Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PUSTE POLE ZA........

pepi

Recommended Posts

Mieszkam w domu na wsi, na dziłce o powierz. 1,5ha ziemi z czego 1ha jest nieużytkiem, na końcu działki granicze z niewielką rzeczką. Od jakiegoś czasu zaczął przeszkadzać mi ten nieużytek, co z tym robić, jak macie jakieś rady to poprosze o wsparcie.

Możesz się dobrze rozejrzeć i sprawdzić czego już dokonali inni i wyciągnąć z tego właściwe wnioski dla siebie ,czyli od każdego coś dobrego(kwestia gustu, lecz Ty sam znasz najlepiej ukształtowanie własnej działki i musisz na nią spojrzeć oczami wyobraźni :wink: ).Dobrze zastanowić,zaplanować i ...DO ATAKU!!! :D :D :D . Nie ma na co czekć.Najważniejsze już masz - bieżąca woda(mam nadzieję że czysta :D ).O takiej rzeczce wielu może sobie tylko pomarzyć! I tak w miarę możliwości krok po kroku...Jeśli chodzi o mnie to na pewno woda (stawek albo jeszcze lepiej zatoczka z bieżącą wodą + dużo zieleni (drzewa i krzewy,owocowe też), ale i polanka na ogniska kilka razy do roku z przyjaciółmi :D .Tyle że tak na odległość jak się tego kawałka nigdy nie widziało,to trudno coś naprawdę konkretnego proponować.

wrzosowisko?

albo jeśli wilgotno - to może trawy ozdobne ?

Jakich warunków potrzebuje wrzosowisko. Ziemia klasy V do tej pory była wysiewana trawa, wilgotność to tylko nad rzeką. Myślałem o obsadzeniu całości sosną i brzozą - do kominka szybko rośnie.

A, czy wiecie jak wygląda sprawa pozwolenia na budowe stawu i może małej elektrowni