Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Korona II molusa

Recommended Posts

ingaro pocieszę Cię ten trawertyn to nie kamień a jeden z wielu rodzajów tynku strukturalnego. Nie korzystaliśmy z porad żadnych fachowców od dekoracji wnętrz, chociaż na początku myślałam o tym i bałam się że nie damy rady. Kolega który robił kominek i tą półkę obok(zresztą jest niezłym fachowcem od kominków) podpowiedział nam gdzie są fajne lampy i w sumie całe oświetlenie kupiliśmy w jednym miejscu. Z tym korytarzem to wiedzieliśmy że muszą tam być kinkiety na ścianie no bo co można zrobić z taką kiszką? Myślimy jeszcze o powieszeniu pod tymi kinkietami szkiców Krakowa które dostaliśmy w prezencie, ale już się boję czy nie będzie tego za dużo. W sumie to lampy miały stanowić dekorację.

Czerwona linia w łazience to dekor minimala z Tubądzina. (bardzo fajna kolekcja, nie widać brudu :wink: )

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nikola79 płytki to Paradyż, one są rożowo-czerwone. Kolekcja Bonsa Rosa.

Dziura w kominku była robiona specjalnie. W środku jest czerwona lampka. Można sobie ją włączyć i robi się nastrój :lol:

Nikoli79 chodzi chyba o ta malutka łazienkę

Wydaje mi sie ze macie tam kolekcje MINIMAL Tubądzina, mam rację?

Poza tym - piekna ta mala lazienka

pozdrawiam

• 7 months później...

WOW! Jestem pod wrażeniem.... Pieknie, pieknie, słów brak! Piękna elewacja, przy niej dom zyskuje na 'dostojeństwie'! Bardzo podoba mi się pomysł z wyciągnięcie tarasu przed dom i ztrawnikiem pomiędzy.

Mam pytanko o drzwi do wiatrołapu, co to za firma, ile kosztowały? I ta półeczka z boku?

Gratuluje smaku, wasz dom robi wrażenie!

• 2 weeks później...

jak się mieszka?

muszę przyznać, że projekt Korona II długo był moim faworytem - jednak w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na zmianę

Tobie jednak pięknie to wszystko wyszło - kuchnia jest po prostu boska - prostota, kolory, styl i sprzęt - wszystko super dopasowane - dokładnie w "moim klimacie"

reszta też super, podoba mi się duży kominek

odważne kolory na ścianach też są ciekawe

z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia :)

@nia dziękujemy za miłe słowa.

Mieszka się świetnie, dom jest duży, przestronny. Jeszcze nie wykończony w środku, tzn. myślę o meblach, wypoczynku itd. Mamy 3-letnie bliźniaki więc głupotą byłoby kupować teraz coś porządnego i tak za rok byłoby do wymiany. Dół też mi się podoba :oops: uwielbiam takie kolory i drewno. Góra trochę nie udana, wymieniłabym płytki w obu łazienkach i kolor w pokoju nad garażem. U dzieci są żywe kolory, bo dzieci też żywe, pasują do nich.

Zdjęć mam mnóstwo, może wkleję coś wieczorkiem.

Pozdrawiam

• 5 months później...

Witam serdecznie,

Z zachwytem przyglądam się Państwa dachowi. Sami stoimy przed wyborem materiału na dach z wolim oczkiem. Z czego został wykonany Państwa dach?

Czy byłaby możliwość przysłania na maila kilka zbliżeń wolego oczka.

Z góry dziękuje i gratuluję pięknego domu.

Paweł

[email protected]

• 4 weeks później...

boska kuchnia, pierwszy domek który ma podobny układ kuchni jak w Zaciszu które buduję. Podobają mi się w szczególności cegiełki i zapewne będą coś kombinować w tym kierunku. A i kominek na rogu - o takie też trudno :D życzę powodzonka, bajo

aha, moj mezulek tez mi takiego goldena sprawił w tamtym roku, zwie sie Toska i miała być taka miła a jest straszną rozrabiarą

• 1 month później...
  • 5 months później...
  • 10 months później...

Witam,

można wiedzieć ile kosztuje zbudowanie takiego domu do powiedzmy stanu deweloperskiego? Jestem na etapie wyboru projektu ale z drugiej strony tez jestem ograniczony funduszami - taka informacja byłby dla mnie bezcenną wskazówką...

pozdrawiam

Andrzej