Gość 13.01.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Mam tynki wewnętrzne wykonane z tynku maszynowego, gipsowego firmy Knauf MP75. Po około 6 miesiącach od ich położenia zaczęły pojawiać się pęknięcia. Czy jest to rzecz normalna? Jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Ja mam cementowo- wapienne. Też 6 miesięcy od położenia pojawiają się pęknięcia. Ale moim zdaniem to ma związek z grzaniem a nie z upływem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 13.01.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 wiele przyczyn:- praca budynku,- wilgotność w pomieszczeniu,- jednorodność zastosowanych materiałów /czy wszystkie ściany są np z b-k/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 13.01.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Jest ulga remontowa :smile: A tak na serio, to przy łączeniu materiałów o różnych rozszeżalnościach termicznych nie da się uniknąć rarysowań, przynajmniej nie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts