Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metea - komentarze do szybkich decyzji :)

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Meteo,

Dejzi jest CUDNA!!! :D :D :D , a to zdjęcie zupełnie mnie rozbroiło:

http://foto.onet.pl/upload/30/57/_593745_n.jpg

zresztą obie piesie są prześliczne :D i widzę, że to będzie przyjażń na smierć i życie :D .

A ile Dejzi ma tygodni i jak się nazywa jej duży przyjaciel?

Pozdrawiam serdecznie i wymiziaj oba czworonogi ode mnie, proszę.

Dziękuję Soniko

Dalmatyńczyk wabi sie Pongo, podziwiam go za cierpliwość bo Dejzi cały czas go podgyza, zreszta wszystkich podgryza a zwłaszcza nogi:)

W nocy Pongo otwiera drzwi od pokoju Dejzi i ta wychodzi sobie i uskuteczniają sobie nocne wędrówki po mieszkaniu.

Wczoraj wieczorem Dejzi zauważyła naszego królika w klatce, nie mozna jej było oderwac od niego...w końcu znalazła sobie kogoś podobnego wzrostem:)

Dejzi ma 6 tygodni i naprawde jest taka słodka, boje sie ze za bardzo ja rozpieścimy a przecież ma byc ona psem obronnym ale jak tu takie maleństwo nie przytulic i nie pomiziać..?

Pomiziam zaraz od Ciebie Soniko oba sierściuchy za uszkiem...ale będa mruczec :)

Pozdrawiam światecznie

• 2 weeks później...

Cześć Metea!

Jak tam idzie głaskanie sufitów? Często tu zaglądam (to już chyba nałóg) i podziwiam postępy prac. Też bym tak chciała pogłaskać moje ściany, a tu nic! U mnie ciągle załatwianie wszystkich papierków. Więc pozostało mi tylko czekanie i odwiedzanie Twojego dziennika budowlano - czworonożnego. Psinki są słodkie (szczególnie jak śpią takie przytulone).

Pozdrawiam i czekam na nowe zdjęcia domu jak również Ponga i Dejzi.

Cześć Metea!

Jak tam idzie głaskanie sufitów? Często tu zaglądam (to już chyba nałóg) i podziwiam postępy prac. Też bym tak chciała pogłaskać moje ściany, a tu nic! U mnie ciągle załatwianie wszystkich papierków. Więc pozostało mi tylko czekanie i odwiedzanie Twojego dziennika budowlano - czworonożnego. Psinki są słodkie (szczególnie jak śpią takie przytulone).

Pozdrawiam i czekam na nowe zdjęcia domu jak również Ponga i Dejzi.

annazap- sufity wygłaskane ale za to innej roboty mnóstwo...

Jak bylismy na etapie załatwiania papierków to chyba byłam bardziej cierpliwa niz teraz...

Nie martw sie, niedługo Twoja papierologia dobiegnie konca i zaczniecie budowac a ja bede czytac Twój dziennik:)

zycze Ci abyście jak najszybciej zaczeli walke z cegłami, zaprawami itp

Brawo , brawo , juz myslalam , ze sie przeprowadzasz , tyle Cie nie bylo .

Jak tam Dejzi , ale Pogo to cierpliwy jest i slodki :D

Trzymam dalej kciukasy .

Grunt , ze juz z gorki :p

Do przeprowadzki to jeszcze daleko [/b]rrmi...

Juz nawet nie pytam Misia kiedy sie przeprowadzimy, miało byc w lipcu ale czarno to widze:(

Za to psiaki są niesamowite, Pongo mimo swojego "podeszłego" wieku potrafi sie świetnie bawic z Dejzi i wykazuje niezwykła cierpliwość gdy ta go podryza...

Dejzi była ostatnio zaszczepiona i nie moze wychodzic na dwór, załatwia sie więc w domu:( najgorzej jest rano...cały przedpokój "zaminowany" trzeba bardzo uważac gdzie sie stawia noge...ech te psiaki:)

A kciuki trzymaj, trzymaj...

Pozdrawiam ciepło

• 3 weeks później...

No dziękuje:)

Myśle sobie ze przeprowadzka będzie za jakies 3 m-ce, roboty jeszcze mnóstwo i nie wiem czy zdązymy wszystko zrobić ale trudno...za 3 m-ce przeprowadzimy sie i tak:)

A psinki faktycznie cudowne zwłaszcza to mniejsze które ma niesamowity apetyt na tapety i meble....mieszkanie mamy całe obrgyzione;) ale cóz tam...niedługo i tak sie stąd wyprowadzamy więc niech sobie gryzie, przynajmniej ma radosne dzieciństwo:)

Pozdrawiam

metea, jak sobie teraz pogryzie to w nowym domku pewnie już nie będzie :wink: .

Za trzy miesiące powiadasz ? Więc czasu jeszcze troszkę aby wszystko dopieścić. A jeśli nie uda się wszystkiego to jak będziecie już mieszkać będzie łatwiej, bo chociaż nie trzeba będzie dojeżdżać :wink:

Cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że tak sprawnie i szybko Wam poszło.

Już niedługo będziecie się cieszyć mieszkając w SWOIM NOWYM DOMKU :D

POWODZENIA !

Dziękuje Zelijko:)

Szukamy własnie namiarów na ekipe do ocieplenia, gdzies wyczytałam na forum że ktos zaplacił za ocieplenie ponad 30 tys i nieco sie wystraszyłam...

Jeśli ktos ma namiary na sprawdzona ekipe do ocieplen w okolicach Łodzi to poproszę o kontakt.

z góry dziekuje

Dopiero teraz widzę, że wasza działeczka jest pod lasem. Zazdroszczę widoków :) My mamy na razie kawał pola, który obsadzamy różnistymi roślinami. Zdradź jakieś bliższe szczegóły, gdzie budujesz, to może byśmy podjechali popodglądać jadąc na naszą działeczkę :wink: Negocjujemy już z ekipami i nie mogę się doczekać, kiedy ruszymy z miejsca z budową - pewnie dopiero w lipcu :cry:

• 4 weeks później...

Cześć Metea!

Dawno tu nie zaglądałam ale z tego co widzę to Ty też. Daj znać, że żyjesz i wykończeniówka jeszcze Cię nie wykończyła. :wink:

Ja czekam na pozwolenie na budowę, ekipa sprzęt grzeje i myślę, że za jakieś dwa, trzy tygodnie też zacznę tę "bajkę". Pozdrawiam gorąco. Anka.