Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zud

lola

Recommended Posts

Przepraszam, ze zadaje takie prozaiczne pytanie, ale nie mogłam znaleźć nic konkretnego na forum.

A wiec, co konkretnie uzgadnia się w ZUDz-ie? Pani w informacji powiedziała mi,ze bezkolizyjnosć projektowanych przyłączy, ale na jakiej podstawie (czy trzeba mieć projekt, czy wystarcza same uzgodnienia na planie zagospodarowania działki). Przeciez projekty będę robic po otrzymaniu pozwolenia.

Już sie w tym pogmatwałam. czy ktos moze mi krok po kroku powiedziec o co chodzi?

Bużka.

po wykonaniu projektu na ZUD daje się planszę zagospodarowania terenu z naniesionymi przyłączami /sa na niej już wcześniejsze uzgodnienia/. Jest to po to żeby zgarnąć od inwestora kolejną kasę. Można dać 1 cały projekt i dla nich samą planszę zagospodarowania + wniosek o uzgodnienie.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Roose dnia 2003-01-13 14:44 ]

dzieki, ale chyba jestem jakaś ciemna, bo nic nie rozumiem. Ja mam plan z naniesionym domem, przyłączem wodnym i zjazdem. Nie mam energii. ale mam od wszystkich pieczatki, że moga zostac dostawcami mediów tj. energii, wody i pozwolenie na zjazd. i mam jedną pieczatke z Zudu, ale mówi ona ze w "granicach opracowania mapy nie istnieja projektowane urzadzenia uzgodnione w Zud" (tę kwestie dostałam od geodety z mapa zagospodarowania). To w koncu jak?

Pytam czy masz to w terenie.Bo jeśli nie, to o tym mówi ta pieczątka właśnie.Tych obiektów jeszcze nie ma.(energia,woda)

Jak bedziesz je budować, to znowu będzie potrzebna ta procedura-mapa z naniesieniem obiektow, projekt i uzgodnienie w zud.

Szambo to inna bajka bo to na Twojej działce.