BezdomnYY 07.12.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Mój kolega ma pewien problem ........chce zmodernizować dom zbudowany ok 20 lat temu przez jego ojca...konkretnie chce wywyższyć poddasze....lecz problem w tym iż jego ojciec budując dom nie trzymał się zbytnio rysunku a odbiór domu przez urząd jak to bywało w tamtych czasach załatwił...w efekcie dom ma trzy pomieszczcenia więcej niż w projekcie, część która powinna być pod ziemią tj. garaż, jest nad ziemią, a dach który winien być płaski jest dwu spadowa drewnianą konstrukcją....kolega chce zdjąć więźbę i podmurować ścianki....odpada robienie czego kolwiek bez zezwoleń gdyż sąsiedzi są aż nadto troskliwi...miał ktoś z was może doczynienia z czymś takim? co zrobić by to jak najłatwiej i najtaniej naprostować by przystąpić do przebudowy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 07.12.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 W tej sytuacji można uznać, że budynek stoi zgodnie z prawem, bo czynności administracyjne zostały dopełnione - a w jaki sposób, na jakich warunkach, to już odmienna sprawa. Dlatego projekt przebudowy musi odnosić się precyzyjnie do stanu istniejącego i ustalonych warunków zabudowy czy zapisów planu miejscowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaszen 07.12.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dokładna inwentaryzacja stanu faktycznego, wg. tego projekt przebudowy i można przestać się stresować. A czy ten Twój "kolega" to czasem nie Ty sam? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BezdomnYY 07.12.2005 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 dzieki za odpowiedzi! wbrew pozorom nie chodzi tu o mnie, ja cały czas walczę ze swoim własnym najpiękniejszym domkiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts