pepi 08.12.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Mieszkam w domu na wsi, na dziłce o powierz. 1,5ha ziemi z czego 1ha jest nieużytkiem, na końcu działki granicze z niewielką rzeczką. Od jakiegoś czasu zaczął przeszkadzać mi ten nieużytek, co z tym robić, jak macie jakieś rady to poprosze o wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas0259 08.12.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Na pole golfowe za mało. Ja starałbym się zagospodarować, Co się da zalesić (sosna i brzoza urosną niemal wszędzie). Może też jakiś ogród owocowy, także większe "oczko" zasilane wodą ze strumyka? Wszystko zależy od wymiarów działki, ukształtowania terenu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 09.12.2005 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Może też jakiś ogród owocowy a wiesz, ile przy tym roboty? no i kasę trzeba sporą włożyć na początek i potem tez, bo wydziknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 09.12.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 wrzosowisko?albo jeśli wilgotno - to może trawy ozdobne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 10.12.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mieszkam w domu na wsi, na dziłce o powierz. 1,5ha ziemi z czego 1ha jest nieużytkiem, na końcu działki granicze z niewielką rzeczką. Od jakiegoś czasu zaczął przeszkadzać mi ten nieużytek, co z tym robić, jak macie jakieś rady to poprosze o wsparcie. Możesz się dobrze rozejrzeć i sprawdzić czego już dokonali inni i wyciągnąć z tego właściwe wnioski dla siebie ,czyli od każdego coś dobrego(kwestia gustu, lecz Ty sam znasz najlepiej ukształtowanie własnej działki i musisz na nią spojrzeć oczami wyobraźni ).Dobrze zastanowić,zaplanować i ...DO ATAKU!!! . Nie ma na co czekć.Najważniejsze już masz - bieżąca woda(mam nadzieję że czysta ).O takiej rzeczce wielu może sobie tylko pomarzyć! I tak w miarę możliwości krok po kroku...Jeśli chodzi o mnie to na pewno woda (stawek albo jeszcze lepiej zatoczka z bieżącą wodą + dużo zieleni (drzewa i krzewy,owocowe też), ale i polanka na ogniska kilka razy do roku z przyjaciółmi .Tyle że tak na odległość jak się tego kawałka nigdy nie widziało,to trudno coś naprawdę konkretnego proponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 11.12.2005 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 wrzosowisko? albo jeśli wilgotno - to może trawy ozdobne ? Jakich warunków potrzebuje wrzosowisko. Ziemia klasy V do tej pory była wysiewana trawa, wilgotność to tylko nad rzeką. Myślałem o obsadzeniu całości sosną i brzozą - do kominka szybko rośnie. A, czy wiecie jak wygląda sprawa pozwolenia na budowe stawu i może małej elektrowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 11.12.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Poczytaj tutaj - http://www.odr.net.pl/index.php?czytaj=001264 Kto wie? Może warto by było jeszcze cokolwiek dokupić tych nieuzytków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts