darks 06.12.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jaką zazwyczaj stosuje się karę za opóźnienie robót. Mój wykonawca robił u mnie 2 spore roboty, w obydwu przypadkach opóźnienia przekraczały 1,5 m-ca. Niestety w umowie zapisaliśmy 0,1% wartości robót za każdy dzień spóźnienia. Są to śmieszne kwoty w porównaniu do strat które ponieśliśmy z tytułu opóźnienia. Jakie Wy procenty wpisywaliście czy też wpisujecie do umów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.12.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Brat miał identyczny zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.12.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ja mam w umowie 0,2% za każdy dzień. Termin mojemu wykonawcy skończył się w październiku, a on jeszcze siedzi na budowie. I bardzo się z tego ciesze . Bo po pierwsze, nie spieszy mi sie więc wolę aby pieniądze za jego robote leżały u mnie na koncie niż były w jego kieszeni, a po drugie (to ważniejsze) za opóźnienie zrobi mi coś dodatkowego gratis (chodzi o wymurowanie z cegieł ścianek działowych na poddaszu ; pierwotnie miały być z płyt gk i dlatego nie zawarłem ich w umowie) pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 17.12.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Ja wpisałem 0,75% za dzień, termin zakończenia robót wpisałem dłuższy o 2 tygodnie niż chciał wykonawca i lojalnie uprzedziłem, że ma się wyrobić, bo odsetki będę egzekwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts