sebastianZ 16.09.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 James B" napisał : Witam. Mam pytanie - czy zamieniał może ktoś HEB-a na drewno? I co Pan wskórał z tym HEB-em? Ja w swoim domku mam HEB-a zamienionego na drewno. Cieśle wykonali cała więźbę i "koń"(czyli ten HEB) jest wykonany z drewna. Dodam iż nie mam nigdzie słupów drewnianych w pokojach podtrzymujących tego "konia". I wszystko siedzi i działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styczy 17.09.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witamy serdecznie Jesteśmy zainteresowani budową domku APIS na Śląsku. Chcielibyśmy jednak najpierw zdobyć jakieś dodatkowe informacje. Przede wszystkim chodzi nam o koszty realizacji takiego projektu (głównie dach) oraz doświadczenia z budowy - bardzo chętnie zobaczylibyśmy także zdjęcia z realizacji.Z góry dziękujemy za odpowiedź (nasz adres e-mail: [email protected]) Pozdrawiamy gorącoGrażyna i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 26.12.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 WitamProjekt APIS 3 kupionyZmiany jakie dokonaliśmy na starcie to:1: Likwidacja okna w spiżarni;2: Podniesienie nadproży dla zamocowania rolet;3: Zamiana okienka okrągłego w garażu na zwykłe kwadratowe 60x60;4: Zmiana materiału.Zamierzamy budować z thermomuru;5: Likwidacja łuku w oknie balkonowym na poddaszu;6: Powiększenie łazienki na dole o 30 cm;7: Powiększenie garderoby o 30cm, likwidacja wejścia doniejz pokoju i zrobienie wejścia od strony hall`u;8: Zamierzam założyć wentylację mechaniczną + rekuperator (zamontowany na strychu nad łazienką);9: Zamierzam zainstalować instalację odkurzacza centralnego (odkurzacz w garażu); Czego nie zrobiłem i raczej nie będę robić:nie zmieniałem wymiarów zewnętrznych domu (poza wynikającymi ze zmiany materiału)nie przestawiłem kominka na środek lubkraniec ściany (doszliśmy z żoną do wniosku że ogranicza to nieco ustawność salonu przy tych jego wymiarach)póki co nie podnieśliśmy ścianki kolankowej (choć tego jeszcze nie przesądziliśmy); Aktualnie czekam na pozwolenie na budowę myślę że na dniach będzie. Ruszam na wiosnę. Ponieważ część zmian jest jeszcze do przemyślenia. Zgłaszam się z prośbą do budujących. Czy jest ktoś kto buduje Apisa`a 3 w okolicach Warszawy (tak do 80-100km od) i ewentualnie ma już dom tak mniej więcej w stanie surowym lub mniej (lub więcej) i pozwolił by go "zwiedzić"? Wiem, że prośba to wielce wymagająca ale trudno nam zdecydować się np na podniesienie ścianki kolankowej bez widoku "na żywo". Proszę o informacje na maila [email protected] PSbędę wdzięczny również za zdjęcia z budowy i gotowego domu (zewnątrz i wewnątrz) oraz wszelkie uwagi i propozycje dotyczące budowy szczególnie doświadczenia z placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbig_2007 27.12.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Zmiany jakie dokonaliśmy na starcie to: 1: Likwidacja okna w spiżarni; 2: Podniesienie nadproży dla zamocowania rolet; 3: Zamiana okienka okrągłego w garażu na zwykłe kwadratowe 60x60; 4: Zmiana materiału.Zamierzamy budować z thermomuru; 5: Likwidacja łuku w oknie balkonowym na poddaszu; 6: Powiększenie łazienki na dole o 30 cm; 7: Powiększenie garderoby o 30cm, likwidacja wejścia doniejz pokoju i zrobienie wejścia od strony hall`u; 8: Zamierzam założyć wentylację mechaniczną + rekuperator (zamontowany na strychu nad łazienką); 9: Zamierzam zainstalować instalację odkurzacza centralnego (odkurzacz w garażu); O swoich przemyśleniach pisałem 20 marca i je podtrzymuję. Ocenię twoje propozycje i nowe moje pomysły, niestety niektóre spóźnione. 1. Okna w spiżarce i kotłowni powiększyłem, nie likwidowałem.2. Też mam rolety nad oknami elektryczne.3, 4, 5 to rzecz gustu.6. też powiększyłem7. U nas bez zmian ale kto wie..8. Cemu nie Ok!9. Też zrobiłem Polecam podniesienie ściany kolankowej nad garażem + przesunięcie słupa między łazienką a suszarnią i zrobienie pokoju kąpielowego i pralni - widziałem w realu jest super. Walczę z projektem elektrycznym dla "półinteligentnego" domu. Życzę wszystkim szczęśliwego Nowego roku i lepszych fachowców od moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 29.12.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 O swoich przemyśleniach pisałem 20 marca i je podtrzymuję. Ocenię twoje propozycje i nowe moje pomysły, niestety niektóre spóźnione. 1. Okna w spiżarce i kotłowni powiększyłem, nie likwidowałem. 2. Też mam rolety nad oknami elektryczne. 3, 4, 5 to rzecz gustu. 6. też powiększyłem 7. U nas bez zmian ale kto wie.. 8. Cemu nie Ok! 9. Też zrobiłem Polecam podniesienie ściany kolankowej nad garażem + przesunięcie słupa między łazienką a suszarnią i zrobienie pokoju kąpielowego i pralni - widziałem w realu jest super. Walczę z projektem elektrycznym dla "półinteligentnego" domu. Ad. 1 Skąd pomysł powiększania tych okien? Ad. 2 Planuję również rolety sterowane elektrycznie. Ile miejsca nad oknami musiałeś zostawić dla rolet? Okno rozumiem dołem przylega bezpośrednio do muru bez przerw uszczelnione powiedzmy pianką? Czy obudowa rolety styka się bezpośrednio z górną krawędzią ramy okna? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić Masz może jakieś fotki jak to jest zrobione i jak wygląda, ewentualnie fotki z montażu. Ad. 8 Czy spotkałeś się z kimś kto do tego projektu wykonał wentylację mechaniczną? Może ma jakieś doświadczenia i uwagi, może jakiś opis jak zostało wykonane z jakich elementów, projekt takiej instalacji czy wykonany samodzielnie czy na zamówienie? Ad. 9 Mógłbyś przesłać mi projekt instalacji? Czy sam planowałeś instalację czy może ktoś Ci ją wykonywał? Też zamierzam na etapie budowy zacząć instalację inteligentnego domu (okablowanie lub przynajmniej peszle aby później poprowadzić) Jaką instalację planujesz? Twój własny projekt czy może wykonany przez kogoś? Mógłbyś napisać coś więcej o planowanej instalacji. Jakie ma spełniać zadania, jakieczujki, elementy sterujące, okablowanie? Czy mógłbyś podzieliś się projektem instalacji? Przyznam że pomysł takiego zagospodarowania pmieszczenia nad garażem daje do myślenia jednakże również chciałbym zobaczyć coś takiego bardziej w realu, masz może zdjęcia? Fakt, faktem temat wart przemyślenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokko 18.01.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich, Własnie dokonałem zakupu APISA 3. Proszę o informacje o kosztach budowy oraz zmianach, które warto przewidzieć przed budową. Będę wdzięczny za zdjęcia i możliwość obejrzenia w realu. Mogę podjechać na budowę w woj. kujawsko-pomorskim, pomorskim, wielkopolskim, dolnoslaskim, lubuskim i zachodniopomorskim. Pozdrawiamrokko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWELINA001 22.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam wszystkich.również jesteśmy zainteresowani tym projektem.myślę że wydłużenie salonu i powiekszenie łazienki jest bardzo dobrym pomysłem.bardzo bym chciała zobaczyc jakies zdjęcia z budowy lub z gotowego domu.będę wdzięczna za fotki.moj mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola73 02.11.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Czy buduje ktoś dom APIS III w okolicach woj. śląskiego? Zależy mi na obejrzeniu domu na żywo.Jestem z Zabrza Proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 16.11.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Polecam podniesienie ściany kolankowej nad garażem + przesunięcie słupa między łazienką a suszarnią i zrobienie pokoju kąpielowego i pralni - widziałem w realu jest super. Walczę z projektem elektrycznym dla "półinteligentnego" domu. Od czasu ostatniej rozmowy trochę czasu minęło i powoli plany są realizowane. Na razie nie ma jeszcze dachu i w międzyczasie przemyśliwuję powiększenie łazienki na górze. W jaki sposób mozna przesunąć ten słup między łazienką a suszarnią? W stronę suszarni? Jak udało się zwalczyć instalację półinteligentną? Co docelowo podłączyłeś i w jaki sposób ją zrealizowałeś? Jakie doświadczenia z instalacji i użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brecha 22.11.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam, czy jest ktoś na Podkarpaciu kto wybudował, lub jest w trakcie budowy domku APIS ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbig_2007 29.11.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Na razie nie ma jeszcze dachu i w międzyczasie przemyśliwuję powiększenie łazienki na górze. W jaki sposób mozna przesunąć ten słup między łazienką a suszarnią? W stronę suszarni? Jak udało się zwalczyć instalację półinteligentną? Co docelowo podłączyłeś i w jaki sposób ją zrealizowałeś? Słup i ścina kolankowa były rzutem na taśmę Fachowcy od dachu to zrobili i sugerowali nawet, że bez tego słupa taki dach można zrobić. Półinteligentny dom będzie po połączeniu wszystkiego. Z pewnością niezbędne są duże ilości przewodów, najlepiej sprowadzanych do dużych rozdzielni od każdego punktu.Zdjęcia i schematy mogę przesłać na maila.Mieszkam w swoim Apisie i to najważniejsze. Szczegóły robię na bieżąco.Pozdrawiam wszystkich budowniczych tego i owego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 29.11.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Słup i ścina kolankowa były rzutem na taśmę Fachowcy od dachu to zrobili i sugerowali nawet, że bez tego słupa taki dach można zrobić. Półinteligentny dom będzie po połączeniu wszystkiego. Z pewnością niezbędne są duże ilości przewodów, najlepiej sprowadzanych do dużych rozdzielni od każdego punktu. Zdjęcia i schematy mogę przesłać na maila. Mieszkam w swoim Apisie i to najważniejsze. Szczegóły robię na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich budowniczych tego i owego Gratulacje że udało się w miarę skończyć i zamieszkać. Jeśli chodzi o dach to udało mi się na razie ustalić, że dach będzie bez HEB`ów, a w łazience na górze te słupy podpierające murłatę M7 będą rostawione maksymalnie szeroko aby nie wypadły wewnątrz powiększonej łazienki. Podeślij parę zdjęć jak u Ciebie to wygłada (tuż po wykonaniu i teraz) Jeśli chodzi o instalację to również zamierzam takową zrobić częściowo w oparciu o SATEL`a częściowo o LCN. Chyba że uda się wszystko zrobić na SATEL`u. Na duże ilości kabli to jestem przygotowany. Chętnie obejrzę zdjęcia i schematy (opisz również co będzie wykonywać Twoja instalacja) mail: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 24.01.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 fajny domek ale brak zdjęć czy domek zdołam zmieścić na działce o max szerokości 17,5 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 25.01.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 fajny domek ale brak zdjęć czy domek zdołam zmieścić na działce o max szerokości 17,5 ??? Wejdź na forum extradomu tam jest forum konkretnie tego domu i wiele zdjęć ze zmianami jak i bez. Masz tam również zwymiarowany projekt na tyle aby wiedzieć czy się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.01.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 fajny domek ale brak zdjęć czy domek zdołam zmieścić na działce o max szerokości 17,5 ??? Wejdź na forum extradomu tam jest forum konkretnie tego domu i wiele zdjęć ze zmianami jak i bez. Masz tam również zwymiarowany projekt na tyle aby wiedzieć czy się zmieści tak juz znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlwinWieworka 03.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam, dołączam się do klubu APISA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulubienica 09.04.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 mamy działkę 19 m. Szukaliśmy niedrogiego domu z pokojem na dole, od frontu bo potrzebuję gabinetu. Kupujemy Apisa z pracowni Domena http://www.domenaprojekt.pl/produkty/33/apis-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts