Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Junkers czy Termet? A może inny? - proszę o pomoc

zebco

Recommended Posts

Witam Serdecznie Wszystkich:)

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji jaki zakupić GAZOWY przepływowy podgrzewacz wody- Termet G-19-02 Elektronik czy Junkers WRP-11B? A może inny?

Nadmieniam, że mieszkam w bloku.

Pozdrawiam

Adam

Jesli lubisz cisze, to Junkers. Termet (przynajmniej stare modele) hałasuje i ma mniejszy zakres modulacji. Ja sie nie moglem w nocy kapać (mając jeszcze Termeta), bo wył, aż sąsiadka stukała w sufit.

Akurat porównianie starego termeta do nowego jest co najmniej nietrafne...

Necar E19N

to samo co wymieniony wyzej Junkers a 1/3 taniej.termet jest dobry a przekorek niereformowalny :)))

Hmmm...akurat neckar to jest bardzo zbliżony jakościowo to sławetnych pg...czyli teraz klasa najniższa...a co do porówniania z junkersem...jest on w hurtowniach dodawany w super cenie do zakupywanego junkersa.

• 1 month później...
Mam termeta UNICO 13/K z zasobnikiem 120l. W użyciu od sierpnia 2005. Wydawało mi sie że to ekonomiczne i dobre rozwiązanie ale dzisiaj już bym go ponownie nie kupił. Od jakiegoś czasu przy osiągnięciu temp. powyżej 70 st. coś w nim buczy, wpada w jakieś dziwne wibracje, po dłuższej pracy jakieś trzaski przy wyłączaniu. Nie polecam tej firmy.

• 9 years później...

Witam Wszystkich

Żeby nie zakładać nowego wątku, odświeżam stary temat. Tak więc mamy już 2015 rok i mam pytanie czy w temacie gazowych, przepływowych podgrzewaczy wody coś się zmieniło? Potrzębuję kupić termę do małego mieszkania ok. 40m2, w którym będą 3 punkty poboru wody. Mieszkanie parterowe w 4-o piętrowym bloku. Prysznic, umywalka w łazience i zlew w kuchni. Wszystko w bliskiej odległości od siebie. Nie wiem czy wybrać Junkersa z baterią czy Termeta. Co osoba to inna opinia. Podobno Junkers zawodzi jeśli chodzi o serwis, o Termecie powiadają, że dużo cześci jest dostępnych, ale szwankuje jakość. Co o tym sądzicie? Nie chce kupować najtańszego piecyka tylko mało zawodny w rozsądnej cenie. Proszę o pomoc w wyborze...

Edytowane przez Padrito