Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - dziennik Nika.j

Recommended Posts

Piękny domek sie szykuje, myślę, że Wy również możecie zacząć odliczanie bo niewiele pozostało do końca. Ten projekt tez mi sie podobał, gdy szukałam domku. Bardzo ładnie, i ciekawie wykańczacie, będę zaglądać by zobaczyć końcowy efekt.

Mam jeszcze pytanko o tego ślicznego pieska. Czy to labrador?

Marzy mi się taki, ale słyszałam że robią spustoszenie z ogrodu. Czy to prawda?

Serdecznie pozdrawiam Dorota

Cieszę się, że oprócz nas komuś jeszcze domek podoba się.

Zapraszamy do zaglądania do naszego dziennika i komentarzy. Może jakieś sugestie?

A piesek to Labrador - sunia - 7 lat. Na poczatku trochę rozrabiała ( przekopała kuzynce różę w ogródku). Glównie kopie - np jak jest gorąco, to szuka mokrej lub zimnej ziemi na której, później wyleguje sie. Sunie są spokojniejsze od psów. Jednak to nic z tym jak maja ogromne serducha dla swoich właścicieli.

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

dzięki za miłe słowa. Sufity w salonie wymyślał mój małżonek.

Wszystkie płytki to paradyż. W salonie są te: http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=17&a=7&lang=pl&collID=256

Witam ,naprawdę piękny domek i płyteczki w salonie.Braliśmy je pod uwagę ale ostatecznie zamówione "Sugar" grys półpoler i mat na taras.

Mam pytanko, jakie płytki są w łazience?

:D Dzięki za miłe słowa.

Płytki w łazience to:

ściana - Paradyż Savanna Beige i Brown

podłoga - Paradyż Safari Beige (chociaż kolor jest tylko odrobinę jaśniejszy od Safari - brown).

Płytki w wc to również Paradyż

ściana - Sunny - Beige,

podłoga - Foresta - Brown.

Pozdrawiam Monika i Darek

• 2 weeks później...
Zdjęć z "rzymskim porankiem" nie posiadam, jak zrobiłam zaraz je usunęłam.....zdjęcia wyszły nieładne :roll: :wink:

Czytasz w moich myślach :)

Wnioskuję, że wiesz jak wygląda rzymski poranek 8)

Oczywiście :) żartujesz :):)

przegladalam chyba z 1000 razy strone paradyza i na kafelik ktore masz w domu nawet nie zwrocilam uwagi

ale w Twoim dzienniku odrazu rzucily mi sie w oczy ( szczegolnie podoba mi sie Wasza podloga w salonie)

Czy mozesz wrzucic aktualne zdiecia z salonu i lazienek?

Fajnie, że komus coś podoba sie u nas w domu. Tzn że nasze pomysły nie poszły "w las". :D :D

Jeżeli chodzi o salon, to trochę cierpliwości. Sami jeszcze w całości z fugami nie widzieliśmy. W tej chwili podłoga zabezpieczona jest papierem malarskim -dobry pomysł naszych glazurników . Od soboty gruntujemy i malujemy ściany. Dopiero po malowaniu będzie uroczyste odsłonięcie salonowego gresu. Na ten moment czekamy my, nasi rodzice i wszyscy znajomi.

:D :D :D :D :D :D

Witam

Przeglądam strony muratora z nadzieja w że znajdę cos na temat farb Duluxa i na szczescie znalazłam Twoj dziennik :D

My tez mamy upatrzony ten sam zestaw kolorów tzn. Jasmin, jasny bez i rzymski poranek....do konca nie bylam przekonalam czy dobór kolorow jest odpowiedni . Koniecznie chcialam zobaczyc jak wyglada rzymski poranek .... na zdjeciach w katalogu 2008 moim zdaniem jest pokazany (inspiracje) orzech włoski.

:-?

Najpozniej do srody musze sie zdecydowac i po tym co przeczytalam jestem zalamana :-? ....myslalam, ze w koncu temat kolorow bedzie zalatwiony a tutaj d... (przepraszam) :oops:

Czy mozesz zrobic zdjecie pomalowanej sciany w garderobie? Chyba, ze zrezygnowaliscie nawet z pomalowaniem garderoby tym kolorem :roll:

A moze wiesz jak wyglada orzech wloski? czy ma odcien brazu...?

Witam

Przeglądam strony muratora z nadzieja w że znajdę cos na temat farb Duluxa i na szczescie znalazłam Twoj dziennik :D

My tez mamy upatrzony ten sam zestaw kolorów tzn. Jasmin, jasny bez i rzymski poranek....do konca nie bylam przekonalam czy dobór kolorow jest odpowiedni . Koniecznie chcialam zobaczyc jak wyglada rzymski poranek .... na zdjeciach w katalogu 2008 moim zdaniem jest pokazany (inspiracje) orzech włoski.

:-?

Najpozniej do srody musze sie zdecydowac i po tym co przeczytalam jestem zalamana :-? ....myslalam, ze w koncu temat kolorow bedzie zalatwiony a tutaj d... (przepraszam) :oops:

Czy mozesz zrobic zdjecie pomalowanej sciany w garderobie? Chyba, ze zrezygnowaliscie nawet z pomalowaniem garderoby tym kolorem :roll:

A moze wiesz jak wyglada orzech wloski? czy ma odcien brazu...?

Chyba ten sam prospekt oglądaliśmy :D - na zdjęciu nawet fajnie wyszło i może u kogoś też fajnie wyjść. My w sypialni mamy słońce tylko rano, więc oświetlenie pomieszczenia raczej słabe. Kolor jest dość ciemny i szczerze mówiąc odcień mi nie odpowiada. W tej chwili jest mój mąż na działce - nie wiem czy dzisiaj nie przemaluje tej ściany. Ja będę w środę, jak uda mi się jeszcze zrobić zdjęcie ściany w sypialni to wkleję, jak nie to dopiero po malowaniu garderoby (chociaż nie wiem czy czasem kolor nie wyląduje w garażu :roll: zobaczymy) Nie chcę zrażać do tego koloru, bo może wam będzie się podobał. Mąż zastanawiał się nad orzechem włoskim i pewnie gdyby nie zdjęcia pokoju w katalogu z rzymskim ....., kupilibyśmy orzech.

Nika tylko pozazdroscic-piekne gniazdko sobie szykujecie-warto dla takiego opuscic stolyce :wink:

Bardzo podoba mi sie wasz salon-az nie moge doczekac sie zrobionego kominka-czuje ze bedzie tez bombowy :D Mam nadzieje ze do konca bedziesz fotografowac wasze zmagania.

Na stronie dobredomy nie ma dokladnych wymiarow pomieszczen wiec mam prosbe do Ciebie o podanie wymiarow waszego salonu oraz dlugosci scian kuchni i wykuszu .Wybralam podobny projekt i teraz mnie tknelo ze moze tez umieszcze kominek na scianie z oknami balkonowymi ale nie wiem czy mi sie tam zmiesci.

Podoba mi sie tez pomysl z wnekami w kuchni oraz pochwal meza za te sufity i podswietlenia-sa rewelka . Mam nadzieje ze sie nie obrazicie jak nieco skopiuje do siebie? :wink:

Cześć,

Gratuluję etapu na którym jesteście jezeli chodzi o budowę domu i efektu - całośc bardzo mi się podoba.

My budujemy dom w Ożarowie Mazowieckim kolo Warszawy. Dopiero zbliżamy się do stropu.

Mam prośbę o informacje dotyczące Waszych okien (które prezentują się świetnie), tzn. co to za firma, kolor i ewentualnie namiary na firmę, która je dostarczała i montowała oraz opinię o tych oknach.

Z góry serdecznie dziękuję, pozdrawiam i życzę powodzenia

Ela

Nika tylko pozazdroscic-piekne gniazdko sobie szykujecie-warto dla takiego opuscic stolyce :wink:

Bardzo podoba mi sie wasz salon-az nie moge doczekac sie zrobionego kominka-czuje ze bedzie tez bombowy :D Mam nadzieje ze do konca bedziesz fotografowac wasze zmagania.

Na stronie dobredomy nie ma dokladnych wymiarow pomieszczen wiec mam prosbe do Ciebie o podanie wymiarow waszego salonu oraz dlugosci scian kuchni i wykuszu .Wybralam podobny projekt i teraz mnie tknelo ze moze tez umieszcze kominek na scianie z oknami balkonowymi ale nie wiem czy mi sie tam zmiesci.

Podoba mi sie tez pomysl z wnekami w kuchni oraz pochwal meza za te sufity i podswietlenia-sa rewelka . Mam nadzieje ze sie nie obrazicie jak nieco skopiuje do siebie? :wink:

Witam, dziękuję za tak miłe słowa w sprawie sufitów, była to lekka improwizacja i adaptacja czegoś co widziałem w pismach do naszego układu salonu/jadalni/kuchni. Będę dziś na budowie, więc zdejmę wymiary pomieszczeń i prześlę na priva. małżonek Niki.J

Cześć,

Gratuluję etapu na którym jesteście jezeli chodzi o budowę domu i efektu - całośc bardzo mi się podoba.

My budujemy dom w Ożarowie Mazowieckim kolo Warszawy. Dopiero zbliżamy się do stropu.

Mam prośbę o informacje dotyczące Waszych okien (które prezentują się świetnie), tzn. co to za firma, kolor i ewentualnie namiary na firmę, która je dostarczała i montowała oraz opinię o tych oknach.

Z góry serdecznie dziękuję, pozdrawiam i życzę powodzenia

Ela

Witam, dziękujemy, dziękujemy. okna to marka Avante wykonane na profilu DECEUNINCK Idea w wybarwieniu Złoty Dąb. Zakupione w firmie FAMIX z Konstancina-Jeziornej kontakt na http://www.famix.pl (sprzedaż i montaż)

Nika.J

nika.J

Czy Ty mnie jeszcze pamietasz? :) . Rok temu wymieniałysmy sie komentarzami na temat Zenitka-to takze miał byc nasz domek. Niestety warunki zabudowy nie pozwoliły nam budować domku parterowego. Na szybko musiałam szukac innego projektu-domu z poddaszem. Dzisiaj własnie mija 4 miesiąc jak mieszkamy :)

Wasz domek od zewnątrz prezentuje sie idealnie tak samo jak na makiecie -odtworzyliście go "toćka w toćkę". Wyszedł sliczny-gratuluje Wam z całego serca. Nie moge sie doczekać zdjęc wykonczonych wnętrz-zapewne beda zajefajne :) .

Podobaja mi sie podswietlane sufity. Czy moge prosić zdjęcie zbliżenia jak wyglada konstrukca przy samym suficie, czy wewnatrz zamontowany jest wąz swietlny czy neonówka?????? Jakie sa wymiary?

I jeszcze jedno -nie wiem nawet jak sie to nazywa ale chodzi mi o zgrubienia wkoło okien (od zewnątz)-co to jest?, jak sie to robi? Efekt jest ślicny :)

Bedę do Was czesciej zagladać-bo szykuje sie fajnie wykończona chatka :D

pozdrawiam