Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Korona II molusa

Recommended Posts

fasola25 blat to zwykła płyta, obita aluminium. Na ścianie ułożony jest ten sam gres polerowany co na podłodze (płytki 50x50). Nie mamy nigdzie kompozytu.

Szafki cargo mają po 15 cm (prawie). :wink:

martynka1 spiżarnia ma około 1,8m2.

MONIKKKAA okap podłączony jest tylko do prądu, ale z tego co wiem to będą jakieś kombinacje na których kompletnie się nie znam, jak sie dowiem co i jak to napiszę. Wiem co czujesz oglądając nasz dom. :wink:

editta fronty to zwykły mdf, kolor wenge, robione prywatnie przez ludzi którzy pracują w BRW.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

MONIKKKAA kuchnia wygląda ślicznie, meble proste takie jak mi się podobają. Wogóle cały Twój dom robi na mnie wrażenie. Wszystko dopracowane, czyściutkie. Ja nawet nie mam czasu żeby trochę pozamiatać. I wszystko nam sie ostatnio wali, ale to inna historia.

Szczerze mówiąc gdybym nie wiedziała że Wasz dom to Korona II to po zdjęciach nigdy bym nie zgadła. Wygląda całkiem inaczej od naszego domku.

Beithe blety sa tylko obite aluminium z boku, nie sądzę żeby sie rysowały, ale to wyjdzie w praktyce. :wink:

Monique cieszę się że kuchnia sie podoba. Merbau spodobał się nam od samego początku i był kupiony zanim dom został pokryty dachem. :D

Przepiekny macie dom, Korona to jeden z moich ulubionych projektów, ale dla nas jest za duzy.

Bardzo podobają mi się podłogi, kolor jest sliczny!

I kuchnia tez, choc jest troszkę nie w moim stylu, ale rozmieszczenie szafek ma super. A juz całkiem super jest połączenie nowoczesnych mebli z cegłą na ścianie. Świetnie to wygląda.

Ciekawa jestem, jak wygląda reszta domu.

• 3 weeks później...

Nic nie wklejam bo bałagan w domu aż wstyd.

Trwają jeszcze prace na zewnątrz (schody, taras itd.)

Na górze została do położenia wykładzina, na dole jeszcze coś dłubią przy piecu. Już nie możemy się doczekać kiedy wszyscy opuszczą teren domku. Jak tylko teren trochę się oczyści zrobię zdjęcia i na pewno się pochwalę. :wink:

• 3 weeks później...

jak ogladalismy z mezem zdjecia to tylko och i achy byly.

Fajnie jest ogladac swoj domek ( chociaz nie swoj) jak bedzie wygladal.

W kuchni i w jadalni jestem zakochana od samego wybierania projektu, ale jak zobaczylam wasza kuchnie to juz poprostu umarl w butach

Ogromnie podoba mi sie sciana ze sprzetem i lodowka. Zamierzam tak samo zrobic u siebie. Ale ja nie zrezygnuje z wysikiegi blatu i bede miec narozny zlewozmywak tak jak w projekcie :)

Nie moge sie doczekac !!!!!

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Gość Kasia18

Witam

pięknie!!! :D bardzo gustownie!!

Molus my budujemy Trzy Korony troszke wiekszą wersję, chciałam zapytać o doległość od podłogi do okna, parapetu ( w salonie) , czy zmieniałeś ją czy zostawiłeś tak jak w projekcie?? osobiście wydają na się te okna trochę nisko usytuowane.

dzięki za odpowiedz :wink:

pozdrawiam

mój projekt:

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=789

Dziękujemy bardzo za miłe słowa, nie wszystko wyszło tak jak planowaliśmy, ale cieszymy się że podoba się tak jak jest. :wink:

malmuc w kuchni mamy cegłę klinkierową TERCA Wienerberger, kolor beżowy, szerokość ścianki ze sprzętami w kuchni 180cm.

Kasia18 odłegłość parapetu od podłogi u nas wynosi 71cm, nie pamiętam ile było w projekcie, ale na 100% niektóre okna wychodziły za nisko i dodawaliśmy po jednym pustaku.

roszponka cegła to TECRA Wienerberger 2.85/szt., płytki na ścianie to cięta cegła. Tak mamy trzy łazienki, jedna na dole, dwie na górze dla bliźniaków i nasza przy sypialni. Jak na razie korzystamy tylko z tej przy sypialni.

Molus masz śliczny domek, gratuluję :) Chciałabym zapytać o dach, jaki był koszt jego wykonania, jesli to nie tajemnica.Ja mam w projekcie 2 wole oka, jest po rozmowach z panem, który podjaby sie jego wykonania za STRASZNE pieniadze.Czy wykonywaliscie pełne deskowanie dachu?Czy kładliscie papę?U mnie w projekcie jest folia, ale majster "wole oczko" zaleca pełne deskowanie i papę.U mnie też wole oko wypada w łazience:)jaka jest szerokośc i wysokość Waszego "łazienkowego"okna?

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje pięknego domu :)