lola 13.01.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Przepraszam, ze zadaje takie prozaiczne pytanie, ale nie mogłam znaleźć nic konkretnego na forum.A wiec, co konkretnie uzgadnia się w ZUDz-ie? Pani w informacji powiedziała mi,ze bezkolizyjnosć projektowanych przyłączy, ale na jakiej podstawie (czy trzeba mieć projekt, czy wystarcza same uzgodnienia na planie zagospodarowania działki). Przeciez projekty będę robic po otrzymaniu pozwolenia. Już sie w tym pogmatwałam. czy ktos moze mi krok po kroku powiedziec o co chodzi?Bużka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 13.01.2003 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Oj prosze litosci!!! Zaraz kończę pracę, a tu zadnej podpowiedzi.Plisssssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 13.01.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 po wykonaniu projektu na ZUD daje się planszę zagospodarowania terenu z naniesionymi przyłączami /sa na niej już wcześniejsze uzgodnienia/. Jest to po to żeby zgarnąć od inwestora kolejną kasę. Można dać 1 cały projekt i dla nich samą planszę zagospodarowania + wniosek o uzgodnienie. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Roose dnia 2003-01-13 14:44 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 13.01.2003 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 dzieki, ale chyba jestem jakaś ciemna, bo nic nie rozumiem. Ja mam plan z naniesionym domem, przyłączem wodnym i zjazdem. Nie mam energii. ale mam od wszystkich pieczatki, że moga zostac dostawcami mediów tj. energii, wody i pozwolenie na zjazd. i mam jedną pieczatke z Zudu, ale mówi ona ze w "granicach opracowania mapy nie istnieja projektowane urzadzenia uzgodnione w Zud" (tę kwestie dostałam od geodety z mapa zagospodarowania). To w koncu jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 A masz media? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 13.01.2003 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Mam zaznaczone gdzie bedzie smietnik, szambo, skad bedzie prowadzona woda. nie mam zaznaczonego miejsca skad bedzie energia, bo sa dwie linie i nie moga sie zdecydowac. No a pani w informacji powiedziała, ze dla domów jednorodzinnych nie ma zudu - no i tym zbiła mnie z tropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 13.01.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 ZUD interesują przyłacza :- gazowe / jeśli chcesz gaz/- wodociągowe,- kanalizacyjne / do sieci ogolnospławnej/- elektryczneto co nie narusza interesu osób trzecich nie daje się do uzgodnienia np. przyłacze do szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Pytam czy masz to w terenie.Bo jeśli nie, to o tym mówi ta pieczątka właśnie.Tych obiektów jeszcze nie ma.(energia,woda)Jak bedziesz je budować, to znowu będzie potrzebna ta procedura-mapa z naniesieniem obiektow, projekt i uzgodnienie w zud.Szambo to inna bajka bo to na Twojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts