ziomo88 02.12.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Obecnie mam zroniony stan zero wraz z wylanym chudziakiem. Wykonawca wykonał przepust pod kanalizację wraz z rozprowadzeniem. Jednakże zapomniał przepustach na wodę i prąd (do gazu nie trzeba przepustów w ścianie fundamentowej). Zatem co teraz powinienem zrobić? Odkopać kawałek fundamentu i wyciąć kawałek chudziaka i wtedy wykonać przepust? A może macie inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 02.12.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ja bym poczekał, aż będzie czas podłączać wodę lub prąd i wtedy zrobił tak jak piszesz, wcześniej chyba nie ma sensu kopać. Pamietaj tylko żeby wodę wprowadzić poniżej glębokości zamarzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomo88 05.12.2005 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się w jaki sposób wyciąć chudziak? Czy wycięcie kwadratu 0,5mx0,5m tarczą diamentową jest dobrym pomysłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.12.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Jak się pośpieszyłeś z wylaniem chudziaka, to raczej teraz pomyśl jak wejść z wodą i prądem najmniej inwazyjnie. Np. wejdź z prądem w ścianę pod skrzynką rozdzielczą ( mała dziura w chudziaku) a z wodą przez ścianę do jakiegoś pomieszczenia gospodarczego, żeby nie wlec się przez cały dom i z niego po domu pod wylewką. Łatany chudziak to juznje to soamo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts