Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nóż w kieszeni..

ckwadrat

Recommended Posts

..się otwiera, jak się czyta, że Kwaśniewski ułaskawia złodziei i morderców. Już nie tylko chce ułaskawić Sobotkę, ale właśnie okazało się, że ułaskawił szwajcarskiego bankowca przekręciarza. Pan Vogel vel FIlipkowski, zwany kasjerem lewicy, lokował w Szwajcarii pieniądze mafii i lewicowych polityków a w wieku 17 lat zabił 75-letnią kobietę. Dziwnym trafem w czasie odbywania kary za to ostatnie przestępstwo wyjechał do Szwajcarii (właśnie wtedy zasłuzył się lewicy), by po paru latach zostać tam złapanym i przekazanym Polsce, ale tylko po to żeby Kwas go ułaskawił.

W swym cyniźmie i robieniu zasłony dymnej przed ułaskawieniem Sobotki, Kwas ułaskawił też akurat teraz Sławomira Sikorę (Dług). Co ciekawe, Sikora zwracał się do Kwacha już 3 razy o ułaskawienie (ostatnio w lutym tego roku) - zawsze z zerowym skutkiem.

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowy prezio też pewnie będzie ułaskawiał, tylko "zasłużonych" dla kogo innego... :evil:

A gdzie to wróżko akacjo wyczytałaś - z fusów, tarota, czy lanego w Andrzejki wosku? Skoro się tak złościsz, to musisz być naprawdę tego pewna. Zazdroszczę umiejętności..

jak dla mnie wystarczy minimalna orientacja w tzw. polityce.

Wrózyć nie trzeba. Rzeczywistośc skrzeczy.

A co do prezia K. A....cóz wszak możemu mu juz naskakać, więc robi co mu sie podoba...

:cry: :oops:

Skoro ustępujący prezydent ułaskawia, to może by szybko zrobić gigantyczny przekręt, dać się szybko osądzić i jeszcze w ciągu tych kilku dni końca kadencji ułaskawić. Albo niech ułaskawi "in blanco", bo można nie zdązyć ze zrobieniem tego przekrętu...

No wiesz!!

Czyzbyś był w tzw. Grupie...??? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

I w ogóle co to znaczy "dać sie szybko osądzić"? Idealista :wink: :lol: :lol: :lol:

...oraz księdza Marka Sobańskiego, który prowadząc po pijaku zabił 5 osób...

Po pierwsze nie po pijaku, a po drugie nie słyszałem żeby został ułaskawiony.

Ciekawe co z tym fantem zrobi nowy prezio? :wink:
Nowy prezio? A kogo masz na myśli? Wątpię żeby za 5 lat prezydentem został ktoś z SLD :wink:

Nowy prezio też pewnie będzie ułaskawiał, tylko "zasłużonych" dla kogo innego... :evil:

A gdzie to wróżko akacjo wyczytałaś - z fusów, tarota, czy lanego w Andrzejki wosku?..

W zasadzie się zgadam. Żeby pleść trzy po trzy, wystarczy nawet zerowa orientacja.

Gość gregmena

Moniko B zauważyłem że jesteś jedną z głownych osób rzucających tu ciągle na innych oskarżenia (pewnie zaraz na mnie)... ale ja w sprawie Marka Sobanskiego... owszem spowodowal wypadek, ale z tego co wiem nie po pijaku...., ale może mnie oświecisz i wyjaśnisz że moje informacje są błędne.. bo mam nadzieje że po prostu nie rzucasz słów i oskarżeń na wiatr...

wypadki samochodowe się po prostu zdarzają, czasem są bardzo tragiczne, ale chyba Moniko nie należysz do krzykaczy którzy teraz piszczą że np Olylia Jedrzejczak powinna także pójść na krzesło elektryczne.... wypadki samochodowe z reguły popełniane są bez winy umyślnej....

słusznie także Moniko Ckwadrat zauważył że Sobański chyba nie musi czekac 5 lat na nowego prezia, bo wyrok ma krótszy....

mam nadzieję że po prostu mi wyjaśnisz....

A gdzie to wróżko akacjo wyczytałaś - z fusów, tarota, czy lanego w Andrzejki wosku?..

W zasadzie się zgadam. Żeby pleść trzy po trzy, wystarczy nawet zerowa orientacja.

W pełni się zgadzam, szczególnie ta zerowa w czymkolwiek wystarcza do bezrefleksyjnego ataku /często ad personam/ na kogokolwiek, kto ma inna opinię na jakikolwiek temat.

Powyzsza ogólna uwaga /moja/ została sformułowana na podstawie lektury wybranych watków i niektórych wypowiedzi..

A co do bezrefleksyjnych ułaskawień to i prezio nówka /elekt dla nierozumiejacych/ ma je na swym koncie/ministerialnym/. Czytałam bowiem /co prawda w czasie kampanii ale sztab Lecha K. nie zaprzeczał a się tłumaczył, więc wierzę/, ze bedąc ministrem sprawiedliwości uwolnił jakiegos draba bo myslał, ze drab był ofiarą /media tak pisały/....A winni rzecz jasna podlegli prokuratorzy. I na tym opieram swoje zdanie sformułowane wyżej..

Polityka to brudna gra, ale zazdroszczę naiwnym, którzy jeszcze tego nie widzą. Życie jest wtedy proste, świat czarno biały bez szarości, a inni ładnie posegregowani: kto nie z nami ten przeciw.

Powodzenia. :roll: :roll: :roll:

ps. Ja mam nadzieję, ze za 5 lat SLD wypadnie z gry. Chyba że PiS mu nie pozwoli :wink: :wink: