gooa0310 06.12.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witajcie!!! Oto nasza Manuela Pierwsza łopata pod fundament została wbita w maju 2005 roku. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=46609&q=manuela&k=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 06.12.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Gratuluję tempa. Widzę, że budowa wymagała przerzucenia sporo gruntu (teren jest dość pofałdowany).Może napiszesz coś więcej na temat zmian w projekcie. I kiedy zamierzacie zamieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.12.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Te Manuelki, wszystkie sa takie ladne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 06.12.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 piekna ta wasza manuelka, bardzo ładne okna i brama garazowa , jakiej firmy i jaki to kolor? pozdrawiam i nadal bede kibicowac , akiedy chcecie sie wprowadzic bo jak do tj pory to tempo niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 07.12.2005 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dziekujemy za pochwały Teren to sam piach z dziurami. Najpierw bylo wyrównywanie i zagęszczanie potem wywóz piachu ze skarpy i wokół domu a teraz nawozimy troche gliny a na koniec przyjdzie ziemia na ogródek. Zmian bylo mało: -ścianka kolankowa podniesiona o 2 bloczki -1 okno dachowe w łazience -1 okno dachowe w pralni i dodatkowe okno dachowe w małym pokoju (razem 5 okien dachowych) + wyłaz -nie mamy ścianki działowej między pokojem nr 2 (piętro) a holem, narazie wolimy mieć więcej przestrzeni -zlikwidowany został schowek na parterze a powiększona kotłownia. wejście do kotłowni jest z garażu - 2 okna w kuchni od ogródka zamienione na jedno 1,50 x 1,20 to chyba wszystkie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 07.12.2005 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witaj kubolotek! Cieszę się, że podobają się komuś nasze okna Troche to trwało zanim zdecydowałam się na szprosy wiedeńskie poziome... nie wiedziałam czy będą pasowały do Manueli. Wyszły SUPER Okna mamy od Pana Fili z Dąbrówki Łubniańskiej koło Opola http://www.filaokna.pl Polecam - bardzo dobre wykonanie, miła obsługa kolor to afromozja Brama to http://www.novoferm.pl/ kolor z palety ral Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.12.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Hej ! Bardzo ładny domek - a sczególnie okna ! Ja tez planuje podobny kolor i szprosy i w związku z tym mam pytanko: Jakie masz wymiary tych okien balkonowych? Ciekawa jestem jak moje bedą wyglądały.... Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 07.12.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Cześć Zuzza wymiary samych okien to:parterkuchnia 118x110 i 148x110łazienka 60x110mały pokój 148x150salon 178x150drzwi balkonowe 148x220witryna 197x220 (nie otwiera się) piętrosypialnia 180x200hol 140x200małe pokoje 90x170 na dole są jeszcze rolety wiec dziura przed wstawieniem okna byla większa o jakies 10 cm - otwory były robione zgodnie z projektem. Moja rada - jeżeli chcecie mieć rolety to musicie przypilnować ekipę żeby zrobiła większe otwory okienne bo potem jest z tym wielki problem. Ps. bardzo chętnie zobaczę Twoje okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.12.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Chętnie pokażę Ci moje okna - ale to bedzie pewnie dopiero za rok Na razie dopracowuję projekt i właśnie jestem na etapie okien. Mogę jeszcze trochę pozmieniać ,więc szukam wszędzie podobnych. Mam balkonowe o szerokosci 120, 150 i 180cm i chcę je na pół pionowo i na 4 cześci poziomo podzielić... Czyli wyjdzie coś podobnego jak u Ciebie. Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 10.01.2006 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witajcie!!! Budowa strasznie zasypana śniegiem więc wpadliśmy w sen zimowy, ale za jakiś czas ruszamy dalej... Jestem na etapie wyboru podbitki (wykończenie dachu) może ktoś coś doradzi, prześle zdjęcia??? Dziękuję i pazdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 12.01.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam Przeglądałem gooa twój album i widzę że masz surowizne prawie zakończoną. Świetnie. Mam takie pytanko: czy obliczona więźba w projekcie zgadzała się z żeczywistością? czy dawałeś jakiś zapas? W którymś z postów widziałem że nażekałeś na mocowanie głównych krokwi, co z blachami, w którymś dzienniku budowy żuciło mi się w oczy że potrzebne były jakieś dodatkowe blachy wrzuć trochę informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 12.01.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 cześć laspalmas!!Nasz cieśla wyliczył ilość potrzebnego materiału z projektu i takie było zamówienie, wieźba nie była dodatkowo przeliczana (wyszło na styk)Brakło tylko łat więc to było dokupione. Z krokwiami nie było problemu tylko z blachami. Nasz kierownik budowy przerobił trochę te blachy i kilka razy były poprawiane zanim wszystko grało. Dodatkowo mamy na środku domu krzyż podtrzymujący wieźę. Jak znajdę zestawienie drewna to Ci podam szczegółyi wkleję kilka zdjęć wieźby. (najwcześniej we wtorek)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 13.01.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Gdybyś znalazł chwilę czasu byłbym wdzięczny za zdjęcia. Ja niestety więźbę chciałbym kupić prawdopodobnie w lutym i poleżakowałaby gdzieś do czerwca. Więc z tąd moje dociekania. Jeśli wyszło na styk to przy zapasie 20 cm myślę że będzie ok. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 30.01.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 witaj gooa! właśnie kupiłem projekt manuelki , i będę miał do ciebie 1000 pytań czy możesz podać swój telefon będę wdzięczny . jeśli możesz podać ile wniósł 1.stan surowy zamknięty2.okna3.dach4.robocizna5.jak ma się kosztorys do rzeczywistości.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 06.02.2006 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=13&id=46609&zid=558886&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 06.02.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Te Manuelki, wszystkie sa takie ladne... oj to prawda! śliczne. Gdybym musiała budować się "na nowo" - wybrałabym tylko Manuelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 09.03.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Dzięki gooa za chęci ale z tym linkiem jest coś nie tak, nie otwiera się u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 09.03.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 gooa0310 to twoj link:http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=13&id=46609&zid=558886&r=1ale i tak nic z tego bo pokazuje sie logowanie do albumu, musisz znalezc swoj album ale bez logowania sie i wtedy podaj link, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 09.03.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 hej rzeczywiście fajnie wygląda takie zestawienie kolorystyczne domu. Mam pytanie jakie planujesz rynny (kolor) i podbitkę ? I jeśli mogłabyś napisać ile kosztowały Cię okna - może byc na priv - będę wdzięczna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 13.03.2006 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witajcie!!!Jeśli chodzi o rynny to mam srebne - tytan- cynka podbitka zrobiona jest ze świerku pomalowana impregnatem a potem lakierobejcą zewnętrzną - kolor TEK firmy Dulux Wstawiłam zdjęcia podbitki na onethttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=46609&q=manuela&k=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts