Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dieta Optymalna

Bzyczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dieta szpinakowa. Nie jadam, szpinak wykluczam bo go nie lubię. Reszta jak przekorek. BMI 22,2 :D

Jeśli chodzi Ci o TĘ Dietę Optymalną Kwaśniewskiego - to byłam na niej przez kilka ładnych lat i uważam ,że jest rewelacyjna .Nie dość ,że pozbyłam sie 10 kg,to jeszcze wyleczyłam sie z migreny i uczulenia skornego :D

Ew-ka, nie gadaj, powaznie? A ja tego Faceta mam tutaj na rzut kamieniem... A chcialabym sie pozbyc nie jednego problemu i wlasnie przytyc.., bo moj BMI jest ponizej normy, tluszcz.., ponizej normy... A niby jem wszystko... :roll:

Ew-ka, nie gadaj, powaznie? A ja tego Faceta mam tutaj na rzut kamieniem... A chcialabym sie pozbyc nie jednego problemu i wlasnie przytyc.., bo moj BMI jest ponizej normy, tluszcz.., ponizej normy... A niby jem wszystko... :roll:

zainteresuj sie tą dietą bo najprawdopodobnie masz złe proporcje żywieniowe( odpowiedni stosunek białka tłuszcz€w i węglowodanów)

kup na początek księżkę Dieta Optymalna

Jeśli chodzi Ci o TĘ Dietę Optymalną Kwaśniewskiego - to byłam na niej przez kilka ładnych lat i uważam ,że jest rewelacyjna .Nie dość ,że pozbyłam sie 10 kg,to jeszcze wyleczyłam sie z migreny i uczulenia skornego :D

Powaznie gadasz Ew-ka?

Chyba na tej diecie mozna wlasnie duzo jesc ?

Poszukam i poczytam , bo jakos tak zawsze tylko cos tam slyszalam o tym

poważnie ??? bardzo poważnie :D to moja najukochańsza dieta bo można wcinać karkóweczki ,boczuszki i jajeczniczki na masełku (ma być na smalcu ale wolę na masełku ) ale jest jeden warunek prawie wcale nie je sie pieczywa :cry:

Do dzisiaj jadamy jajecznicę Kwaśniewskiego ,jeśli czeka nas trudny i ciężki dzien pracy i perspektywa braku posiłku

-2 jajka

- 2 żłótka

usmażone na własnej robocie smalcu lub maśle .....

spróbujcie -hucznie polecam :D

Gość 1950

dużo jest mitów o diecie optymalnej,

jestem od 7 lat i też sobie chwalę,

znam ludzi którzy przestrzegają jej bardzo ściśle, wyniki mają rewelacyjne,

u mnie jest ten problem, że nie za bardzo chwilami jej przestrzegam

Ew-ka

podobno żadnych owoców ani warzyw nie można w tej diecie ..:(

To się da wytrzymać ?

nieprawda !!!! owoce i warzywa tak ale sezonowo - tylko o jabłkach jest niezbyt pochlebna opinia :(

bez jablek moglabym chyba zyc, a cytrusy ?

:lol: o, dopiero zauważylam, ze aczkolwiek na pralke nalepilas ;) :lol:

Tę dietę stosowałam kiedyś kilka tygodni, tak dla eksperymentu. Czułam się dobrze, ale nie schudłam prawie nic - może dlatego, że moja waga mieści się w granicach normy wg BMI (wg mnie ma być 6 kg mniej - wtedy czuję się rewelacyjnie). Pomimo jedzenia dość dużo i tłusto nie przytyłam, a to cieszyło mnie najbardziej. Do dziś pozwalam sobie niekiedy na jajecznicę na boczku lub maśle, bez chleba, wyjątkowo 1 kromka pieczywa chrupkiego.

Może i dietę stosowałabym dalej gdyby nie fakt, że ja naprawdę chcę zrzucić te 6 kilo, a na obecnej diecie - jedz połowę - powolutku zmierzam ku celowi :wink:

Jest jeszcze jeden problem: można dla siebie wypiekać takie specjalne chlebki optymalne które je sie z masłem, ale dla mnie jeden chlebek starczał na tydzień, a mąż codziennie kupował świeże bułeczki. I co dziwne - jego problem miejscami zbyt obfitych kształtów nie dotyczy.... I jak tu być konsekwentnym?

Patsi - na tej diecie nie chudnie sie od jedzenia -ale od dobrze zbilansowanego jedzenia -muszą być proporcje tłuszczu do białka i węglowodanów -wtedy kto ma przytyć przytyje a inny schudnie .Jest to doskonale opisane w książce .

A to że mąż nie tyje znam z mojego domu -mój małżonek wcina wszystko w dużych ilościach i nic sie go nie trzyma -waga idealna wręcz wzorcowa.To chyba zależy od dobrej przemiany ......

Mam dietę optymalną od ok. 2 lat i jak na razie jestem b.zadowolony - nie stosuję jej co prawda z aptekową miarą lecz bardziej swobodnie - przez pierwszy tydzień było tragicznie ( cały czas głodny).Przed dietą do pracy brałem 4 kromki i przed wyjściem kromkę - teraz jem jedną w pracy i to w zupełności wystarcza.Przy diecie tej każdy wróci do swojej idealnej wagi - ja jako że miałem niską wagę zgrubłem ok 4 kilo,ale są tacy których waga spałla o 10 - 20 kilogramów.Oprócz wagi zauważyłem u siebie znaczną poprawę samopoczucia,brak senności,nie męczę się tak jak we prze stosowaniem diety - przed diętą brałem tabletki na tętno - teraz już nie.Mój ojciec miał zawsze b.wysoki cholesterol ( ten zły cholesterol ) po ok. 3 miesiącach stosowania zrobił wyniki i wszyscy byli w szoku - łącznie z lekarką która mu radziła żeby nie jadł tłusto , jajka 3 na miesiąc ... - żeby ona wiedziała że on zjada 3 dziennie hehe.Zapraszam wszystkich chętnych do zapoznania sięz diętą - w internecie jest kilka stron optymalnych.pozd.