Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa ludzi mieszkających na wsi ?

poziomka_a

Recommended Posts

to ja tez....od przeszlo 1,5 roku mieszkam na wsi......juz sie przystosowalam...chociaz....hmm..wczoraj sołtys zadzwonil do bramki z zapytaniem czy ksiedza przyjmujemy i ze nosi opłatki..... :lol:

dziwne ...

nie ma na wsi sklepu z opłatkami ?

• Odpowiedzi 679
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Witam ... Dość dawno się nie odzywałam . Jestem teraz na etapie robienia piorunochronu , robią od paru dni , ale pogoda jest jaka jest , ciągle pada . Zastanawiające jest jak mało nowych domów ma piorunochrony ??? A tak to posialiśmy koło domu trawkę , teraz po deszczu coś zaczyna wychodzić . 8) A co u Was ??

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich,

Mysle, ze mogę dołączyć do tego wątku choć na wsi będe mieszkała dopiero za jakiś roczek na razie sie buduje. Trochę mnie martwią te dojazdy do szkoły i cała aklimatyzacja przede wszystkim dzieci ale chyba nie będzie tak żle w końcu nie ja jedna na wies ide :D .

wiochmanczy to ten Broniszów koło Ropczyc? - oj ile wakacji ja tam spędziłam i nadal spędzam :D

Pozdrawiam goraco tych którzy już na wsi i tych którzy jeszcze nie.

• 2 weeks później...
Burze mnie nie dosięgły , tylko to gradobicie o którym wcześniej pisałam ... U mnie na wsi upał , duchota :o . Spacerować się da dopiero koło 17 ...Zastanawiam się co to może być ? Wieczorami koło jaskółek w szczycie latają mi jakieś owady , wielkościowo jak trzmiele , ale nie bzyczą , patrzyliśmy wczoraj , czy one czasem nie mają się gdzieś na strychu , ale raczej nie , czy może kolor domu im się podoba ( jest żółty) , gdy tylko robi się ciemno ich nie ma , a tak to jest chmara...Spotkaliście się z czymś takim ?

• 2 weeks później...

Wszyscy mieszkancy wioski na urlop wyjechali, ze taka cisza?

Widoczek na okolice wioseczki do ktorej powroce... ale nim sie to stanie, w przyszlym roku bede tam na wakacjach. :)

http://lh3.ggpht.com/_07pZyfjzQJk/ShQVMI3ip_I/AAAAAAAAAt0/EVqfgAo-cCU/s800/Polska%202005%20-%20Wszystkie.%20076.jpg[/b]

• 2 weeks później...