ajkad 08.12.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 http://www.wuwo.home.pl/project.php?cat=2&project=5 w katalogu muratora nosi nazwe Cyrkonw katalogu pracowni to WW-100 pomozcie oszacowac koszty, przy zalozeniach, ze:- wydluzamy dom o 1m z kazdej strony (konsultowane z pracownia)- stosujemy technologie z projektu: ytong 36,5; wiazar dachowy; drewniany strop (dolny pas wiazara);- dach kryjemy dachowka ceramiczna lub cementowa (Tondach, Braas)- stolarke wybieramy drewniana (Dziadek, Natura)- wnetrza wykanczamy polskimi materialami ze sredniej polki cenowej - stosujemy tradycyjne rozwiazania technologiczne (piec gazowy plus zasobnik itp) bedziemy wdzieczni za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 08.01.2006 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Podnieś sobie scianę kolankową .Pod takim skosem żle się mieszka .Dach będzie trochę mniej spadzisty i będzie ,,lżejszy" .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 09.01.2006 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 jestem przeciwniczka zbytniego majstrowania przy projektach wybralam ten, bo nam sie podobal "scianka kolankowa" ma 165 cm, wiec o 5 wiecej niz ja, styknie to jest taka udawana scianka, tak naprawde to szkielet, bo stropem jest dolny pas wiazara, nie wiem czy precyzyjnie sie wyrazam, troche mi jeszcze fachowego slownictwa brakuje a co do kasiory to nikt sie nie pokusi o odpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.03.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Podnoszę wątek, bo też jest zainetresowany wycena tegóż cacka. Też chcemy budować właśnie taki domek i zastanawiam się jaki może być realny koszt postawienia Cyrkona. Za wszystkie opinie serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 09.03.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Po raz kolejny napiszę dokładnie wycenić dudowę domu może za wyjątkiem stanu surowego otwartego. Później goszt zalęży w sposób zdecydowany od użytych materiałów i zainstalowanych. urządzeń. Przykład: gress można kupić po 20zł za m kw , po 40 i pewnie po 100. Także ułożyć go można w różnej cenie. Drzwi drewniane mogą być po 600 zł i po kilka tysięcy zł. Może być także duża różnica w kosztach wykonania instalacji, cenach białego montażu itp. Przyjmuje się, że koszt m kw (proponuję liczyć po podłogach) budowy domu pod klucz, przy średnim poziomie wykończenia (pytanie co to jest średni poziom wykończenia) to ponad 2000 za m kw. Jestem po budowie i mogę stwierdzić, że jest w tym szacunku trochę prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts