martyna andrysiak 03.12.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Dzień dobryczy ktoś z forumowiczów wie gdzie znajdę podstawę prawną zabraniającą budowania na kablu energetycznym ?Niby oczywiste ale ta podstawa jest mi bardzo potrzebna !Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę !Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 03.12.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Ja bym spytał w energetyce.Kto jak kto, ale oni muszą wiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna andrysiak 03.12.2005 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Dzięki ,ale energetyka jest najmniej zainteresowana w tym abym znalazła tą podstawę .W dużym skrócie : jestem z nimi w sporze i muszę udowodnić że nie jestem wielbłądem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 04.12.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Jest Polska Norma dotycząca linii kablowych.W niej można znaleźć sposób na przejście kabla przez obszar budynku.Ponieważ kabel już leży, a budynek jest projektowany, to tak należy postawić budynek, aby kabel leżał w nim zgodnie z Polską Normą.Praktycznie jednak w takich przypadkach kabel się przekłada, t.j. zmienia się jego trasę.Bardzo często Zakład Energetyczny wydając warunki zasilania obiektu określa konieczność dokonania przekładek istniejących kabli (na koszt Inwestora).Czy trasa kabla jest naniesiona na mapę geodezyjną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna andrysiak 05.12.2005 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 No właśnie ! Kabel się przekłada , ale ZE chce abym przeniosła go na własny koszt albo budowała na nich ! sic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts