Gość 13.12.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 można to zrobić też i tak: Firma LFP Leszno (producent pomp) produkuje sterownik SP 2000 plus http://www.lfp.pl/pl/pdf/nowosci/2.pdf który włącza pompę od podłogówki gdy temperatura zasilania wzrośnie powyżej zadanej warości (regulacja od 25 do 55stopni) oraz wyłączy pompę gdy temperatura spadnie poniżej tej wartości. Posiada czujnik przylgowy który zakłada sie na rurę. W praktyce sterownik uruchamia pompę w kilkanaście sekund po uruchomieniu kotła i wyłącza aż woda dochodząca z kotła będzie chłodna. Urządzenie ma wbudowany układ który latem uruchamia pompę na chwilę raz na 2 tygodnie.Kosztuje około 132zł brutto. Mam takie urządzenie i działa bez zarzutu.Montaż jest banalnie prosty i nie potrzeba nic kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.12.2005 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Zbyyyyyychuuuuuu dzięęęęęęęki Na śmierć zapomniałem, że mam kableki od centrali podciągnięte do kotłowni a z kotłowni do pompy od podłogówki. Czyli nie mam problemu. Problem rozwiązał ZBYCH - zapraszam na pifo (służę odwózką ) Poza tym wszystkim za rady dziękuję bardzo, ale w większości przypadków rozwiązania nie przewidywały czasowago załączania się pompy w okresie letnim. Pozorawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.12.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 ale mozna i to zrobić tak jak ktos ma kaske http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=32163&q=kot%B3ownie&k=7&nxt=0 Co to? Zdjęcie kotłowni w nowoczesnym biurowcu? Co ty, tylko hydraulik powiedział, że w brudzie to on robić nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts