Sonika 20.06.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Meteo, daj znać co u Ciebie słychać, jak postępy budowlane i jak się ma Dejzi? Pewnie bardzo już urosła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 28.06.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 witajcie:) Tomaszk zaczeliście już ocieplać domek? My zaczynamy na poczatku sierpnia.Co do salonu to my nie bedziemy miec za wiele mebli, w wykuszu chcemy wstawic wielką kanape i po bokach fotele, jakąś ławe, w kącie plazme i sprzęt grający. Marzy mi sie tez taka fajna podswietlana komoda z Kler więc chyba sobie ją kupimy i więcej zadnych mebli, ma byc prosto ale nowoczesnie. Zastanawiam sie tylko nad dekoracja okien....to już jest problem;) Soniko Postepów widac mało, nauczylam sie byc bardziej cierpliwa i czekam... O tym co sie dzieje na budowie napisze wieczorem w dzienniku a co do Dejzi to rośnie jak na drożdzach, gryzie wszystko co popadnie i zapowiada sie być groznym psem:) Annazap bylam bardzo ciekawa co u Ciebie ale teraz juz wiem że niedługo zaczynasz...bardzo sie ciesze i czekam na wieści z budowy. Zelijko pomalutko wszystko do przodu...jak dla mnie troche za wolno no ale cóz...trzeba być cierpliwym:) wiadomość z ostatniej chwili...MAMY DRZWI WEJSCIOWE!!!!Musze własnie skończyc ten post i leciec zrobić zdjęcie...wieczorem wkleje:) Pozdrawiam wszystkich ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annzap 03.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Hej Metea.Właśnie buszowałam po internecie wiec jak zwykle wpadłam zobaczyć czy się odezwałaś. Patrzę, że jeszcze trochę i się wprowadzisz. Zazdroszczę!!!A teraz przyznaj się bez bicia od kogo pożyczyłaś tego pięknego wilczurka bo to niemożliwe, żeby Dejzi tak szybko urosła? Jest taka śliczna. Uważaj bo jeszcze trochę i chłopaki będą się za nią oglądać. Mojemu Nikiemu napewno przypadła by do gustu. Dziesiaj odebrałam pozwolenie na budowę, a 17 lipca wchodzi ekipa. Już się nie mogę doczekać. Będę cię powiadamiać o postępach.Pozdrawiam serdecznie. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 04.07.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Hej Metea. Właśnie buszowałam po internecie wiec jak zwykle wpadłam zobaczyć czy się odezwałaś. Patrzę, że jeszcze trochę i się wprowadzisz. Zazdroszczę!!! A teraz przyznaj się bez bicia od kogo pożyczyłaś tego pięknego wilczurka bo to niemożliwe, żeby Dejzi tak szybko urosła? Jest taka śliczna. Uważaj bo jeszcze trochę i chłopaki będą się za nią oglądać. Mojemu Nikiemu napewno przypadła by do gustu. Dziesiaj odebrałam pozwolenie na budowę, a 17 lipca wchodzi ekipa. Już się nie mogę doczekać. Będę cię powiadamiać o postępach. Pozdrawiam serdecznie. Anka Witaj Annzap do wprowadzenia to jeszcze długa droga a Dejzi niestety rośnie jak na drozdzach i jest coraz wiekszym szkodnikiem. Gratuluję pozwolenia na budowe!!! Nareszcie i u Ciebie sie zacznie:) Koniecznie pisz o wszystkim co bedzie sie działo na budowie, jestem bardzo ciekawa waszej budowy:) Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia:)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 31.07.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 MeteaNic się nie martw. Ja też własnie wykańczam APS 101. Mam również już dość. Właśnie skończyłem przed chwilą montować kabinę prysznicową w dolnej łazience. Planuję przeprowadzić się w połowie września.Na razie wykańczam (się) tak jak Ty. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 01.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 [/b]TomaszK to ja Ci i tak zazdroszczę bo u mnie jeszcze daleko do montowania kabiny:( Macie już kuchnie? a co z salonem? może masz jakies zdjęcia domku w trakcie wykończenia? Bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wyglada u Was Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 01.08.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Jak to zrezygnowana, jak to dosyć?! Uszy do góry proszę mi tu natychmiast postawić! Już taki kawał roboty za wami, lato w pełni, mieszkacie sobie na działeczce i codziennie możecie doglądać, co tam nowego w domku powstaje, więc nie marudzić bardzo proszę Wiem, wiem - zmęczenie materiału... ale już na pewno bliżej niż dalej, więc przesyłam moc pozytywnej energii i nie upadaj na duchu. Wiele z nas na pewno Ci zazdrości zaawansowania prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 02.08.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Dzieki Bonga moc pozywywnej energii sie zawsze przyda, jeszcze tylko zebym miała wiecej cierpliwości:) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.08.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Dawno nie zaglądałam do Ciebie Meteo . Nie załamuj się - przecież niby wolno, ale idzie do przodu. Budowa domu wymaga wiele cierpliwości, ale jak już przez te wszystkie zawirowania przejdziemy, będziemy sobie siedzieć w ogródku z piwkiem i wspominać tą przygodę z budowaniem z łezką w oku - zobaczysz. Dejzi jest śliczna . Nie zdawałam sobie sprawy, że pies tak szybko rośnie . Trzymaj się i nie poddawaj się - to się kiedyś skończy, bo nie ma innego wyjścia . Pozdrawiam serdecznie Sonika P. S. A oczko masz bombowe - zazdraszczam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 13.08.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Dawno nie zaglądałam do Ciebie Meteo . Nie załamuj się - przecież niby wolno, ale idzie do przodu. Budowa domu wymaga wiele cierpliwości, ale jak już przez te wszystkie zawirowania przejdziemy, będziemy sobie siedzieć w ogródku z piwkiem i wspominać tą przygodę z budowaniem z łezką w oku - zobaczysz. Dejzi jest śliczna . Nie zdawałam sobie sprawy, że pies tak szybko rośnie . Trzymaj się i nie poddawaj się - to się kiedyś skończy, bo nie ma innego wyjścia . Pozdrawiam serdecznie Sonika P. S. A oczko masz bombowe - zazdraszczam . Ostatnio rzadko wchodze do netu, przepraszam wiec ze dopiero teraz pisze... Dejzi jest coraz wieksza i grubsza, robi się z niej olbrzymi psiak:) Ma juz swój kojec i sliczną bude:) A co do oczka to był to chyba zły pomysł bo wskakuja tam żaby!!! strasznie sie ich boje Na budowie sie troszke ruszyło ale o tym napisze w dzienniku. Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 No coś Ty Meteo - boisz się żab ? One są przecież nieszkodliwe i pewnie się boją Ciebie jeszcze bardziej niż Ty ich . Cieszę się, że coś się ruszyło na budowie . Będę czekać na update dziennika i na nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Meteo mozesz powiedziec co to za kolorek ? bardzo przyjemny jest... potrzebne mi jest cos podobnego do sypialni na jedna sciane. http://foto.onet.pl/upload/43/36/_622503_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.08.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Mam pytanie odnośnie pieca, który zaprezentowałaś na zdjęciu "nasza kotłownia" z 21 maja. Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym piecu i zasobniku. Jaka firma, kW i inne rzeczy.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 25.08.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Mam pytanie odnośnie pieca, który zaprezentowałaś na zdjęciu "nasza kotłownia" z 21 maja. Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym piecu i zasobniku. Jaka firma, kW i inne rzeczy. Z góry dziękuję Piec nasz to Elektromet o mocy 25 KW, zasobnik na ok 150 kg groszku, grzeje dobrze tylko trzeba "przejść" przez ustawienie sterownika aby piec chodził jak my chcemy a nie jak on chce . Dopiero tej zimy sprawdzimy go dokładnie i okaże się jak sobie poradzi z naszym c.o. Jesteśmy ciepłolubni więc mamy w domku 14 grzejników i ok 140 m2 podłogówki, domek ma też 12 cm ocieplenie ze styropianu i 30 cm wełny na dachu więc powinno być cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 25.08.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Meteo mozesz powiedziec co to za kolorek ? bardzo przyjemny jest... potrzebne mi jest cos podobnego do sypialni na jedna sciane. http://foto.onet.pl/upload/43/36/_622503_n.jpg Kolorek jest mmmrrrrr przyjemniutki.... Farba z mieszalnika Dekoral RALL 2000 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annzap 20.09.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Cześć Metea. Tak się zakopałaś, że znalazłam twój wątek dopiero chyba na trzeciej stronie. Ostatnie zdjęcia przedstawiały pomalowane ściany więc się domyślam, że już na pewno mieszkacie w domku. Ale Wam fajnie! U mnie prace ruszyły prawie z miesięcznym opóźnieniem (wina pana majstra), ale wyszli już z piwnic więc mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej. Modlę się tylko o długą, piękną, ciepłą jesień, żeby zdążyli postawić więźbę i zadeskować, a z dachówką to chyba poczekamy do wiosny. To na tyle z moimi nowościami. Napisz lepiej jak tam prace wykończeniowe u Ciebie. Bardzo mnie ciekawi jak rozplanowałaś salon. Myślę, że będzie trochę kłopotu z ustawieniem tam kanap, stołu i jakiejś małej komody. Może jakieś sugestie? Serdecznie pozdrawiam. Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 19.11.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Cześć Metea. Tak się zakopałaś, że znalazłam twój wątek dopiero chyba na trzeciej stronie. Ostatnie zdjęcia przedstawiały pomalowane ściany więc się domyślam, że już na pewno mieszkacie w domku. Ale Wam fajnie! U mnie prace ruszyły prawie z miesięcznym opóźnieniem (wina pana majstra), ale wyszli już z piwnic więc mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej. Modlę się tylko o długą, piękną, ciepłą jesień, żeby zdążyli postawić więźbę i zadeskować, a z dachówką to chyba poczekamy do wiosny. To na tyle z moimi nowościami. Napisz lepiej jak tam prace wykończeniowe u Ciebie. Bardzo mnie ciekawi jak rozplanowałaś salon. Myślę, że będzie trochę kłopotu z ustawieniem tam kanap, stołu i jakiejś małej komody. Może jakieś sugestie? Serdecznie pozdrawiam. Anka. Witaj Aniu:) Przepraszam że nie odpisywałam ale ciagle brakuje mi czasu:( Jesli chodzi o salon to jeszcze nie wiem jak rozplanujemy, na razie chce mieć kuchnie a póżniej bedę sie martwiła salonem:) Na pewno w wykuszu bedzie stała kanapa, jakaś niska ława i fotele a nad resztą sie nie zastanawiałam. Napisz co u Ciebie, na jakim etapie jestescie? pogoda na razie Wam dopisuje więc chyba prace idą niezle?! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.11.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Bardzo ładny dom. Mi również marzy się biała stolarka okienna, białe drzwi i biała brama. Muszę przekonać męża Kolory ścian są interesujące - zwłaszcza ten fioletowy . Mam pytanie jakiej firmy są drzwi wewnętrzne do pomieszczeń. Jaki to kolor? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 19.11.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Bardzo ładny dom. Mi również marzy się biała stolarka okienna, białe drzwi i biała brama. Muszę przekonać męża Kolory ścian są interesujące - zwłaszcza ten fioletowy . Mam pytanie jakiej firmy są drzwi wewnętrzne do pomieszczeń. Jaki to kolor? Pozdrawiam Miło mi że Ci sie podoba:) A drzwi wewnętrzne sa z firmy Classen, kolor calvados... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 20.11.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Cześć! Mam pytanie odnośnie waszej instalacji CO - jak wam się na razie sprawdza? Czy możesz zdradzić (np. na priv), kto wam ją projektował i wykonywał(i jakie były koszty ewentualnie )? Nas jak na razie wszyscy straszą, że przy ekogroszku bardzo trudno jest zrobić układ mieszany, czyli kaloryfery i podłogówka, bo trudno jest ustawić właściwe temperatury. Z jakiego materiału macie zrobione rozprowadzenie instalacji? My kończymy w tej chwili dach i na wiosnę ruszamy z instalacjami, więc powoli muszę się zacząć orientować "w temacie". Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts