Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fundusze inwestycyjne.

gosciu01

Recommended Posts

Hello,

nie wiem czy ci pomogę, ale ci, którzy rzeczywiście zarabiają pieniądze... nie siedzą na żadnych forach internetowych :D . Jeśli chcesz poczytać o strategii funduszy itp., to lepiej zrób to właśnie na stronach funduszy, albo na stronach portali ogólnofinansowych, jak http://www.bankier.pl, biznes.onet.pl i in. Dotychczasowymi wynikami funduszy nie ma co się zbytnio sugerować, bo może się okazać, że struktura portfela danego funduszu, który ostatnio miał bdb wyniki, nie będzie odpowiednia w najbliższym czasie i odwrotnie :roll: . Poza tym roszady pracowników zarządzających tymi instytucjami są na tyle częste, że trudno mówić o jakiejś długofalowej strategii danego funduszu. Przychodzi nowy skład i strategia ulega zmianie... Nie przewidzisz tego.

A tak w ogóle, czy to najlepszy moment, żeby rozpoczynać inwestowanie na rynku akcji? 8)

Pozdrawiam,

bardzo dziękuję za cenen wskazówki.

oczywiście portale finansowe śledzę od pewnego czasu,

próbuję nabyć pewną wiedzę, a od wielu lat zagladając na to forum najprościej było mi zadać pytanie gdzie można zgłębić wiedzę w celu wybrania "strategicznego partnera" do lokowania moich nadwyżek 8)

Co do momentu rozpoczęcia inwestycji w akcje ( fundusze akcyjne ).

hmmm...

tymczasem przygotowuje się do zaiwestowania pewnych kwot, ale nie są to też setk tys. zł. poprostu takie systematyczne inwestowanie.

Szukam najlepszego dla mnie towarzystwa. Chciałbym nauczyć się rozmawiać z partnerem właściwym językiem, posiadać stały wgląd w stan inwestycji, posiadać wpływ na portfel i wyrwać 2-3 pkt. więcej niż średnia :D

Ale mimo wszystko fundusze daja a przynajmniej dawaly pewny zysk, ok. 2 razy wiekszy niz lokata bankowa a do tego pewniejszy niz samodzielne granie na gieldzie.

A poszukac mozna poprzez np http://www.google.pl wpisuja slowo fundusze inwestycyjne choc w sumie jeseli chce sie wybrac ta forme lokowania srodkow to wystarczy sie zdecydowac czy ma to byc cos stabilnego z mniejszym zyskiem czy ryzykownego z ew. wiekszym,

OK.

może inaczej...

chcąc podjąć decyzję jaki zbudować dom ( z czego, jakie docieplenie, jaka dachówka itd, itp. ) dobrze jest poczytać włanie to forum.

I nie od razu tutaj trafiłem.

Być może z rynkami jest inaczej i należy przeczytać 5 dobrych książek :roll:

Długo przygotowywałem sie do budowy domu.

Wybudowałem go bez błędów ( większych błędów ) i unikając kłopotów. Wybrałem dobry okres, ekipę i parę innych ...

Gdzie mogę podobnie przygotować się do przyszłego inwestowania środków ?

Nie chcę zmieniać pracy.

Nie potrzebuję być specjalistą, ale dążę do tego aby trafnie dobierać partnerów.

Jak każdy pewną wiedzę posiadam. Chciałbym ( raczej w sieci ) nauczyć się nieco więcej.

Bankier to dobre miejsce.

Pytanie gdzie spotykają się specjaliści by "pogawędzić" ?

Albo od czego zacząć ?