krzyszt17 15.01.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Do Dyletanta. Moim zdaniem emems stara się doradzić jak najlepiej, ale ja do końca bym mu nie wierzył. Radzę poszukać na forum o izolacji i ocieplaniu fundamentów - jest tego sporo.Ja przy ścianie dwuwarstwowej będę izolował ścianę i ocieplał od zewnątrz (tak mam w projekcie) i logiczne wydaje się połączenie ocieplenia ściany fundamentowej z ociepleniem ścian zewnętrznych. Drenować przy wysokim poziomie wód gruntowych jest sens, jeżeli jest tą wodę gdzie odprowadzić (np. instalacja burzowa), w innym przypadku nie ma to sensu. Jeszcze raz powtarzam wciśnij przycisk "szukaj" a znajdziesz dużo wiadomości na interesujący cię tematPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.01.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 do krzysztofa17 doradzam co wg mnie jest najlepiej, ale "Decyzja należy do Ciebie", ja podałam tylko przykład jak u mnie został zaizolowany fundament i jak zamierzamy połozyć ocieplenie. Jak już nadmieniłam przed wykonaniem danej roboty budowlanej wertujemy MURATOR i strony internetowe. Np przed położeniem folii kubełkowej zasięgnęliśmy porad producenta a o niej samej dowiedzieliśmy się z MURATORA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 15.01.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Ja "wyczytałem" na forum o izolacji ile się dało, są tam o wiele obszerniejsze wątki niż ten, wypowiada się tam wiele różnych osób i dobrze by było aby Dyletant poznał różne wypowiedzi a nie opierał sie na jednej moim zdaniem dość kontrowersyjnej radzie ememsa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts