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 no jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.10.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Ja też na wsi buduję, ale jakby tak trochę inaczej. Wszyscy sąsiedzi są nowi, więc łatwiej nawiązać znajomość. Z autochtonów to jedna stasza pani z którą sąsiaduję przez ogrody. Jest sympatyczna i miło czasem postać przy płocie i porozmawiać o jabłkach. No i jedno dość młode małrzeństwo. Mieszkają w starym domku, ale też sie budują. Bardzo sympatyczni, kozy choduja po mleko do nich chodzimy. Miło sie rozmawia. Pewno dlatego, że nie sa zawistni. A nawet jeśli plotkują to co mnie to obchodzi. Wychowałam się na wsi. Znam ta mentalność i różne mechanizmy kierujące życiem towarzyskin ma wsi i jakoś mnie to nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 22.10.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam w niedzielne popołudnie. U mnie dzisiaj piękna pogoda. Mam nadzieję, że nie tylko u mnie. Spacerek po obiedzie. Nie można oczu oderwać się robi pięknie. Tylko trochę smutno bo mąż w delegacji i sama te spacerki urządzam. Jutro do pracy więc chandra minie trochę z natłoku prac a trochę z faktu, że w piątek rodzinka będzie w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 02.11.2006 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Za pare dni skończe grodzenie , powiedzcie mi ile u Was kosztuje brama , najzwyklejsza kuta ??? U mnie za brame z bramką wymiar 5 m , zażyczyli sobie 4500 (ocynkowana). Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 16.11.2006 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 bywa tu jeszcze kto??? Ogrodzenia mam na ukończeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts