ysy 07.12.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Zamierzam rozpocząć budowę domu. Niestety nie mam jeszcze nawet działki - choć cos jest na oku. I kwestia jest taka:- powiedzmy, że zakupię działkę w 2006 roku i rozpoczne budowę np: w marcu 2006- ALE materiały zakupię w tym roku, aby skorzystać ze zwrotu vatu. Czy w ogóle można tak zrobić? Czy może budowa musi byc juz rozpoczęta? dopisuję, bo właśnie doczytałem i juz sam nie wiem jak jest z tym zwrotem, cytat z ustawy: Art. 3.1. Osoba fizyczna ma prawo do zwrotu części wydatków poniesionych na zakup materiałówbudowlanych w związku z:1) budową budynku mieszkalnego;2) nadbudową lub rozbudową budynku na cele mieszkalne lub przebudową (przystosowaniem)budynku niemieszkalnego, jego części lub pomieszczenia niemieszkalnegona cele mieszkalne, w wyniku których powstał lokal mieszkalnyspełniający wymagania określone w odrębnych przepisach;3) remontem budynku mieszkalnego lub lokalu mieszkalnego.2. Zwrot, o którym mowa w ust. 1, dotyczy wydatków poniesionych i udokumentowanychfakturami wystawionymi od dnia 1 maja 2004 r. do dnia 31 grudnia 2007 r. Czyli mija ulga remontowa pod koniec tego roku, tak? A zwrot vatu jak wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts