nurni 08.12.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Mam tak rozwiązane zasilanie podłogówki:http://nurniegodom.republika.pl/images/097.jpgPompa jest po prostu włączona do gniazdka.Mój kocioł nie ma sterowania pompą do podłogówki (Immergas Zeus Victrix)Jak rozwiązać jej sterownie, żeby wyłaczała się na sezon letni, ale żeby czasami się włączyła celem niezastania się? Tak sobie myśle, że może dobrym rozwiązniem byłby czujnik temperatury zewnętrzenej (ustawiony na ten sam próg co pogodówka załączająca kocioł) włączający zasilanie na pompę, ale mogłaby się wtedy zastać.Może ktoś już produkuje takie urządzenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.12.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Pompe masz na zasilaniu ciepłą wodą ?? To co piszesz to załatwia podłaczenie do sterownika. Tam można sobie ustawiać kiedy ma sie włączać pompa.A czy konkretnie można ustawić żeby się włączyła w każdy poniedziałek na 3 minuty to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 08.12.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Miałem podobny problem ze sterowaniem pompką cyrkulacyjną do podłogówki. Znalazłem rozwiązanie, które mi odpowiada.Poczytaj tutaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 08.12.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Nie bardzo rozumiem w czym masz problem. Ja włączyłem pompę podłogówki do obwodu załączającego pompę w kotle. Tym samym kiedy startuje piec włączają się obydwie pompy (w kotle i ta od ogrzewania podłogowego). Działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 10.12.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mam tak rozwiązane zasilanie podłogówki: http://nurniegodom.republika.pl/images/097.jpg Pompa jest po prostu włączona do gniazdka. Mój kocioł nie ma sterowania pompą do podłogówki (Immergas Zeus Victrix) Jak rozwiązać jej sterownie, żeby wyłaczała się na sezon letni, ale żeby czasami się włączyła celem niezastania się? Tak sobie myśle, że może dobrym rozwiązniem byłby czujnik temperatury zewnętrzenej (ustawiony na ten sam próg co pogodówka załączająca kocioł) włączający zasilanie na pompę, ale mogłaby się wtedy zastać. Może ktoś już produkuje takie urządzenia? Pozdrawiam Jak to jak rozwiązać, podłączyć sterowanie pompy do centrali alarmowej . Wówczas możemy dowolnie ustawić termin i czasy załączania pompy. Gdzie jest zlokalizowana ta szafka z rozdzielaczem i pompą do podłogówki, bo jakoś nie kojarzę . A może kabelek od pompy biegnie z kotłowni, to wtedy już w ogóle nie ma problemu, bo do kotłowni mamy dociągnięty przewodzik z centrali alarmowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mam tak rozwiązane zasilanie podłogówki: http://nurniegodom.republika.pl/images/097.jpg Pompa jest po prostu włączona do gniazdka. Mój kocioł nie ma sterowania pompą do podłogówki (Immergas Zeus Victrix) Jak rozwiązać jej sterownie, żeby wyłaczała się na sezon letni, ale żeby czasami się włączyła celem niezastania się? Tak sobie myśle, że może dobrym rozwiązniem byłby czujnik temperatury zewnętrzenej (ustawiony na ten sam próg co pogodówka załączająca kocioł) włączający zasilanie na pompę, ale mogłaby się wtedy zastać. Może ktoś już produkuje takie urządzenia? Pozdrawiam w prosty sposób zrobisz to zakładając sterownik temp. euroster przez który przepuścisz faze pompy ,masz regulacje temp. pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 10.12.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mam tak rozwiązane zasilanie podłogówki: http://nurniegodom.republika.pl/images/097.jpg Pompa jest po prostu włączona do gniazdka. Mój kocioł nie ma sterowania pompą do podłogówki (Immergas Zeus Victrix) Jak rozwiązać jej sterownie, żeby wyłaczała się na sezon letni, ale żeby czasami się włączyła celem niezastania się? Tak sobie myśle, że może dobrym rozwiązniem byłby czujnik temperatury zewnętrzenej (ustawiony na ten sam próg co pogodówka załączająca kocioł) włączający zasilanie na pompę, ale mogłaby się wtedy zastać. Może ktoś już produkuje takie urządzenia? Pozdrawiam w prosty sposób zrobisz to zakładając sterownik temp. euroster przez który przepuścisz faze pompy ,masz regulacje temp. pomieszczenia A jeśli ta pompa obsługuje kilka pomieszczeń? Poza tym nie rozwiązuje to tematu czasowego załączania się pompy celem niezastania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mam tak rozwiązane zasilanie podłogówki: http://nurniegodom.republika.pl/images/097.jpg Pompa jest po prostu włączona do gniazdka. Mój kocioł nie ma sterowania pompą do podłogówki (Immergas Zeus Victrix) Jak rozwiązać jej sterownie, żeby wyłaczała się na sezon letni, ale żeby czasami się włączyła celem niezastania się? Tak sobie myśle, że może dobrym rozwiązniem byłby czujnik temperatury zewnętrzenej (ustawiony na ten sam próg co pogodówka załączająca kocioł) włączający zasilanie na pompę, ale mogłaby się wtedy zastać. Może ktoś już produkuje takie urządzenia? Poza tym nie rozwiązuje to tematu czasowego załączania się pompy celem niezastania się Pozdrawiam w prosty sposób zrobisz to zakładając sterownik temp. euroster przez który przepuścisz faze pompy ,masz regulacje temp. pomieszczenia A jeśli ta pompa obsługuje kilka pomieszczeń? jak obsługuje wielw pomieszczeń zakładasz na poszczególne obiegi-pomieszczenia elektrogłowice + termostaty pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 10.12.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 A jeśli ta pompa obsługuje kilka pomieszczeń? jak obsługuje wielw pomieszczeń zakładasz na poszczególne obiegi-pomieszczenia elektrogłowice + termostaty pomieszczeń Proponuję, abyś ponownie przeczytał zapytanie Nurniego, bo nie chodzi o to, o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 A jeśli ta pompa obsługuje kilka pomieszczeń? jak obsługuje wielw pomieszczeń zakładasz na poszczególne obiegi-pomieszczenia elektrogłowice + termostaty pomieszczeń Proponuję, abyś ponownie przeczytał zapytanie Nurniego, bo nie chodzi o to, o czym piszesz. zbychu są takie urządzenia tylko szkoda kaski wg. mnie można to obejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 A jeśli ta pompa obsługuje kilka pomieszczeń? jak obsługuje wielw pomieszczeń zakładasz na poszczególne obiegi-pomieszczenia elektrogłowice + termostaty pomieszczeń Proponuję, abyś ponownie przeczytał zapytanie Nurniego, bo nie chodzi o to, o czym piszesz. zbychu są takie urządzenia tylko szkoda kaski wg. mnie można to obejść ale mozna i to zrobić tak jak ktos ma kaske http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=32163&q=kot%B3ownie&k=7&nxt=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 10.12.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ale mozna i to zrobić tak jak ktos ma kaske http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=32163&q=kot%B3ownie&k=7&nxt=0 Co to? Zdjęcie kotłowni w nowoczesnym biurowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ale mozna i to zrobić tak jak ktos ma kaske http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=32163&q=kot%B3ownie&k=7&nxt=0 Co to? Zdjęcie kotłowni w nowoczesnym biurowcu? zbychu to domek jednorodzinny biedny nawet kryty strzechą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 10.12.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 tylko jeden z najdrozszych pakietow Vaillanta VKK+zasobnikVIH K +sterownikVRC 630 +kilka obiegow z mieszaczem A basen tez tam jest? bo cos mi sie tak wydaje co do domku kryta strzecha slyszalem ze to ostatni krzyk mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 tylko jeden z najdrozszych pakietow Vaillanta VKK+zasobnikVIH K +sterownikVRC 630 +kilka obiegow z mieszaczem A basen tez tam jest? bo cos mi sie tak wydaje co do domku kryta strzecha slyszalem ze to ostatni krzyk mody jest tam jedna fajna rzecz vrnet dialog komunikacja z kotlownią przez www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 10.12.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 no jest to super tylko sporo kosztuje no ale przy tych kosztach poniesionych na kotlownie to pikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 no jest to super tylko sporo kosztuje no ale przy tych kosztach poniesionych na kotlownie to pikus vrnet dialog nic nie kosztuje jezeli tylko odbierasz sygnaly awari,natomiast kosztuje jezeli chcesz coś sterować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 10.12.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 a modul daja za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 a modul daja za friko 1000 zł jedyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 10.12.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 NO WLASNIE WIEC JEDNAK KOSZTUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts