Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam 30 lat, jestem szczęśliwy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponarzekać nie łaska?

Proszę nam natychmiast podać choć jeden powód swoich zmartwień,

:D czesc ludziska,

powodów do nażekania każdy z nas może znaleźć tysiące i ja też jak każdy zdrowy Polak, ale czy np:

- marudzące dzieci

- narzekający szef

- niekompetentny podwładny,

- upierdliwy urzędnik

- zaspana "Poczta"

- budzący w nocy pies

to jest powód żeby nie czuć się szczęśliwym?

Kochani,... cieszmy się tym co mamy, bądźmy optymistami nawet gdy nie widać cienia nadziei itd itd.

Znaleźć "swoje" szczęście nie jest na prawdę trudno - trzeba szukać i być cierpliwym; współnie ta sztuka jest dużo prostsza

gorąco wszystkich pozdrawiam :D

:D czesc ludziska,

powodów do nażekania każdy z nas może znaleźć tysiące i ja też jak każdy zdrowy Polak, ale czy np:

- marudzące dzieci

- narzekający szef

- niekompetentny podwładny,

- upierdliwy urzędnik

- zaspana "Poczta"

- budzący w nocy pies

to jest powód żeby nie czuć się szczęśliwym?

Stwierdzam, z pełną odpowiedzialnością, że mamy do czynienia z klinicznym i ciężkim przypadkiem "niepoprawnego" superoptymizmu! :D :D :wink:

Miejmy nadzieję, że ten przypadek będzie początkiem epidemii!

Żółtodziobie, tak trzymaj, ku pokrzepieniu! :D :D :D

To właśnie takie posty napawają mnie optymizmem i wiarą, że mi też się kiedyś uda - oczywiście postawić dom, a co za tym idzie (albo raczej przed tym) na niego zarobić, bo reszta jest całkiem w porządku (odpukać): zdrowie, dziecię, mąż, a jak już by była jakaś chałupka, to i pies będzie :D

Klaus Kinsky powiedział kiedyś: "Sukces jest jak pierdnięcie. Tylko własne ładnie pachnie".

Dołączam się do wyrazów ubolewania :wink: i życzę, aby dzień rozliczenia podatkowego za 2005 rok trochę Ci zważył nastrój (co w sumie jest optymistyczne, bo im więcej dopłacisz, tym, znaczy sie, więcej zarobiłeś).

8)

a spotkał ktoś Strzelaca nie - optymistę ? bo ja nie, jakem Strzelec :D

moje dwie najlepsze friendki też Strzelce, urodzone 5 grudnia, lat i miejsc różnych i obie Małgosie - to dopiero wybuchowy mix optymizmu i szczęścia :D

dołączam się do życzeń i cieszę się z tej pozytywnej zarazy

(z pewną taka zazdrochą jednakowoż, głównie z powodu okolicy , którą Żółtodziobie, jak widzę, obrałeś na gniazdo - bardzo mam miłe wspomnienia stamtąd, bynajmniej nie z poligonu :lol: )

tak trzymać !

Więcej produkcji Strzelców w narodzie - a poziom zadowolenia wzrośnie - jakby kto chciał wcelować w najoptymistyczniejsze pierwszą (i kawałek drugiej :D ) dekadę to trza z pierwszymi pąkami zawziąć się

a spotkał ktoś Strzelaca nie - optymistę ? bo ja nie, jakem Strzelec :D

To najprawdziwsza prawda , potwierdzam , mó Tata tego przykładem . I mimo tego , że gen optymizmu dostałam od Niego , chociaż zodiakalna Rybka jestem , to lubię wejść do tego wątku i zarazić się superhipermegaoptymizmem Żółtodzioba . :D

Optymiści , do roboty , naród czeka , jest tylu do zarażenia , niech wybuchnie pandemia optymizmu :) :wink:

Pozdrowionka :)

Na razie to mamy w narodzie pandemię pesymizmu, niezadowolenia społecznego i wszechobecnej korupcji.

Wiem, że są różne koleje losu i różne sytuacje życiowe-sam wpadałem z jednych w drugir "skrajności" bytowe-ale myślę że w moim przypadku takie "hartowanie" psychy wzmocniło mnie, tym bardziej że moja ukochana żonka to też strzelec... czyli mieszanka wybuchowa optymizmu.

PS

Z lokalizacji "naszego gniazda" jesteśmy bardzo zadowoleni - cisza, spokój, świeże powietrze-otulina parku krajobrazowego, do jeziora rzut beretem /jezior w okolicy ponad 20 z czego przynajmniej 3 w I klasie czystości/... brak sąsiadów - słowem cicho jakoś.

Dzieciaki mają gdzie się wylatać i poszaleć-pogoda co prawda nie najlepsza ale ubieramy płaszcze p-deszczowe i jest zabawa na powietrzu.

...i psina jest zadowolona.

...teraz czuję że wracam do domu...

i tego wam życzę drodzy współforumowicze

pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :)

Żółtodziób ! Mało, że pozazdrościć.. toż pogratulować trzeba ! :D ( i tej okolicy, i tej Strzelczyni , i tej psiny, i braku sąsiadów )

Nie wierzcie w te zodiakalne przesądy. Ja mam jutro urodziny i jestem cholernym pesymistą :( :wink:

oj tam, zaraz :D

a) zalewasz trochu, jak każdy Strzelec

b) nie jestes pesymistą, tyś po prostu jak kazdy Tomasz - Niewierny

c) masz przedurodzinową chandrę

d) i deprechę z powodu tej siurbreji, która spada na warszawskie ulice

e) Mikołaj Ci podarował niezasłużoną rózgę

f) nie kończysz 30

g) masz okresowy spadek mocy i zadowolenia

to jest po prostu niemożliwe : za Szczecina i Strzelec, i pesymista ?

nie ma takiej opcji, no chyba ześ farbowany (rąbnęli się w metryce )

w razie czego : wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszego :D