dobromisia 01.12.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Witam,mam stary dom z bala, który teraz chciałabym obłożyć deskami. Niestety w moim mieście chyba nie ma fachowców, bo gdzie nie zadzwonie, słyszę odpowiedź: Nie wiem.Dom jest letniskowy, ale chciałabym go przerobić na całoroczny. Potrzebuję zatem go ociepilć od zewnątrz i obłożyc na nowo deskami. Niestety nie wiem jakiego materiału powinnam użyć ( styropian, wata?), nie wiem też czym go obłożyc ( sosną, dębem?) i jak to zrobić. Czy impregnować deski? Czy mają być one sezonowane czy mogą być mokre? Bardzo proszę o poradę. Proszę pisać tu, badź bezpośrednio do mnie na maila: [email protected]Bardzo dziekuje.Dobromisia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/44674-prosz%C4%99-o-pomoc-czym-i-jak-ob%C5%82o%C5%BCy%C4%87-dom-z-bala/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts