Nika.j 08.12.2005 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 A propo labradorów, niedawno znalazłam tę stronę i serce mi się ścisnęło, jak byśmy mieli wybudowany dom z pewnością bym adoptowała. Jednak w chwili obecnej w wynajmowanym 37m2 mieszkaniu drugi pies to koszmar. Może ktoś stąd zainteresuje się tymi suniami: http://www.ojej.pl/slaskie/Katowice/Zwierzeta/psy_i_koty/Oddam_za_darmo/ogloszenie_nr_214595.html http://www.goldenretriever.pl/retrievery.htm#Adopcja Może akurat znajdą właściciela wśród budujących domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.12.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witaj niko Pomysl z zamiana miejscami "Waszej" lazienki i garderoby wg mnie jest super - ja bym tylko jeszcze tak przemeblowala te lazienki (zmniejszyla prywatną?) zeby wanna byla w tej ogolnodostepnej. Jak corka bedzie chciała poleżeć w pachnacej pianie to będzie musiała biegac do Was? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.12.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam. Tak będziemy budować ten domek a czy na wiosne ? Bardzo bym chciał zobaczymy, my do was jesteśmy jeszcze w polu wygląda to tak: działka kupiona też na wsi, za Gdańskiem mniejsz od waszej bo 1082 m2 mapka geodezyjna dla projektanta do odbioru do końca roku uzbrojenie woda jest, prąd w trakcie realizacji a na w/tech gazowni czekam. Projeku jeszcze nie kupiliśmy, chcemy wcześniej przeanalizować możliwość wszystkich zmiany z naszym projektantem. Tak to wygląda, Czy na pewno chcecie zrezygnować z zew kominka? Ja wybrałem ten projekt też dla niego, moi rodzice mają podobny i świetnie się przy nim siedzi w letnie wieczory polecam. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 10.12.2005 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam maksiu,dziękuję bardzo za pomoc w utrzymaniu porządku w dzienniku. Pozdrawiam Nika.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 10.12.2005 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witaj niko Pomysl z zamiana miejscami "Waszej" lazienki i garderoby wg mnie jest super - ja bym tylko jeszcze tak przemeblowala te lazienki (zmniejszyla prywatną?) zeby wanna byla w tej ogolnodostepnej. Jak corka bedzie chciała poleżeć w pachnacej pianie to będzie musiała biegac do Was? Pozdrawiam Witaj Olena, tak właśnie mamy w planach zrobić wannę u córki a prysznic u nas no i pralnka też u nas. A co do zamiany naszej łazienki z garderobą to aż jesteśmy zdziwieni, że sami na to nie wpadliśmy. Niestety nie mamy dużego pomieszczenia gospodarczego i dlatego pralka będzie musiała stać w łazience. Może jeszcze komuś coś przyjdzie na myśl to zapraszam. Chętnie wszystkie sugestie wysłuchamy a właściwie przeczytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 10.12.2005 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witaj wbrat, jeżeli chodzi o wycięcie w ścianie zewnętrznej w części jadalnej - to właśnie jest w naszym guście . Zostawimy je chociażby dla złamania tej prostoty, która wystąpiłaby po skasowaniu tego wycięcia. Poza tym stół przesunąłby się i byłoby mniej miejsca na przejście, a może nawet trzeba by było zrezygnować z tej ścianki między przedpokojem a salonem, a my mamy co do niej pewne plany projektowe. 1. Zrezygnowalbym z tego wyciecia w scianie zewnetrznej w czesci jadalnej - bedzie taniej, prosciej a moze i ladniej (choc to juz rzecz gustu) - przede wszystkim bardzo uprosci sie konstrukcja dachu, co odczuwalnie obnizy jego koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 10.12.2005 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witaj Bartek,my już zrezygnowaliśmy z kominka zewnętrznego. Wystarczy nam kominek wewnętrzny. Liczą się koszty, a ten kominek dodatkowy pochłonąłby troche kasy. Tak więc kominek ale wewnętrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.12.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witaj wbrat, jeżeli chodzi o wycięcie w ścianie zewnętrznej w części jadalnej - to właśnie jest w naszym guście . Zostawimy je chociażby dla złamania tej prostoty, która wystąpiłaby po skasowaniu tego wycięcia. Poza tym stół przesunąłby się i byłoby mniej miejsca na przejście, a może nawet trzeba by było zrezygnować z tej ścianki między przedpokojem a salonem, a my mamy co do niej pewne plany projektowe. Witam . Jesli wciecie jest w waszym guscie, to faktycznie nie usuwajcie. Ja mam u siebie wykusz, ktory pare osob radzilo mi usunac (koszty), ale nie przekonaly mnie i bardzo sie z tego ciesze - poki co wyglada super . Tak wiec jesli jest to miejsce, ktore wam przypadlo do gustu, to trzeba je zostawic! . Ewentualnie moge jeszcze zaproponowac, zeby zrobic z niego cos takiego jak jest u mnie (zapraszam do mojego dziennika ) - wtedy miejsce na stol jest, a konstrukcja dachu nadal prosta. W zasadzie to ten wykusz u mnie de facto kosztowal tyle co jak by go nie bylo (no, potem dojda jeszcze okna). Ale generalnie nic nie narzucam - przyznam, ze troche mi nie pasuje jak to wyciecie wyglada z zewnatrz - tak jakos jakby nie pasowalo do pozostalej bryly. Najwazniejsze jednak, czy wam odpowiada - jesli tak, to nie ruszajcie go A scianka miedzy przedpokojem a salonem wedlug mnie musi byc - ja bym sie dziwnie czul jak by kazda osoba pierwsze co widziala po wejsciu do domu to salon i... "salonowiczow" . Az jestem ciekaw jakie to plany macie wobec tej scianki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 10.12.2005 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witaj wbrat, zastanawiamy się nad luksferami na tej ściance. A może masz inny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.12.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Wlasnie chcialem zaproponowac luksfery, ale na scianie pomiedzy korytarzem a salonem - tak by troche go rozjasnic (tzn. korytarz) . Ale w tym miejscu tez moga wygladac fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart2 12.12.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witaj. Cały czas myśle nad następującymi zmianami: 1. wydłużeniem garażu i przez to zamknięciem aż do okna pomieszczenia gospodarczego ścianką działową bo jak dla nas to obecne jest za małe. 2.przy okazji pojawił się pomysł wykorzystania całej "przedniej" części garażu na dwa samochody. Co o tym myślisz? ŁAZIENKI OBOK SIEBIE JASNE !!! Pozdrawiam. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 15.12.2005 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 A zmieszczą się dwa samochody?My nie zmienialiśmy nic w garażu i pomieszczeniu gospodarczym. Tak jak jest wystarczy nam. Poza tym po lewej stronie w garażu jest wnęka, której kawałek zamierzam wykorzystać, między innymi na półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart2 15.12.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 I właśnie tą wnęke myśle wykorzystać na drugie auto ( oczywiście nie tylko) a regały przenieść do zamkniętego pomieszczenia gospodarczego.Ciekawe co na to nasz projektant.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 15.12.2005 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Masz dobry pomysł z garażem. My już nic zmieniać nie będziemy, chyba że jakieś małe przesunięcia ścianek działowych. Mamy już projekt zatwierdzony ze zmianami.Jedynie co to łazienkę z garderoba zamienimy, ale to już w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.12.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 http://www.unicef.pl/sklep/_produkty/41101_9.jpgWesolych Swiat, wszystkiego dobrego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.12.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 http://www.kartki.bej.pl/kartki/ginsana/swieta_1_duza.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 22.12.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 http://img334.imageshack.us/img334/6488/256976pp.gif Zdrowych i Pogodnych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.12.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 W te piękne Święta niech każdy pamiętaz głębi serca płynące życzenia:zdróweczka, marzeń spełnienia, iskierek radościi dużo miłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 31.12.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 100 Lat i Spełnienia Marzeń w Nowym 2006 Rokuhttp://img505.imageshack.us/img505/6153/szampan39us.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 05.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Szkoda że nie mieszkasz w Łodzi, czuję że jesteś bratnia dusza, wiele mamy wspólnego: mamy działkę o powierzchni 1160 , planujemy parterowy bez poddasza i rozważałem również projekt, który wybrałaś. Życzę powodzenia w budowie Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts