Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Manuela K + M

Recommended Posts

Dziekujemy za pochwały :)

Teren to sam piach z dziurami.

Najpierw bylo wyrównywanie i zagęszczanie potem wywóz piachu ze skarpy i wokół domu a teraz nawozimy troche gliny a na koniec przyjdzie ziemia na ogródek.

Zmian bylo mało:

-ścianka kolankowa podniesiona o 2 bloczki

-1 okno dachowe w łazience

-1 okno dachowe w pralni

i dodatkowe okno dachowe w małym pokoju (razem 5 okien dachowych) + wyłaz

-nie mamy ścianki działowej między pokojem nr 2 (piętro) a holem, narazie wolimy mieć więcej przestrzeni

-zlikwidowany został schowek na parterze a powiększona kotłownia.

wejście do kotłowni jest z garażu

- 2 okna w kuchni od ogródka zamienione na jedno 1,50 x 1,20

to chyba wszystkie zmiany :)

Witaj kubolotek!

Cieszę się, że podobają się komuś nasze okna :lol:

Troche to trwało zanim zdecydowałam się na szprosy wiedeńskie poziome... nie wiedziałam czy będą pasowały do Manueli.

Wyszły SUPER

Okna mamy od Pana Fili z Dąbrówki Łubniańskiej koło Opola http://www.filaokna.pl

Polecam - bardzo dobre wykonanie, miła obsługa

kolor to afromozja

Brama to http://www.novoferm.pl/ kolor z palety ral

Pozdrawiam

Cześć Zuzza

wymiary samych okien to:

parter

kuchnia 118x110 i 148x110

łazienka 60x110

mały pokój 148x150

salon 178x150

drzwi balkonowe 148x220

witryna 197x220 (nie otwiera się)

piętro

sypialnia 180x200

hol 140x200

małe pokoje 90x170

na dole są jeszcze rolety wiec dziura przed wstawieniem okna byla większa o jakies 10 cm - otwory były robione zgodnie z projektem.

Moja rada - jeżeli chcecie mieć rolety to musicie przypilnować ekipę żeby zrobiła większe otwory okienne bo potem jest z tym wielki problem.

Ps. bardzo chętnie zobaczę Twoje okienka

Chętnie pokażę Ci moje okna - ale to bedzie pewnie dopiero za rok :-)

Na razie dopracowuję projekt i właśnie jestem na etapie okien. Mogę jeszcze trochę pozmieniać ,więc szukam wszędzie podobnych.

Mam balkonowe o szerokosci 120, 150 i 180cm i chcę je na pół pionowo i na 4 cześci poziomo podzielić...

Czyli wyjdzie coś podobnego jak u Ciebie.

Pozdrawiam,

Zuzza

• 1 month później...

Witam :D

Przeglądałem gooa twój album i widzę że masz surowizne prawie zakończoną. Świetnie. Mam takie pytanko: czy obliczona więźba w projekcie zgadzała się z żeczywistością? czy dawałeś jakiś zapas? W którymś z postów widziałem że nażekałeś na mocowanie głównych krokwi, co z blachami, w którymś dzienniku budowy żuciło mi się w oczy że potrzebne były jakieś dodatkowe blachy :-? wrzuć trochę informacji na ten temat

cześć laspalmas!!

Nasz cieśla wyliczył ilość potrzebnego materiału z projektu i takie było zamówienie, wieźba nie była dodatkowo przeliczana (wyszło na styk)

Brakło tylko łat więc to było dokupione. Z krokwiami nie było problemu tylko z blachami. Nasz kierownik budowy przerobił trochę te blachy i kilka razy były poprawiane zanim wszystko grało. Dodatkowo mamy na środku domu krzyż podtrzymujący wieźę.

Jak znajdę zestawienie drewna to Ci podam szczegóły

i wkleję kilka zdjęć wieźby.

(najwcześniej we wtorek)

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 month później...