galaktyka 14.03.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Cześć! Mam kilka pytań - najważniejsze - jesteś zadowolony z budowy w ytongu? Mamy zamiar budować w tej technice - może jakies porady? chętnie na prv, druie pytanko - wieniec robiliście z elementów docieplenia wieńca? - robiliście z tego korytka?, a co z nadprożami, kształtki u? No a domek macie śliczny!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 14.03.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 DOMEK ŚLICZNY tez budowałam z Ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 14.03.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 jestem ciekaw ile metrow wam wychodzi tynkow w srodku??liczyliscie ??i ile na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 15.03.2006 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witaj galaktyka! Jesteśmy bardzo zadowoleni z ytonga, ale więcej będę mogła napisać jak zamieszkamy. Całość jest budowana z ytonga czyli kształtki u, elementy docieplenia wieńca, ścianki działowe bez stropu - strop teriva. Troche jest to droższe, ale jeżeli ma to być ściana jednowarstwowa to musisz to kupić żeby nie było mostków termicznych. Ścianki działowe można zrobić z innych materiałów np silka jest chyba tańsza. Materiał był kupiony w styczniu 2005 bo rabat był dość znaczny. Bloczki 36 cm miały trafić na budowę w maju, ale chwilowo brakło tego materiału i przywieziono nam za naszą zgodą w wyznaczonym terminie bloczki 40 cm bez dopłaty. Bardzo to nas ucieszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktyka 15.03.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Dzięki:) A nie wiesz przypadkiem czy na te rabaty jest jeszcze jakaś szansa? W Ytongu budujemy napewno, ciągle jednak mielimy temat wieńca- w projekcie nadproże jest od razu wieńcem i ma wysokość 30cm - stąd pomysł by zrobić to na zasadzie kształtki u ale podstawą byłby bloczek dolny ytonga a bokami elementy docieplenia wieńca - one mają 30cm - a gotowa kształtka u ma max. 20cm. Co o tym sądzisz? A tych 40cm zazdroszczę i kibicuje, my zaczniemy murować (kleić) w czerwcu, na razie jeszcze czeka nas chwilka przy funamentach i II transza z banku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 15.03.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Jeżeli nadproże jest odrazu wieńcem to budujesz chyba parterówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 15.03.2006 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Namiary na hurtownie wyśle w poniedziałek, ale nie wiem gdzie budujesz bo to może być mały problem z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 15.03.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witaj Daroll!!Jeszcze nie interesowałam się tynkami więc nie wiem ile jest metrów. Obecnie jestem na etapie instalacji więc jeżeli ktoś może coś podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczna.Interesuje mnie również koszt materiałow + robocizna instalacji co, woda, kanalizacja. Dół podłogówka góra grzejniki + piec kondensacyjny na gaz ziemny. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 15.03.2006 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witaj Daroll!!Jeszcze nie interesowałam się tynkami więc nie wiem ile jest metrów. Obecnie jestem na etapie instalacji więc jeżeli ktoś może coś podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczna.Interesuje mnie również koszt materiałow + robocizna instalacji co, woda, kanalizacja. Dół podłogówka góra grzejniki + piec kondensacyjny na gaz ziemny. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 15.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 galaktyka ja kupowałam Ytonga i negocjowałam cenę z przedstawicielem YTONGA a nie z hurtownią. Przedstawiciel da Ci większy rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktyka 06.04.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 KARO dzięki Dostałam rabacik od przedstawiciela - 89zł netto za 36,5. Jestem zachwycona ceną patrząc w cennik ytonga na stronie. Nadproża i wieniec systemowo. Chcemy sprwanie i szybko wszystko wymurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 06.04.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 no to super. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 13.04.2006 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witaj Galaktyka !!przepraszam, że dopiero teraz odpisuję...Cena bloczka ytonga 40 cm jakš mozna dostać to 88 brutto.Jest to hurtownia w ktorej ja kupowalam w styczniu 2005 roku - teraz jest bez zmian bo znajoma w lutym 2006r dostala tez taka cene.Problem moze byc z transportem bo oni maja siedzibe kolo Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 14.04.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/tulipan_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 03.02.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Pytanko - czy tylko mi nie wchodzą od pewnego czasu żadne zdjęcia z foto.onet.pl (Np. ten link na samej górze strony)? Teraz by się przydały, bo zabieram się za wykończeniówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 03.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 U mnie też się ten link nie otwiera, myślę , że ta stronka na onecie po prostu wygasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 05.02.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witajcie!!!Tamten album przestal niestety działać a na nowy teraz nie mam czasu. Jeżeli chodzi o zdjęcia z wykończeniówki to ich jeszcze nie mam bo też jestem na tym etapie. Od marca ruszamy z ociepleniem poddasza gładziami i sufitami oraz z kafelkowaniem kotłowni bo piec juz czeka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 05.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A jakie warstwy wełny na ocieplenie?Bo ja planowałem 20 między krokwiami i 5 potem, ale mam krokwie 19 cm, więc chyba wsadzę tam 18 cm wełny. Tylko z drugą warstwą mam problem, bo nie wiem, czy dać 5 (razem byłoby 23), czy 10 cm (byłoby razem 28)... Planujesz dawać folię paroszczelną na całej powierzchni czy tylko nad łazienką i pralnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 05.02.2007 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 wełna to 5cm i 15 cm na wszystkie skosy i dodatkowo 15 cm na drewniany strop na stryszku. Folia bedzie wszędzie zwykła a nad łazienką jakaś lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts