sonal 02.12.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 W tygodniu przyszło do nas pismo z BPH informujące ze nasz kredyt z lipca oprocentowany wtedy na poziomie 2,8% (2% marża banku + około 0,8% Libor) będzie miał od grudnia zmienione oprocentowanie na 3,2% Co jest? czyzby Libor az tak podskoczył? Z 0,8 na 1,2%? Wydaje mi się ze nie ma innego wytłumaczenia bo przcież w umowie stało ze marża banku jest stała Nie mam czasu jechać do oddziału aby o to zapytac a telefonów jak zwykle nikt tam nie odwiera - stąd pytanie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 02.12.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ja brałam w czerwcu kredyt w PKO BP na 2,5 % Jeszcze nie zdążyłam wykorzystać drugiej raty a już dostałam pismo z banku o stawce 2,6%Nie jest to taki duży skok ale nie ucieszyło mnie to. Wiem, że po jakimś czasie ludzie składają pisma do banku o obniżenie oprocentowania - jestem ciekawa jak to się odbywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 02.12.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 W tygodniu przyszło do nas pismo z BPH informujące ze nasz kredyt z lipca oprocentowany wtedy na poziomie 2,8% (2% marża banku + około 0,8% Libor) będzie miał od grudnia zmienione oprocentowanie na 3,2% Co jest? czyzby Libor az tak podskoczył? Z 0,8 na 1,2%? Wydaje mi się ze nie ma innego wytłumaczenia bo przcież w umowie stało ze marża banku jest stała Nie mam czasu jechać do oddziału aby o to zapytac a telefonów jak zwykle nikt tam nie odwiera - stąd pytanie na forum. Jest dokładnie tak jak myslisz - Libor szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 03.12.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 W tygodniu przyszło do nas pismo z BPH informujące ze nasz kredyt z lipca oprocentowany wtedy na poziomie 2,8% (2% marża banku + około 0,8% Libor) będzie miał od grudnia zmienione oprocentowanie na 3,2% Co jest? czyzby Libor az tak podskoczył? Z 0,8 na 1,2%? Wydaje mi się ze nie ma innego wytłumaczenia bo przcież w umowie stało ze marża banku jest stała Nie mam czasu jechać do oddziału aby o to zapytac a telefonów jak zwykle nikt tam nie odwiera - stąd pytanie na forum. Sprawdz: Archiwum LIBOR Sprawdzaj dla 6M ale to chyba juz wiesz Mi z 0.79 skoczyl na 0.97 - roznica na racie - dokladnie 1CHF, wieksze roznice robi wachanie kursu i szczegolny zwyczaj BPH ze kurs w ciagu dnia maleje a na koniec dnia skacze do gory - licza po kursie z konca dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
january 04.12.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 BPH stosuje złodziejskie kursy walut. Miałem kredyt w tym banku, ale już mam go z głowy, spłaciłem kredytem w innym banku i teraz przy kredycie większym o 50% płacę raty większe o 30%. Nawiasem mówiąc, przy spłacie kredytu w BPH sprawdziłem, ile jestem w plecy przez różnice w kursach. Nie chodzi o różnicę mędzy kursem kupna i sprzedaży, ale różnice w tych samych kursach między różnymi bankami. Wyszło, że przy kwocie 30 kPLN straciłem jakieś 400 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts