carringtontomas 09.12.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 tylko patrzeć, jak zaczną w Polsce powstawac przedstawicielstwa zagranicznych banków udzielających kredytów w obcych walutach. Samą umowę będzie się zawierało tak, jakby kredyt był wypłacany za granicą i z mniejszym oprocentowaniem. Finał będzie taki, ze "Polskie" banki z "Polskim" kapitałem zostaną z fura pieniędzy, których nikt ni ebędzie chciał.Ja tam mógłbym nawet biegac do kantoru, kupowac CHF i wpłacac na zagraniczne konto - kto mi zabroni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.12.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 najbardziej wzruszył mnie argument , że to w trosce o Klienta - zeby nie stracil na wahaniach kursów. Bo potem może mieć pretensję do banku . I ten bank bedzie czuł sie winny . I bedzie mu przykro . Wzruszajace, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 09.12.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Trzeba więc przejść się do banku już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 najbardziej wzruszył mnie argument , że to w trosce o Klienta - zeby nie stracil na wahaniach kursów. Bo potem może mieć pretensję do banku . I ten bank bedzie czuł sie winny . I bedzie mu przykro . Wzruszajace, prawda? To w trosce o banki i kondycję systemu hipotecznego . Żeby im nagle należności nie zrobiły się wiecej warte od zabezpieczeń i niezbyt ściągalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 10.12.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 najbardziej wzruszył mnie argument , że to w trosce o Klienta - zeby nie stracil na wahaniach kursów. Bo potem może mieć pretensję do banku . I ten bank bedzie czuł sie winny . I bedzie mu przykro . Wzruszajace, prawda? Az z krzesla spadlem http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.12.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ja też się rozczuliłam nad dobrocia banków Niech sie odp......a od mojego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.12.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 załamałam się tym bo na budowę domu mialam wziąć kredyt we frankach i co teraz....przeciez rata w zlotowkach bedzie dla mnie duuuuzo większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 10.12.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Ja też w przyszłym roku miałem brac kredyt we frankach i mam dylemat. Wiadomo że w złotówkach kredyt jest droższy. Wobec powyższego mam pytanie. Kredyt jest oprocentowany wyżej czyli więcej odsetek od kredytu mogę sobie odpisac tak czy nie?? I jak to się ma wogóle do opłacalności?? Mam zamiar wziąc kredyt ok. 200000 zł nasze dochody netto to ok. 3000 zł. Czy nył ktoś w podobnej sytuacji i czy miał jakiekolwiek problemy z kredytem w tej wysokości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaiPiotr 11.12.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Mam zamiar wziąc kredyt ok. 200000 zł nasze dochody netto to ok. 3000 zł. Czy nył ktoś w podobnej sytuacji i czy miał jakiekolwiek problemy z kredytem w tej wysokości?? Przy tak niskich dochodach, zaden bank nie da wam kredytu w takiej wysokosci. Nie macie odpowiednij zdolnosci kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.12.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Witam W połowie roku brałem niewielki kredyt hipoteczny (70tyś) w PKOBP (jednym z bardziej liberalnych banków). Moje dochody netto wg pitów to ok. 2500zł Bank wyliczył moją zdolność kredytowa na ok. 140 tyś (od kilku lat to prawie tyle wpłacam rocznie do tego banku na ROR - przy kredycie nie ma to znaczenia; ma przy wydawaniu kart). Formalnie jestem kawalerem bez żadnych zobowiązań, nie posiadam również samochodu, koszty zycia wynoszą mnie prawie zero (bo jestem prawie cały czas za granicą i wszelkie ponoszone tam wydatki są moimi kosztami prowadzenia działalnosci gosp.), więc bank przyjął jakaś tam swoją wartość minimalną. Więc jeżeli macie na dwie osoby (jeszcze gorzej, gdy na wiecej) 3000 netto, to również uważam że jest to za mało na 200000 zł kredytu. Swoją drogą, to ja bym się bał brać tak duży kredyt przy takich dochodach, nawet jakby mi bank na to pozwolił. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 14.02.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 najbardziej wzruszył mnie argument , że to w trosce o Klienta - zeby nie stracil na wahaniach kursów... Wczorajsze popołudnie (grożba rozpisania wyborów) wstrząsnęła rynkiem walutowym. Namacalny dowód, że coś w tym jednak jest.... ..Bo potem może mieć pretensję do banku . I ten bank bedzie czuł sie winny . I bedzie mu przykro . Wzruszajace, prawda? Bankowi przykro nie będzie. Bank sentymentów wobec klienta nie żywi. Bank żywi się samym klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 14.02.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 najbardziej wzruszył mnie argument , że to w trosce o Klienta - zeby nie stracil na wahaniach kursów... Wczorajsze popołudnie (grożba rozpisania wyborów) wstrząsnęła rynkiem walutowym. Namacalny dowód, że coś w tym jednak jest.... Tzn ???? Myslisz ze zlikwiduja ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatriss 19.02.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 wlasnie slyszalam w wiadomosciach ze banki wystapily o chwile na przemyslenie bo beda musialy dodatkowo ubezpieczyc kredyty ktore im zaostana w walutach obcych. oczywiscie to blef ale sa spekulacje ze moze okazac sie skuteczny - tzn. nie bedzie az takich zmian, najprawdopodbniej skoncza sie na nieznacznych obostrzeniach w udzielniu takich kredytow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.02.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 wlasnie slyszalam w wiadomosciach ze banki wystapily o chwile na przemyslenie bo beda musialy dodatkowo ubezpieczyc kredyty ktore im zaostana w walutach obcych. oczywiscie to blef ale sa spekulacje ze moze okazac sie skuteczny - tzn. nie bedzie az takich zmian, najprawdopodbniej skoncza sie na nieznacznych obostrzeniach w udzielniu takich kredytow. A ludziska się rzucili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruhhh 25.02.2006 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Mi sie wydaje, że banki jak im zacznie brakować chętnych, bo zakładam że wiele osób nie zdecyduje sie na kredyty bo przestanie ich stać, zaczną się zastanawiac co by tu zrobić, żeby zwiększyć popyt na swoje produkty. Przecież kredyty musimy brać i jak nam na to nie pozwolą to sami się bedą drapać w głowy gdzie ich zyski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts