Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Korona II molusa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

motyczka prace posuwają się aż miło :wink:

Trochę brakuje sił i nerwów. Codziennie ktoś coś psuje. Dzisiaj np. p. od płytek rozwalał całą zabudowę w dolnej łazience bo powsadzał jakieś badziewne plastikowe listwy wszędzie gdzie płytki stykały się ze sobą. Jak to zobaczyłam to mało nie padłam z wrażenia :evil:

Murarze tak wymurowali mury z klinkieru w kuchni że BRW będzie musiało obcinać fronty szafek. Można się załamać.

A reszta jakoś idzie. :wink:

MONIKKKAA bardzo dziękujemy za zdjęcia. Zbieram sie aby coś odpisać, ale czasu cały czas brak. Wasz domek jest taaaak duży przez te wszystkie przeróbki i tak inny. Ale bardzo pomysłowe rozwiązania zastosowaliście.

Łazienka prześliczna. Czy to jest ta mniejsza górna łazienka? I mam od razu pytanie do Was. Czy robiliście szafę wnękową przy wejściu do łazienki i garażu? Nie mogę sobie tego wyobrazić, a już musimy podjąć decyzję o jej wykonaniu. Jak macie jakieś zdjęcia tej szafy to wyslijcie na maila, bardzo nam to pomoże.

Jeśli chodzi otę wnękę na dole koło łazienki, to zrobiliśmy, ale jeszcze nie zabudowaliśmy. Nie wiem które zdjęcia wysłaałm, różowa ADRENALINA z CERSANITU to ta ogólna łazienka na górze, a turkusowo-biała to jest nasza łazienka przy sypialni. Podoba wam się przedłużony garaż? Wiem że dom się powiększył, ale wszystko wydaje się być przemyślane. Duży taras, który chciałam, musiał byc a szkoda było nie wykorzystać miejsca pod nim, za pare lat dzieci też będą napewno jeżdzić samochodoami, więc garaż SIĘ PRZYDA.Czy tu na forum, jest ktoś jeszcze kto buduje KORONĘ.

motyczka prace posuwają się aż miło :wink:

Trochę brakuje sił i nerwów. Codziennie ktoś coś psuje. Dzisiaj np. p. od płytek rozwalał całą zabudowę w dolnej łazience bo powsadzał jakieś badziewne plastikowe listwy wszędzie gdzie płytki stykały się ze sobą. Jak to zobaczyłam to mało nie padłam z wrażenia :evil:

Murarze tak wymurowali mury z klinkieru w kuchni że BRW będzie musiało obcinać fronty szafek. Można się załamać.

A reszta jakoś idzie. :wink:

molus tylko spokoj i cierpliwośc moze nas uratować :wink: mysle, ze na kazdej budowie sa takie ekscesy i problemy, grunt to wiedziec co robic w takiej sytuacji i nie tracić wiary, ze sie uda :lol: a widze ze dobry humor Ciebie nie opuszcza :D..........rozumiem, ze pochwalisz sie efektami w łazience i kuchni ....jak wszyscy czekam na zdjęcia

:) :)

• 3 weeks później...

MONIKKKAA prace posuwają się aż miło. Podłoga na dole położona, co prawda nie ma jeszcze listw, ale wygląda super. Kominek stoi, już był odpalony i nawet kiełbaski poszły w ruch. Jak na razie to jest tylko obudowany płytą i czeka na wykończenie. U góry mała łazienka nabiera właściwych kolorów i kształtów.

Po oglądnięciu Twojego albumu jest mi smutno że tyle jeszcze do zrobienia, a najgorsze że nie mam czasu dopieścić tego domku. Twój wygląda ślicznie.

Zdjęcia jakieś mam to za niedługo je zapodam jak tylko chwilkę czasu znajdę.

To fajne uczucie patrzeć na domek jakby mój a jednak inny. Ładna podłoga, co to jest? Widzę że dobudowaliście wnęke na szafę koło łazienki na dole. My przeprowadzamy się do końca lipca. Górę mamy gotową dzis przywiozą sypialnię. Na dole parkiet położony ale jeszcze cyklinowanie i lakierowanie, potem malopwanie w 2 dni dołu i koniec. Może macie zdjęcia łazienek i pokoji? Pokażcie.

kubolotek podłoga ma kolor dokładnie taki jak na zdjęciach holu (na zdjęciach salonu wyszła za jasna), podobno jeszcze zciemnieje :lol:

oliwier kuchnia jeszcze nie skończona, sprzęty i meble zamontowane, ale wyszły pewne niedoróbki po elektrykach itd. i trzeba to doprowadzić do porządku, ale jakieś zdjęcia wkleję.

Łazienki też nie skończone. Płytki minimala są na dole, na górze jakieś paradyża. Przywiązuję do tego bardzo mało wagi (to nie jest najważniejsze) :wink: .

Dziękuję wszystkim za miłe słowa.

kuchnia wyglada super, nawet taka niedokonczona :D

mam pytanie:

co to za blat, tzn z czego go zrobiliscie, czy na scianie przy zlewozmywaku tez jest to samo z czego wykonany jest blat?

czy to moze kompozyt?

i jeszcze jedno: jaka szerokosc mają szfki/cargo miedzy lodowka a zabudowa piekarnika oraz miedzy lodowka a scianą??

pozdrawaim i jeszcze raz gratuluje kuchni