Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - dziennik Nika.j

Recommended Posts

Nika, z czego macie zrobione na elewacji opaski wokół okien i drzwi?

Pewnie styropian - jakiej grubości? Czy dało się na to założyć listwy narożnikowe?

A może gotowe elementy?

Mój Zenit (chociaż z innej pracowni architektonicznej) też ma mieć coś takiego.

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nika.J

Czy Ty mnie jeszcze pamietasz? :) . Rok temu wymieniałysmy sie komentarzami na temat Zenitka-to takze miał byc nasz domek. Niestety warunki zabudowy nie pozwoliły nam budować domku parterowego. Na szybko musiałam szukac innego projektu-domu z poddaszem. Dzisiaj własnie mija 4 miesiąc jak mieszkamy :)

Wasz domek od zewnątrz prezentuje sie idealnie tak samo jak na makiecie -odtworzyliście go "toćka w toćkę". Wyszedł sliczny-gratuluje Wam z całego serca. Nie moge sie doczekać zdjęc wykonczonych wnętrz-zapewne beda zajefajne :) .

Podobaja mi sie podswietlane sufity. Czy moge prosić zdjęcie zbliżenia jak wyglada konstrukca przy samym suficie, czy wewnatrz zamontowany jest wąz swietlny czy neonówka?????? Jakie sa wymiary?

I jeszcze jedno -nie wiem nawet jak sie to nazywa ale chodzi mi o zgrubienia wkoło okien (od zewnątz)-co to jest?, jak sie to robi? Efekt jest ślicny :)

Bedę do Was czesciej zagladać-bo szykuje sie fajnie wykończona chatka :D

pozdrawiam

Witaj Lucynko,

pamiętam Cię bardzo dobrze. Już Ci pisałam, powtórzę się jeszcze raz - masz pięknie urządzony domek - gratuluję.

Zdjęcia ze zbliżenia sufitu muszę dopiero zrobić. Jak tylko znajdziemy chwilę czasu odpowiemy Ci bardziej szczegółowo.

Oświetlenie wychodzące z boku to jarzeniówki.

Opaski przy oknach zrobione są ze styropionu - 4 cm.

Pozdrawiam

Witam,

Nika chciałam Ci podziękować za to, że prowadzisz ten dziennik. Zwłaszcza fotki dokumentujące Wasze zmagania przekonały nas do wyboru tego właśnie projektu. Domek naprawdę śliczny a wnętrza to już po prostu cudo :)

Sami w chwili obecnej oczekujemy na dekarza, no i trochę się martwię jak to w końcu wyjdzie. Wybraliśmy blachodachówkę Plannji Rapid w kolorze grafit. Wymyśliłam sobie jasną elewację i okna złoty jasny dąb i taka sama podbitka, aż się boję jaki będzie efekt.. Mam nadzieję, że domek nie straci nic ze swego uroku bo będzie płacz :)

Pozdrawiam Was gorąco i życzę wytrwałości w wykończeniówce!

p.s. Oczywiście w dalszym ciągu będę podglądać Wasz dziennik :)

:D :D :D :D :D :D chyba widać radość. Cieszę się, że komus pomogliśmy w wyborze domku, pisząc nasz dziennik. Wybaczcie, że ostatnio tak rzadko zaglądamy ale brak czasu - przeraził nas samych. A jeszcze do tego z przyczyn nie wiadomo jakich nie mamy w domu internetu :evil: :evil: :evil: i nie ma kto zadzwonić dowiedzieć sie co się stało????

Pozdrawiam Monika

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Edyta,

ja już wybór kolorystki mam już za sobą. I całe szczęście. Największy problem był z doborem kolorów do pokoi. To juz bardziej gładko poszło nam z łazienkami - wybór glazury. My jak widzisz mamy bardzo neutralne kolory, odcienie bieli, kremu i trafił nam się beż. Nie jest chyba tak najgorzej.

A próbniki są do bani. Co innego na skrawku a co innego na całości. A poza tym zmienia się kolor po wyschnięciu. Sama mam chyba z 6 próbników. Pomalowałam je na jednej ścianie. Jak malowałam w pokojach to te kolory wydawał ymi się zupełnie inne niż na próbniku, a to za sprawą oświetlenia czy to dziennego czy z żarówy.

Pozdrawiam

witam , miło zobaczyć że ktos buduje ten sam domek :-) różnią się tylko kolorystycznie :-) u nas jeszcze sporo pracy ale pomału dążymy do celu.

pozdrawiamy i zazdrościmy przeprowadzki :-))

hej polski,

kometa to był nasz pierwszy wybór, potem jednak zdecydowaliśmy się na Zenita. Życzymy Wam wytrwałości i później to już tylko przyjemność z mieszkania.

pozdrawiam

witajcie, pię knie pięknie i jeszcze raz pięknie, orchidea na stole i jeszcze te stare żelazka, ja mam gdzieś chyba u mamy w piwnicy jedno takie na węgiel chyba strasznie zardzewiwłe jak chcesz mogę ci wysłać jak znajdę bo mnie chyba nie będzie potrzebne.pozdrowionka anita

Dzięki a-nita, za propozycję , ale chyba wystarczą nam te żelazka co mamy. Trzymajcie je może kiedyś przydadzą się i Wam.

Pozdrawiam Nika.j

Kakusek, dzięki za miłe słowa na priv, jak najbardziej zapraszamy do zaglądania do nas. Napewno będziemy jeszcze wklejać zdjęcia: łazienki, córki pokój, drzwi nowe (nie wiem kiedy, ale będą), na jesieni na pewno będziemy robić kominek.... i takie tam, a jeszcze gabinet i kuchnia. Kuchnia jest z poprzedniego mieszkania w kolorze banan i nie bardzo podoba mi się. Ale na razie musi być taka jaka jest, potem może pomyślimy nad zmianą koloru drzwiczek.

Pozdrawiam Nika.j

• 4 weeks później...

Hej,

Podświetlenie jest zrobione w formie wysuniętej półki sufitu podwieszanego, na której zamocowane są systemowe jarzeniówki łączone jedna w drugą, dostępne w różnych długościach.

Najlepsze i zarazem najtańsze znalazłem w Praktikerze (mały przekrój, bardzo zgrabne).

Praktyczne wykonanie poniżej..

Z pozdrowieniami

Darek i Monika

http://lh6.ggpht.com/kamoda.j/SFD85y2yaFI/AAAAAAAAH4g/IA8ROBOLPxY/s800/IMG_8553.JPG

Witam,

Trafiłam na wasz dziennik z komentarzy MS - dzięki Marto :wink: Taki piękny dom i już zasiedlony!!! Gratuluję zamieszkania i ciekawych pomysłów!!! Z przyjemnością zajrzę jeszcze nie raz :D

Przy okazji chciałabym zapytać o te świetne potrójne reflektorki z salonu. Co to za firma i gdzie je można kupić? Z góry dziękuję za pomoc :D