Gość 13.01.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Proszę o odpowiedz na pytanie jak w temacie ponieważ bardzo często widze na nowych budowach własnie takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 13.01.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 a co to jest murłat?chyba chodzi o MURŁATĘ (murłata)napisz cos wiecej bo nie wiadomo o co chodzisnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Tak chodzi o murłatę.Dom jest z użytkowym poddaszemi na ścianie kolankowej ma być murłata. Natomiast na stropie nad poddaszem ma być płatew i mam pytanie czy mogą być one wylane z betonu zamias dawać drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 13.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 ja to dalej nie rozumiem - chcesz zastąpić murłat betonem ?Krokwie z murłatą łaczy się na zamek, mozna regulować głębokość wcięcia, ale jak z betonem łączyc krokwie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 13.01.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Oczywiście że mozna wykonać zarówno płatew i murłatę z żelbetonu nie z betonu, natomiast ile i jakie zbrojenie to trzeba przeliczyć do Twoich warunków, z mocowaniem krokwi też nie ma problemu, wpuszczasz w beton szpilki stalowe ( gwintowane) tam gdzie będzie krokiew. pod krokwie daj warstwę izolacji ( taki pasek papy)Wszystko można ale póżniej są problemy z ociepleniem takich wystających elementów poza lico ściany, natomiast drewno trzeba zabezpieczać przed dzialaniem czynników zewnętrzych, króre rozwiązanie jest lepsze sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 13.01.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 No i drewniana łata/płatew iest bardziej elastyczna niż betonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts