Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C59b Z WERANDĄ wariant 2

Recommended Posts

Jeśli już zdecyduję się na budowę to zmiany będą następujące:

- połączone pomieszczenie gospodarcze z łazienką,

- gdzieś chciałabym wcisnąć malutkie wc,

- i jeszcze jak dałoby się zrobić gdzieś garderobę to byłoby cudownie.

Martwi mnie tylko ciemna łazienka :(

Dziękuję za opinie.

Pozdrawiam

• 7 months później...
  • 1 month później...

http://www.projekty.murator.com.pl/Panel/pliki/c59br1.jpg

Salon na stronę wejściową. Rozumiem, że tego wymaga położenie działki 8)

Jak na parametry powierzchniowe, to ma wszystko, czego moze sobie wymarzyć inwestor. Nawet malusia spiżarnia jest! :D Może obrys rzutu budynku zbyt skomplikowany, w częsci tyłu garażu, pokoju 10 i sypialni małzeńskiej, co podnosi koszty fundamentów. Ja to bym wyprostowała :wink: , ale w tym momencie chyba naruszę konstrukcję dachu :roll: Domek zdecydowanie podoba mi się! :D Z tym, że nie wiem, czy ganek jest zadaszony? :roll: Ja bym go zadaszyła, jeśli ganeczek wychodzi na stronę płd.

Może zrównałbym (zlicowałbym) drzwi wejściowe z bramą. Od wejścia masz południe, więc światła w luksferach przy framudze powinno wystarczyć na całe 1 i 1/2 4, a zyskałbyś lepszą komunikację w 1.

10 trochę droga i to już 4. punkt (drzwi, garaż, taras 14) dostępu do domku (trochę dużo) później trudno będzie zmienić przeznaczenie tego pokoju, chyba, że (sorki, że tak osobiście) planujecie jedno dziecko, lub tylko jeden pokój gościnny.

Kuszą mnie manewry ścianką pomiędzy 2 i 1 ale tam komin.

Może jedno okiento w garażu.

Z aranżacji może warto stół okrągły zamienić na owal i wyeliminować kuchenny. Będzie więcej miejsca w kuchni, a i więcej na nim zmieścicie.

Tak jak tu to zapowiadam wieczne kursy (co każda przystawka i danie) kuchnia- salonstół z przeszkodą kuchniastół bo lada do przygotowania w kuchni za stołem w kuchni.

Jerek nie myśl, że bezinteresownie :lol: , pewnie, że interesowny jestem :oops: .

Jak możesz oddaj uwagami na "Z blaskiem" C64

• 3 weeks później...
  • 1 month później...