Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowa toaleta - pod schodami ;(

agiszonek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak masz dobry refleks, a kot pozwala, to najlepiej podstawić pojemniczek pod ogon W TRAKCIE sikania

ja wiem, że to smiesznie brzmi, ale jest najskuteczniejsze, bo mocz czysty i wynik miarodajny

u moich kotów to nie przechodzi, więc ja szoruję kuwete, wyparzam wrzątkiem i zostawiam pustą

pilnuje, kiedy kot siknie i NATYCHMIAST ściągam jałową strzykawką i do pojemniczka

pojemniczków używam jałowych, specjalnych do moczu, lub w ostateczności tez jałowych, do badania goowienek na posiew

pilnuję tej jałowości, bo ZAWSZE robię posiew, oprócz badania ogólnego

zrób te badania, bo jesli kotka nagle i pozornie bez powodu zmieniła przyzwyczajenia w sikaniu, to rzeczywiście może być sygnał chorobowy

koty, szczególnie te wychodzące, a do tego karmione sztucznymi karmami, często mają problemy z pęcherzem, a także kryształy, piasek i inne takie

przeziebiają sie tak jak i my

jak masz dobry refleks, a kot pozwala, to najlepiej podstawić pojemniczek pod ogon W TRAKCIE sikania

ja wiem, że to smiesznie brzmi, ale jest najskuteczniejsze, bo mocz czysty i wynik miarodajny

u moich kotów to nie przechodzi, więc ja szoruję kuwete, wyparzam wrzątkiem i zostawiam pustą

pilnuje, kiedy kot siknie i NATYCHMIAST ściągam jałową strzykawką i do pojemniczka

pojemniczków używam jałowych, specjalnych do moczu, lub w ostateczności tez jałowych, do badania goowienek na posiew

pilnuję tej jałowości, bo ZAWSZE robię posiew, oprócz badania ogólnego

zrób te badania, bo jesli kotka nagle i pozornie bez powodu zmieniła przyzwyczajenia w sikaniu, to rzeczywiście może być sygnał chorobowy

koty, szczególnie te wychodzące, a do tego karmione sztucznymi karmami, często mają problemy z pęcherzem, a także kryształy, piasek i inne takie

przeziebiają sie tak jak i my

Ewus

moja dalej zalatwia si edo kuwety...

Wczoraj sikneła raz na dywan - ale nie jest to taka ilosc jak w kuwecie, wyglada to moze tak jakby chciala zaznaczyc...

Pytalam weta, zrobie te badania....ale wiesz co wet powiedzial ze moze robic to złosliwe - np ja na nia nakrzycze! to ona pozniej sika:(:(

Po switach juz zrobie dla spokoju te badania.

Dziekuje ci za rade

"złośliwość" tez jest możliwa, ale niekoniecznie

sikanie małymi porcjami występuje tez przy zapaleniu pęcherza

nawet u ludzi :wink:

ja zrobieniem badać swemu kotu, przy takim "złośliwym" posikiwaniu, być może uratowałam mu zycie

a wet, może chciał cię zbyć przed swiętami

ups....po swietach lece.....tos mnie teraz zmartwila....

Ewunia napisała:

"złośliwość" tez jest możliwa, ale niekoniecznie

sikanie małymi porcjami występuje tez przy zapaleniu pęcherza

nawet u ludzi

ja zrobieniem badać swemu kotu, przy takim "złośliwym" posikiwaniu, być może uratowałam mu zycie

Kotka, którą kiedyś miałem sikała w widocznych miejscach wtedy, gdy nie chcieliśmy poświęcić jej dostatecznie dużo czasu - "złośliwie".

Dwa lata temu zaczął tak posikiwać nasz kocur i niestety skończyło się to ostrym zapaleniem pęcherza i dwoma operacjami.

Radzę zastosować się do sugestii Ewunii.

może w domu cos przybyło, cos ubyło, inny żwirek, ściany zmieniły kolor?

trudno tak na odległość radzić :(

ech...no wlasnie.....dzis narazie nic....

pomyslalam ze moze ona tak sika...bo po tym dywanie przeszedl sie inny zapach :lol: tzn gosc.....bo zwirki i cala reszta jest ciagle ta sama....

zrobie jej jeszcze rz te badanie.....w innym lab.

no to zostało pokój zamknąć, żeby nie mogła tam przez jakiś czas wchodzić

może zapomni

albo dywan zakryć folia, bo koty jakoby bardzo tego nie lubia

tylko, że to bardzo kłopotliwe jest :-?

niom..dywan jest w salonie....ale odpukac..dzis nie zrobila nic...

Wasze koty robia siku, gdzie popadnie- a moja kotka przewraca choinke na wszystkie strony :roll: Co rano ubieram ja od nowa i ... powiem szczerze, ze mam jej czasem dosc! Wczoraj omatuliłam ja w przescieradła,ale i tak znalazła sobie wejscie pod spodem i nic to :cry: spryskiwanie"odstraszaczami zdaje sie na bardzo krotko.Chyba musze ja rozebrac i po radosci,chociaz mlodsze dziecko prosi o "jeszcze".

Tesko! czy Twoj kot dlugo sie aklimatyzowal w nowym domu?i czy bardzo rozrabiał? My planujemy przeprowadzke na sw. Wielkiej Nocy i juz boje sie co bedzie z moimi nowymi mebelkami czy kanapami - chyba serce by mi pekło z żalu o mebelki oczywiscie :wink: ,a na dodatek za chwile prawdopodobnie bedzie wysterylizowana wiec??!

Czy twoja kotka biega teraz po ogrodzie, czy cały czas jest tylko w domu?

Pozdrawiam wszystkie kocie mamy i nie tylko.

Wasze koty robia siku, gdzie popadnie- a moja kotka przewraca choinke na wszystkie strony :roll: Co rano ubieram ja od nowa i ... powiem szczerze, ze mam jej czasem dosc! Wczoraj omatuliłam ja w przescieradła,ale i tak znalazła sobie wejscie pod spodem i nic to :cry: spryskiwanie"odstraszaczami zdaje sie na bardzo krotko.Chyba musze ja rozebrac i po radosci,chociaz mlodsze dziecko prosi o "jeszcze".

Tesko! czy Twoj kot dlugo sie aklimatyzowal w nowym domu?i czy bardzo rozrabiał? My planujemy przeprowadzke na sw. Wielkiej Nocy i juz boje sie co bedzie z moimi nowymi mebelkami czy kanapami - chyba serce by mi pekło z żalu o mebelki oczywiscie :wink: ,a na dodatek za chwile prawdopodobnie bedzie wysterylizowana wiec??!

Czy twoja kotka biega teraz po ogrodzie, czy cały czas jest tylko w domu?

Pozdrawiam wszystkie kocie mamy i nie tylko.

ona jak mieszkala w bloku nie wychodzila nigdy na dwor.Do domu ja przywizklismy i bylo ok...pierwsze godziny chodzila taka zdziwiona...ale bylo ok...

kanapy mam ecru....z materialu specjalnie dobranego dla kota..nawet jak zaczepi pazurem to nie wyciagnie nic....zalatwiala sie do kuwety i bylo ok teraz cos jej odbilo.

Na ogrod wychodzi ale pod moim nadzorem nie puszczam jej wolno zeby lazila gdzie chce.

No dobrze,ale obawiam się,ze moja kotka nie bedzie chciała chodzić tylko koło mnie,chyba musiałabym ja brać na smycz :wink: Twoja jakas "spsiała" jest. A w ogole to jak zachowuje sie kotka jak ma pierwsza ruje?Moja cos dziwnie sie zachowuje :roll: dziwnie podmrukuje,stoi przy drzwiach wyjsciowych i pokłada się lub unosi kuper do góry :oops: Czy mozna sterylizowac w tym okresie?

Z babami tylko kłopoty, chyba trzeba było wybrac kocura?! :-?

Dzieki i pozdrawiam.

No dobrze,ale obawiam się,ze moja kotka nie bedzie chciała chodzić tylko koło mnie,chyba musiałabym ja brać na smycz :wink: Twoja jakas "spsiała" jest. A w ogole to jak zachowuje sie kotka jak ma pierwsza ruje?Moja cos dziwnie sie zachowuje :roll: dziwnie podmrukuje,stoi przy drzwiach wyjsciowych i pokłada się lub unosi kuper do góry :oops: Czy mozna sterylizowac w tym okresie?

Z babami tylko kłopoty, chyba trzeba było wybrac kocura?! :-?

Dzieki i pozdrawiam.

hahahah moja tak sie zachwowyla, ze cały blok słyszal..tak okropnie maiuczała, o wszystko sie ocierała....moja bierze raz w tygodniu pigulke antykoncepcyjna Provera. mam spokoj.

natomista...ja swojej pilnuje jak jest ze mna na tarasie...bo tez by poszla gdzie ja oczy poniosa :lol: