kretka 30.11.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 To może nietypowe pytanie ale mam mały problem. Odebrałam mieszkanie z podłogami w postaci wylewki betonowej. Planuję wprowadzić się na wiosnę i wtedy położyć parkiet. Wcześniej chciałabym jednak urządzić parapetówę. Co zrobić aby podłogi tak bardzo nie kurzyły ? Jak przyjdą goście to po chwili wszyscy będą zakurzeni. Czy mozna je czymś zabezpieczyć np. farba, lakier itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.11.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Zwykły grunt powinien pomóc na jakiś czas....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.11.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Posprzątać, zmieść kurz, zagruntować i polewać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 30.11.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Pylenie wylewki może przeszkadzać nie tylko przy imprezie. Dlatego przed położeniem podłogi można polać którymś z preparatów do utwardzenia betonu, jest ich pare na rynku, droższe i tańsze. Ja zastosowałam BETOTWAR. Pomógł, ale trochę pokosztował. Są też tańsze, nie wiem czy też tak skuteczne. Polewa się to np. z konewki (śmiało, bez obaw ), wg. instrukcji na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.11.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Doraźnie grunt może wystarczyć. Można rozłożyć folię, albo płytę wiórową . Jeśli na dłużej to pomalować Epidianem 560. Tyle że trochę pośmierdzi ksylenem. Ale to profesjonalne rozwiązanie na niekurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.12.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kup belkę tektury falistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 01.12.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 co zrobić, żeby wylewka nie kurzyła - nie dawać jej papierosów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts