Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metea - komentarze do szybkich decyzji :)

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Boszzz :roll:

Pogon troche tych tynkarzy :D

Nowa coreczka wyglada uroczo , przesylam podrapania za uszkami i buziaki w nosek .

Kuleczka :p

Trzymam kciuki , nie dosc , ze za Twoje tempo budowy , to jeszcze teraz i za te roze :D

Cieplo juz mam nadzieje bedzie , to i sezon grillowania czas faktycznie rozpoczac .

Jesli mozna poprosic o zjedzenie w mojej intencji kilograma boczku

Z grila of course :D

Buziaki :p

Witaj Metea!

Kobieto nie załamuj się! Szkoda zdrowia i sił!

A z "doła" to Cię bardzo szybko wyleczy psinka. One to dopiero mają talent do rozbawiania ludzi. Dejzi jest wprost prześliczna!!! Sama bardzo mile wspominam chwile kiedy mój Niko był w wieku Twojej psinki. Nawet wybaczyłam mu już te pogryzione kapcie, najlepsze szpilki i wyjściowe buty męża (miał ciągoty skubany do obuwia). Rada na przyszłość, jeżeli zapraszasz psa do domu to wszyskto co smacznie wygląda kładź raczej wysoko.

Widzę, że wykazujesz już syndrom ogrodniczki. To zjawisko normalne, powtarzalne co roku w okolicach lutego - marca, a nasilające się przy słonecznej pogodzie. Róże nie powinny już raczej zmarznąć, choć jeżeli zapowiadają gruntowe przymrozki to raczej schowałabym je do garażu.

Co do tynkarzy to stosuj się do zaleceń rrmi. A jak nie pomaga to dla uspokojenia nerwów posadz jeszcze kilka róż, lub udaj się z wizytą do Dejzi. Ona na pewno będzie szczęśliwa z tej wizyty (w przeciwieństwie do tynkarzy). Pozdrawiam i czekam na dalsze wiadomości z pola bitwy.

Boszzz :roll:

Pogon troche tych tynkarzy :D

Nowa coreczka wyglada uroczo , przesylam podrapania za uszkami i buziaki w nosek .

Kuleczka :p

Trzymam kciuki , nie dosc , ze za Twoje tempo budowy , to jeszcze teraz i za te roze :D

Cieplo juz mam nadzieje bedzie , to i sezon grillowania czas faktycznie rozpoczac .

Jesli mozna poprosic o zjedzenie w mojej intencji kilograma boczku

Z grila of course :D

Buziaki :p

Dzięki Rrmi za kciukasy:) jutro podrapie za uszkiem Dejzi od Cioci Rrmi:)

A co do grillowania to w sobote zjem za Ciebie skrzydełka i szaszłyczki ale boczek sobie daruje...wiosna, więc czas zaczac nowa diete;)

A chłopaki tynkuja dalej......wrrr...

annazap piesio jest sliczny, boje sie tylko jak moj duży piesio zareaguje na to maleństwo. Mamy jeszcze dalmatynczyka, typowego kanapowca i zastanawiam sie co to bedzie jak sie przeprowadzimy do nowego domu. Dejzi bedzie miała swój domek w ogrodzie a Ponga będziemy musieli zabrać do domu. Mam nadzieje ze sie polubia jakoś:)

A co U Ciebie? jak tam projekt? juz zamówiony????

Kiedy zaczynacie budowe?

Pozdrawiam

W takim razie nie potrzebujesz porad jak zaprosić psa do domu bez demolki. A swoją drogą to nieźle się użądziłaś! Jeszcze nie mieszkasz, a już się zaopatrzyłaś w system wczesnego ostrzegania i to w dodatku zewnętrzny i wewnętrzny (myślę tu o Pongu i Dejzi). Mąż też mnie molestuje o owczarka (dodaj: groźnego) bo nasz systemik wewnętrzny (NIko) zaprosi każdego złodzieja z uśmiechem na pysku i merdaniem ogonka (którego zresztą nie ma), taka jest bestia wściekła.

A tak wracając do APS101 (bo jeszcze trochę to nam się zrobi wątek o obrońcach APS-ów), to plan mam już zakupiony, naniesione poprawki, w przyszłym tygodniu mam dostać mapki więc zaczynamy się starać o przyłącza i jak najszybciej chcemy złożyć wszystkie papiery. Nie wiem jak długo będziemy musieli czekać na pozwolenie na budowę. Majster już jest i wstępnie ustaliliśmy termin budowy na czerwiec - lipiec. Będzie to zależało od tego jak szybko dostaniemy pozwolenie. Stal zakupiona, BK też, drzewo czeka w tartaku na pocięcie, wełna mineralna na ocieplenie budynku do odebrania. I to chyba na razie wszystko. Trochę jestem przerażona, że jeszcze nie mamy pozwolenia , a już kupiliśmy większość materiałów ale łapiemy wszelkie okazje i promocje bo ceny rosną z dnia na dzień.

Majster wycenił nam robociznę stanu surowego na 35tyś. zł. Obejmuje to:

-trzy kondygnacje (piwnica pod całością, parter, poddasze),

-ocieplenie fundamentów,

-więźba dachowa z pełnym deskowaniem,

-wszystkie ścianki wewnątrz,

- schody wewnętrzne i zewnętrzne, taras.

Jak twoim zdaniem wygląda ta cena? Czy jest realna i proporcjonalna do zakresu robót?

Dodam jeszcze, że wykop i materiały są nasze, a nie interesują mnie narzędzia.

Jak twoje kwiaty? U nas przez ostatnie noce był lekki mrozik ale moje kwiatuszki stoją na parapecie więc nic im nie grozi.

Pozdrawiam słonecznie. Anka.

annazap Widzę że ostro jesteście juz przygotowani do budowy, materiały zbieracie, wszystko przygotowane nic tylko zacznać:)

Cena 35 tys za stan surowy to myslę że dobra cena, tylko weżcie dobrego kierownika budowy zeby nadzorował wszystko.

A jaki dach przewidujecie i jaki kolorek?

U nas dzisiaj skonczyli nareszcie tynki i od poniedziałku biora sie za sufity no i moze za podłogówke, wszystko jakos tak długo sie teraz ciągnie.

Miałam nadzieje ze na wiosne sie przeprowadzimy a teraz marze o tym żeby chociaz latem tam sie przeprowadzic...

A co do kwiatków to nie przestawiłam ich do domu, nadal stoja w ogródku i mam nadzieje ze nie zmarzły.

W tym tygodniu moze zbudujemy domek dla naszej psinki:)

Pozdrawiam cieplo i zycze szybkiego pozwolenia na budowe.

Witaj Meteo, podziwiam i Twój śliczny dom i tempo prac, na prawdę SUPER :D :D :D .

Nic się nie przejmuj, nawet jakbyś miała przeprowadzić się dopiero w jesieni, to przecież nic złego się nie stanie. Ważne, że do swojego, wymarzonego domu.

Ja tych terminów przeprowadzki miałam bardzo dużo, a potem odpuściłam sobie, przestałam się na cokolwiek nastawiać, bo niestety niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć.

Trzymam mocno kciuki aby prace posuwały się szybciutko, a przede wszystkim bezstresowo.

Pozdrawiam Cię serdecznie i wymiziaj za uszkiem ode mnie czarną kuleczkę jak juz ustalisz, która jest Twoja :wink: , albo jeszcze lepiej - wymiziaj wszystkie cztery piękności :D

Sonika

Soniko dziekuję:)

Wymiziałam dzisiaj wszystkie 4 suczki ale już wiem która jest nasza...

Nasza Dejzi ma koniuszki tylnich łapek białe...jejku jest słodka.

W piatek ja zabieramy i czuję że bedzie spała z dziecmi w łóżku:)

Czikita Wy tez niedługo bedziecie miec dach, prąd i inne rzeczy.

Dom sie buduje dość szybko tylko to wykończanie jest strasznie długie...

A piesek na zdjęciach to owczarek niemiecki...

W piątek zrobie jej sesje zdjęciową :)

Pozdrawiam