abromba 09.12.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Chodzi i to że w łazience mam drewniany słupek nośny dachu, który o 1 cm wystaje ze ściany. Jest bardzo blisko drzwi, tak więc przestrzeń między drzwiami a słupkiem (ok. 4 cm.) i tak zostawimy bez płytek - wygladziowaną i pomalowaną. Nasz kafelkarz stwierdził, że na słupek i całą pozostałą ścianę - ok. 1,5 m nałozy płytę g-k i na to da płytki. Trochę boję się jednak, czy ten słupek pracując nie będzie ruszał płytą g-k a w konsekwencji płaszczyzna płytek. Czy da się zrobic jakieś dylatacje, żeby płytkom nic sie nie stało?A moze lepiej ten słupek oszlifować, zaimpregnować a płytki zacząć obok (taka wersja tez mi pasuje artystycznie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.12.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Hej ! Ja tez mam takie słupki w łazience (na razie w planowanej...). Wszystko zalezy od tego w jakim stylu chcesz łazienkę wykończyć. Ja planuję kremowe płytki, drewniane meble i te belki będą się do tego ładnie komponowac. Pewnie do takiego rustykalnego wnetrza bedzie super - gorzej gdy chcesz mieć lazienkę nowoczesną - wtedy bym to jakos pozasłaniała. Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 12.12.2005 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Ale mi chodzi o technologiczne aspekty tego zasłaniania/zabudownia. Bo artystycznie oba warianty są do przyjęcia, choć spójniej będzie obudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 12.12.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeżeli ten słupek wystaje 1cm, to czy nie możesz zamocowac płyty GK do ściany w taki sposób aby nie dotykała słupka. Stracisz na całej długości ściany 1cm (słupek) +1,2 (płyta) + 0,5cm dylatacja). Razem mniej niż 3cm. Jeżeli to do zaakceptowania to chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts