AGNIESZKA31 08.12.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Jak w tytule.Zastanawia mnie ,jeżeli działeczka jest "goła".Dostaję Pozwolenie na budowe i....czy zrobienie szamba,podłączenie prądu,wykopanie studni-to jest juz rozpoczecie budowy????Czy zrobienie fundamentów to dopiero budowa?Pytam ,ale pewnie zaraz mi sie dostanie że nie poszukałam Dzisiaj to nic mi sie nie chce...i licze,że mnie ktos podratuje fachowa odpowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 08.12.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Z Prawa budowlanego:Art. 41. 1. Rozpoczęcie budowy następuje z chwilą podjęcia prac przygotowawczych na terenie budowy.2. Pracami przygotowawczymi są: 1) wytyczenie geodezyjne obiektów w terenie; 2) wykonanie niwelacji terenu; 3) zagospodarowanie terenu budowy wraz z budową tymczasowych obiektów; 4) wykonanie przyłączy do sieci infrastruktury technicznej na potrzeby budowy.3. Prace przygotowawcze mogą być wykonywane tylko na terenie objętym pozwoleniem na budowę lub zgłoszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 08.12.2005 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Tomaszu serdeczne dzieki,twoja odpowiedz odrazu poprawiła mi humor.Czyli tak naprawde to trudno jest stracić waznośc pozwolenia na budowe.Wystarczy wykopac studnie i podłaczyć prąd.Bo tak sie obawiałam,że moze nie dam rady rozpocząć budowy odrazu w 2006 roku-tfu tfu -odpukac.Ale na studnie i prąd to zeby nie wiem co sie działo to -będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas0259 08.12.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ale weż dziennik budowy i wpisz do niego wykonane prace. I pilnuj, aby przerwa w robotach nie była dłuższa niż 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 08.12.2005 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Dzieki za pomoc.Przed chwila jeszcze dopytywałam jak to jest naprawde z tą mapą do celów projektowych.Bo w biurze geodezyjnym mnie straszyli,ze jak mapa ma date 08-11-2005 to juz w lutym moze byc nieaktualna i trzeba ja podbijac znowu.W biurze u architekta mnie uspokoili,że to bzdura.A denerwowałam sie bo moja Oliwka(projekt) dopiero pod koniec grudnia do mnie przyjedzie.I nie mam pojęcia jak długo trwa adaptacja,architekt zapewnia że dwa miesiące góra-a słyszałam że to czasem trwa o wiele dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts