annzap 14.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witaj Metea!Aktualnie jesteśmy w trakcie zakupu projektu i jego adaptacji.Przez cały weekend siedziałam nad kartką papieru i skrobałam wszystkie zmiany jakie chcemy mieć. Zobaczymy co z tego będzie.W wykuszu tylko drzwi, okna zostają tak jak są, (chociaż mi się bardzo podoba od dołu do góry) ale doszliśmy do wniosku że tuż obok będzie cała ściana ze szkła (ogród zimowy) i może będzie tego szkła trochę za dużo. Dwa pokoje na górze bo jest nas tylko troje więc nie ma sensu robić wielu pokoi, które potem stoją puste. A jak przyjadą goście to też się pomieścimy a im ciaśniej to sympatyczniej.Co chodzi o wystrój wnętrz to dopiero oglądam. Na którymś z wątków (chyba o inspiracjach Zelijki) wklejałaś kuchnie i musze Ci powiedzieć, że bardzo trafiłaś w mój gust. Ja też uwielbiam wszelkie kolory beżu, kremu, wanilii, żółci (ale tej przygaszonej). Ostatnio naszło mnie na kolor budyniowy i nawet chciałam pomalować fronty kuchni ale mnie moja połowa ostudziła. Myślę że w nowej kuchni też coś będzie w tych kolorach. Obecnie mam białą kuchnię i jestem z niej bardzo zadowolona, a to chyba jest najważniejsze. Jeśli się dobrze czujesz w kuchni to i obiadki lepsze wychodzą (postrasz tym męża to każdy twój wybór zaakceptuje bez mrugnięcia okiem).Dobrej ekipy bardzo zazdroszczę też bym chciała takową mieć. Grunt to dobry majster!W jednym zgadzam się z twoim mężem bo też lubię łazienki białe (nawet mam taką obecnie) i zapewne jedna (a będzie ich trzy) w nowym domu też będzie biała. Jeżeli chodzi o tą mozajkę lazurową to na którymś forum trafiłam na piękną białą łazienkę z odrobiną płytek lazurowych. Jest wprost boska. Ojej znów się rozpisałam! Mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe, że w twoim wątku tak się panoszę?A tak z gwoli ciekawości to czy widziałaś wcześniej jakiegoś APS101?Bo mi jakoś się wydaje, że tylko Ty budujesz, a już niedługo Ja. Wcześniej było chyba kilka osób które też budowały według tego projektu, a teraz cisza. Mam nadzieję, że się nie odzywają bo jest im tak dobrze na swoim (czyli w APS-ie)?Pozdrawiam serdecznie. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 14.03.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Metea no pełna podziwy jestem! Idziecie jak burza! Nawet zima rady Wam nie dała! Możesz mi kobieto dobra zdradzić dokładną nazwę tej Waszej blachodachóweczki ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 17.03.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 annzap oczywiście że na tym wątku mozesz pisać duuużo i ja zawsze chętnie Cię czytam tym bardziej że bedziesz budować taki sam domek jak my:) Co do innych budujących APS101 to są! ale jakoś nie pisza na forum...pewnie budują i nie maja czasu;) Zostałysmy na forum tylko my dwie budujące APS101 ale moze ktos jeszcze dojdzie z czasem... Zaczynajcie szybko bo jestem ciekawa Waszej budowy, miło bedzie poczytać i popatrzeć jak powstaje podobny domek do naszego. Co do wnetrz to nadal nic nie wiem...duzo rzeczy nam sie podoba i trzeba będzie sie na cos zdecydować...na razie mamy czas... Pozdrawiam czekam na wiadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 17.03.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Metea no pełna podziwy jestem! Idziecie jak burza! Nawet zima rady Wam nie dała! Możesz mi kobieto dobra zdradzić dokładną nazwę tej Waszej blachodachóweczki ?! witaj:) A kto powiedział że zima nie mozna budować..? a tym bardziej że sie jest niecierpliwym... Nasza blachodachówka nazywa sie antracyt a braliśmy ja z firmy Balex-Metal Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 23.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Gratuluję odwagi i determinacji!!! Żeby w zimie tak szybko budować?! No może macie nad morzem troszkę cieplej niż my, ale ja bym się chyba nie odważył. TRZYMAM KCIUKI - POWODZENIA!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 23.03.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Gratuluję odwagi i determinacji!!! Żeby w zimie tak szybko budować?! No może macie nad morzem troszkę cieplej niż my, ale ja bym się chyba nie odważył. TRZYMAM KCIUKI - POWODZENIA!!! :D No do morza to my mamy troszke daleko zreszta zima w tym roku wszędzie taka sama, całe szczeście że to juz koniec hmm..mam nadzieje ze koniec;) Wiosna nadchodzi.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 23.03.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 no coś musiałem chyba pomylić (bo mi tu cały czas żonka brzdąka za uchem) ale tym bardziej podziwiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 świetny dziennik, niesamowity staw aż sama taki zapragnęłam mieć ale moja działka to 7 arów więc nie ma szans chyba że dokupię sąsiednią bo mamy z mężem na nią okropną chrapkę Projekt dzięki Twoim zmianą też zyskał dużo uroku Ale ceny za materiały narazie zbiły mnie z nóg choć wiem że to samo życie Na pewno będą śledzić Twój dziennik choć jak zacznie sie prawdziwa wiosna myślę że forum troszku ucichnie, bo tyle nas pracy czeka w tym roku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.03.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Beti pomyliłaś wątki z komentarzami:) niestety stawu nie mamy ale ma go gryfpc i też mi sie bardzo podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ale bajer co za wtopa dziś czytałam kilka dzienników i po prostu sie pomyliłam Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.03.2006 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Widac , ze to juz z gorki . Zazdroszcze Ci najbardziej sadzenia powojnikow .Tez mialam w starym domu dookola powojniki , sa piekne .Dobrze rosly , a pojecia o sadzeniu nie mam wiecej niz Ty , pewnie mniej Zycze wiosny , szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.03.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Widac , ze to juz z gorki . Zazdroszcze Ci najbardziej sadzenia powojnikow .Tez mialam w starym domu dookola powojniki , sa piekne .Dobrze rosly , a pojecia o sadzeniu nie mam wiecej niz Ty , pewnie mniej Zycze wiosny , szybko Miło Cie widziec [/b]rrmi witaj w domu:) A z tymi powojnikami to ja troche szaleje, po pierwsze nie mam pojęcia zielonego jak sie je sadzi i wiem ze nie powinnam teraz tego robić. Plac budowy nalezy najpierw uprzątnąć, nawieżć ziemie a nie myslec o kwiatkach:) Teraz gdy śnieg powoli znika wychodzi "nasz budowlany krajobraz po bitwie" po prostu koszmar!!!!! wszędzie mnóstwo desek, blachy, gwozdzi, innych smieci no i oczywiscie wyłaniaja sie butelki po piwie naszych budowlańców:) Pozdrawiam:) Ps. Fajnie ze wróciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.03.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ale bajer co za wtopa dziś czytałam kilka dzienników i po prostu sie pomyliłam Przepraszam Nie przepraszaj Beti bo nie masz za co:) Ja tez sie kiedys pomyliłam i wpisałam sie komuś do dziennika;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.03.2006 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Chyba troche przyspieszasz z tym sadzeniem , bo ziemia za bardzo jest zmarznieta .Trzeba przekopac , podsypac czegos lepszego i dopiero sadzic .Na uporzadkowanie podworka bym nie czekala , jesli sadzic chcesz przy ogrodzeniu . Zreszta jakies straty sa zawsze I wcale Ci sie nie dziwie, ze chcesz sadzic jak najpredzej Dziekuje matea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.03.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Miałam sadzić przy ogrodzeniu ale trzeba je jeszcze mieć Ogrodzenie pewnie bedzie w ostatnim etapie naszego budowania, czyli hmm..latem...? nawet nie wiem:( na razie chce posadzic powoniki w kącie działki zeby nie przeszkadzało koparce która oporządzi cała działke. Mamy tez sporo choinek które tez koparkowy musi wyciągnąc z korzonkami...jejku ile jeszcze pracy:( ja chyba powoli trace cierpliwość do tego wszystkego. A Ty rrmi kiedy zamierzasz przyjechac? masz już na oku jakąś dzialeczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.03.2006 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Uprasza sie o niepopadanie w depresje . Wyborem kolorow do malowania mozna sie zajac czy co inne Jaki piesek? Pozdrowka letnie juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.03.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 O kolorach to ja już nie mysle bo jak tylko zaczynam to dostaje głupawki, co godzine mam inny pomysł A pieska bedziemy miec owczarka niemieckiego, jest taki malutki i słodki:) Mysle ze za 3 tygodnie juz go zabierzemy od matki...wtedy go zagłaskam i zamiziam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.03.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Metea jak co to Kasi koparke zalowac aby tego dola sie pozbyc... W sobote tynki gotowe? To skacz ze szczescia, bo inny jeszcze daleko od tej roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.03.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Metea jak co to Kasi koparke zalowac aby tego dola sie pozbyc... W sobote tynki gotowe? To skacz ze szczescia, bo inny jeszcze daleko od tej roboty... zelijko Ty u mnie a ja własnie siedziałam w tym momencie w Twoim dzienniku i ogladałam Twoje tęsknoty:) Az się rozmarzyłam... A co do tynków... no faktycznie tynki juz prawie są ale jeszcze tyle innych rzeczy przed nami że juz troszke sie zniechecam. To wszystko przez ta moja niecierpliwą nature:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.03.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Nie martw sie, to obiawy kobiece... No jak bylas "u mnie" to moze ci sie troche slonko usmiechnelo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts