Bagiennik 04.12.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Mam dosyć stare kafelki na ścianie w kuchni.Nie mam teraz za bardzo możliwości na ich wymiane....Ale Słyszałem że można kafelki pomalować.Ale trudno mi na ten temat znaleźć jakieś informacje.Dowiedziałem się tylko że podobno BETONDUR się do tego nadaje.Ale tego nigdzie nie można kupić. Dziwną ma ta firma dystrybucje. Czy ktoś wie coś na temat malowania płytek ? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.12.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 glazura to ciezki material do malowania, szczegulnie ta szkliwiona. Istnieje bardzo duze ryzyko niepowodzenia. Przed malowaniem nalezy dazyc do uzyskania jak najwiekszej przyczepnosci powloki malarskiej, w tym celu plytki trzeba zmatowic (a ze wzgledy na twardosc glazury nie jest to prosta czynnosc), nastepnie odtluscic, i dopieo malowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek_nad_jeziorem 04.12.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Mam dosyć stare kafelki na ścianie w kuchni. Nie mam teraz za bardzo możliwości na ich wymiane.... Ale Słyszałem że można kafelki pomalować. Ale trudno mi na ten temat znaleźć jakieś informacje. Dowiedziałem się tylko że podobno BETONDUR się do tego nadaje. Ale tego nigdzie nie można kupić. Dziwną ma ta firma dystrybucje. Czy ktoś wie coś na temat malowania płytek ? Z góry dziękuje za pomoc. Są specjalne farby. Ale w Polsce nie do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.12.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Technologia nie polecana, jeśli już - to tylko dwukomponentowe, chemoutwardzalne farby poliuretanowe, kładzione na odtłuszczone podłoże. Robi Beckers - do renowacji wanien. Cena zwalająca na kolana ca 160pln za małe opakowanie 2 komponentów, starcza na 3-4 m2. Wolałbym położyć nową glazurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bagiennik 06.12.2005 02:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Dałem sobie spokój Wymieniłem nawet z powodzeniem fugi i jakoś to wygląda. To faktycznie nie miało za bardzo sensu ;P Ale dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts