marek GL173 08.12.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Kominek - brudna szyba Jesli ktos zna sposob - skuteczny srodek na czyszczenie szyby kominkowej, bede wdzieczny za porady (wklad Lechma). Uzywam brzozy i olchy sprzed roku, dosyc dobrze podsuszone, sporo czasu zajmuje mi codzienna pielegnacja szyby. A propos firmy - czy jestescie zadowoleni z uzytkowania wkladu Lechmy ? Marek - Konin k.Lichenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacKacha 08.12.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Od wykonawcy kominka otrzymalismy środek do czyszczenia szyb kominkowych - niestety nie pamietam nazwy, jednak można takie środki kupić np w Liroy (widzieliśmy naocznie ). Stosujemy go raz na tydzień, żeby zbytnio nie "zapuścić" szyby - i wszystko jest ok. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 08.12.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 przede wszystkim palić suchym drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 08.12.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 kup najzwyklejszy płyn do czyszczenia szyb kominkowych w markecie, i... skorzystaj z wyszukiwarki, temat był już wiele razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 08.12.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 ...BARDZO... wiele razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 08.12.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Najprostszy (i najtańszy) sposób - mycie ścierką lub ligniną zamoczoną w popiele z paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 08.12.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Najprostszy (i najtańszy) sposób - mycie ścierką lub ligniną zamoczoną w popiele z paleniska. jest to również tani sposób na porysowanie szyby, choć pewnie są prostsze;) wg mnie popiół można sobie odpuścić, w marketach są dobre płyny do tego, żeby szybę wyczyścić w miarę bezinwazyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 08.12.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Howgh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 08.12.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Każde nieumiejętne czyszczenie szyby, nawet najdroższym środkiem, może ja porysować. A tak na marginesie: gdzie kupiłeś tak złą szybę? W markecie w promocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 08.12.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Wystarczy kilka razy dobrze rozpalić suchym drewnem i po problemie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek GL173 09.12.2005 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 kup najzwyklejszy płyn do czyszczenia szyb kominkowych w markecie, i... skorzystaj z wyszukiwarki, temat był już wiele razy Kupilem takowy plyn, pryskam nim ile wlezie, jak na razie bardziej suchego (schnie od roku) drewna nie mam, najskuteczniej schodzi przy pomocy mleczka do czyszczenia. Wczesniej probowalem taka biala pianke do czyszczenia mocno zabrudzonych garnkow, ale cholerstwo jest drogie. A moze podasz mi nazwe handlowa badz producenta tego "najzwyklejszego plynu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 09.12.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Pianka aktywna"TYTAN" cena 6 zł za 300 ml w dezodorancie , zakłady chem. "Unia" z Poznania -korzystam i polecam - tania , czysci jak za 6 zł bardzo Ok, miałem drozsze wynalzaki i teraz korzystam tylko z tego - do nabycia ; nie mam zielonego pojecia gdzie ; chyba kupilismy w jakims kauflandzie , biedronce czy innej stonodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 09.12.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Mam najzwyklejszy płyn marketowy. Producent z Brodnicy. I jeszcze zdanie w sprawie czyszczenia szyby popiołem. Proponuję choć raz użyć papieru ściernego zamiast toaletowego. Ciepełka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek75 28.11.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Też mam wkład Lechmy z płaszczem PL190 standard i niestety szyba brudzi się nawet przy paleniu suchym drzewem /2 lata/. Oczywiście rozpalenie na maksa oczyści szybę ale nie całą. Raz w tygodniu czyszczę więc ją faktycznie najtańszym płynek i jest OK.Cieszyłbym się jednak bardziej gdyby szyba pozostawała czysta trochę dłużej. Marku jak czyścisz płomieniówki. Strasznie trudny dostęp jest do nich. Masz jakiś przyrząd czy tylko ile sięgniesz?Ja niestety stosuję tą drugą metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midas250 19.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mam najzwyklejszy płyn marketowy. Producent z Brodnicy. I jeszcze zdanie w sprawie czyszczenia szyby popiołem. Proponuję choć raz użyć papieru ściernego zamiast toaletowego. Ciepełka życzę. Witam, Polecam również piankę do czyszczenia szyb kominkowych. Pianka trzyma się na szybie dłużej rozpuszcza zanieczyszczenia - sadzę , smołę i po kilku minutach wycieramy czarną maź i po problemie. Ja tak od kilku lat czyszczę. Pianka do kupienia w LM i Castoramie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts