zbys 03.12.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 mam problem z pukającymi (dźwięk) kaloryferami, który pojawia się chyba podczas włączania się pieca gazowego. Odkryłem że chyba pojawia się przy zaworze RTL od podłogówki i przenosi się dźwiękowo na kaloryfery -chyba przez rozdzielacz. Czym może to być spowodowane i jak się tego pozbyć?????No chyba nie tylko przez zwiększenie przeływu na maxa - wtedy się ucisza ale wystarczy tylko przydławić na 3 czyli 20stopni i znów i jeszcze jedno po około 1-3 minut ucisza sie.Pomocy bo denerwuje na sto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 05.12.2005 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 nic nic........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.12.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Może masz zasilanie z powrotem przy zaworze pomylone i grzybek sie próbuje zamknąć powodując pukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 05.12.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Oto jest pytanie. Może prześlij jakieś nagranie tego pukania, bo inaczej za cholerę tego nie rozwiążemy . Sorki, ale może być wiele przyczyn. Np. rura przesuwająca się skokowo w uchwycie podczas rozgrzewania. Ja tak mam w przejściu przez mur. Mam opiankowaną dziurę i zawsze jak wzrasta lub maleje temperatura wody to właśnie "puka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.12.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Oto jest pytanie. Może prześlij jakieś nagranie tego pukania, bo inaczej za cholerę tego nie rozwiążemy . Sorki, ale może być wiele przyczyn. Np. rura przesuwająca się skokowo w uchwycie podczas rozgrzewania. Ja tak mam w przejściu przez mur. Mam opiankowaną dziurę i zawsze jak wzrasta lub maleje temperatura wody to właśnie "puka". A jak trzeszczą czasem za mocno ściśnięte rury z tworzyw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 16.08.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 okazało się jak powyżej ---miałem zainstalowane zawory odwrotnie -i pukały w grzybek -co za fachowiec!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts