Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizor w zamknięciu.

Dr.opsik

Recommended Posts

Witamy

Zastanawiamy się z żoną nad tym jak rozplanować ustawienie mebli w salonie i myślimy coraz częściej o zamknięciu telewizora w .... No właśnie w czym zamknąć telewizor aby pasowało to do wystroju wnętrza, nie pachniało nieudolną samoróbką (będą w salonie inne mebelki, ale nie jakieś meblościanki). Czy macie może jakieś linki do tego typu rozwiązań, lub czy ktoś może przerabiał ten temat i zechciałby podzielić się na tym forum swoim doświadczeniem.

Przeszukałem forum pod tym kątem ale nic ciekawego nie znalazłem.

pzdrw

Zamykanie telewizora to dobry pomysł, zwłaszcza dla nałogowców :lol: sama zastanawiałam się nad sposobem ukrycia tego ustrojstwa, ale tak, żeby w każdej chwili był dostępny (patrz zdanie o nałogowcach..)

Telewizor obok kominka nie wygląda za pięknie... :roll: Ukryć go można(telewizor, nie kominek :lol: ) we wszelkiego rodzaju szafach lub komodach, zależnie od stylu...wklejam jako przykład ten stary mebel, bo nie mam pod ręką nic innego :roll:

ftp://anisiaa:[email protected]/images/74731947%5B1%5D.jpg

widziałam także telewizor ukryty we wnęce w ścianie, zamknięciem były rzeżbione (ażurowe) drzwiczki ( wstylu indyjskim, tak jak i reszta wystroju) Kto co lubi :wink:

a bo to warto zamykać?

całkiem ładne teraz robia

Owszem, ładne, ale od razu narzucają konkretny wystrój wnętrza, który nie każdemu odpowiada.

Zresztą ostatnią rzeczą u mnie byłoby dopasowywanie wystroju salonu do telewizora.

W moim przypadku, już na etapie projektu, w ściance działowej "zrobiliśmy" wnękę właśnie po to, by ukryć telewizor.

Wystarczy potem tylko zamontować odpowiednie do wystroju drzwiczki i po kłopocie.

W naszym salonie będą głównie XIX-to wieczne meble w charakterze dworkowym i telewizor nijak by do nich nie pasował.

Musieliśmy się go... dyskretnie "pozbyć".

Dr.opsik, a po co Ci w ogóle telepudło w salonie ?

Tomku, to znaczy, że telewizora też nie posiadasz?

Ale powiem Ci, że w tym przypadku, w przeciwieństwie do zmywarki :wink: jestem w stanie Cię zrozumieć. :D :D

Witajcie kochani, wróciłem dopiero z pracy i bardzo się cieszę że mogę na Was liczyć w tej sprawie.

Cóż, telewizor chcemy mieć w salonie, ponieważ lubimy z żoną poleżeć po pracy w cieple kominka i kiedy nie czytamy książki lub nie myślimy o niczym ;) to oglądamy jakieś tam rewelacje:). A chcemy go zamknąć ponieważ do wystroju naszego salonu tenże mebel niezbyt nam pasuje oraz jak ktoś słusznie zauważył nie chcemy w czasie odwiedzin gości odwodził nas od rozmów. (w końcu każdy ma tv w domu).

Mysli nasze najbardziej krążą wokół takich niskich mebelków z jednym lub dwoma stojącymi obok nich (widziałem to chyba na 40-stej stronie któregoś wątku) Chcielibyśmy takie drzwiczki które otwierałyby się na dwie strony ale żeby się łamały jeszcze w połowie aby nie było widać środka tychże drzwiczek po otwarciu. Mebelki raczej w stylu nowczesnym czyli kanciaste i może jakieś mleczne szkło.

Dzięki za rady i prosimy więcej.

pozdrawiamy