Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czyszczenie marmuru

monig

Recommended Posts

Może ktoś doradzi fachowo jak usunąć (czym) matowe plamy i białe zacieki z płyty kominka (marmur Brecia Sarda).

Kominek najprawdopodobniej był potraktowany Cifem mleczkiem. Zdjęcie płyty do zewnętrznego czyszczenia może być w moim przypadku problematyczne.

Polecono mi krystalizator do marmuru miałby pomóc do 90 % a nakładać mam go ręcznie, zaś w sklepie z tym preparatem stwierdzono, że maszynowo. Może ktoś stosował już czyszczenie marmuru takim krystalizatorem lub zna inny lepszy pomysł?

Plam z marmuru raczej nie usuniesz .

Pisze raczej , bo moze juz cos wymyslono , co mogloby pomoc.

Tego Ci zycze .

Polerowanie pomaga kiedy plyta jest matowa , np .po ilus tam latach chodzenia po nim , ale Cif moim zdaniem wzarl sie gleboko.

Może ktoś doradzi fachowo jak usunąć (czym) matowe plamy i białe zacieki z płyty kominka (marmur Brecia Sarda).

Kominek najprawdopodobniej był potraktowany Cifem mleczkiem. Zdjęcie płyty do zewnętrznego czyszczenia może być w moim przypadku problematyczne.

Polecono mi krystalizator do marmuru miałby pomóc do 90 % a nakładać mam go ręcznie, zaś w sklepie z tym preparatem stwierdzono, że maszynowo. Może ktoś stosował już czyszczenie marmuru takim krystalizatorem lub zna inny lepszy pomysł?

ja zamontowałem parapet i półkę toaletki z marmuru... i czyszcząc płytki siłarzeczy nie ominąłem /mimo uwagi/ marmuru,,,

i tragedia... plamy matowe. widoczne jaj jasna cholera.....

stary sposób to popół z papierosa....

spróbowałem.... i efekt.... rewelacyjny......

po plamach ani sladu....

bierzesz jak najwięcej popiołu z papierosów np z popielmiczki....

na to wata... i wiooo. ruchami okreznymi...... polerujesz.....

albo idziesz do gościa co Ci sprzedał marmur. i prosisz go o proszek do poleru..... i tyle.... nie załamuj się.... na wszystko jest sposób....i nie słuchaj, że porowaty, ze się nie da....

• 7 years później...