Gość 24.01.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Moj problem ze słupem polega na tym że ,właściciel pola na którym stoi słup nie zgadza się na moje przyłącze argumentując że spowoduje to przechylenie się słupa a co zatym idzie postawienie przez energetykę podpórki .Nie pomogło nawet 1000 zł. dla właściciela rolnikaCzy ma on prawo rozporządzać nie swoim słupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2002 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Obawiam się, że tak. ZE wychodzi z założenia, że lepiej, żebyś to Ty przekonał właściciela gruntu - ZE nie kiwnie palcem - tzn. nie wyda warunków przyłączenia bez tej zgody. Miałem podobny problem, dogadałem się z rolnikiem inaczej: uzgodniłem przyłącze kablowe, podziemne. Wyszło co prawda drożej o 3000, ale innego wyjścia nie było.Rolnikowi nie musiałem nic płacić - nawet go rozumiem, bo za chwilę będzie chciał tą działkę też sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts