agnes 22.01.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Jasiu,w jakim banku masz kredyt w GE? To ubezpieczenie kredytu jest horendalnie wysokie ,ja płacę 35 zł. miesięcznie,oczywiście do czasu ustanowienia hipoteki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Hi, hi, hi Bartt ma widocznie kłopoty z czytaniem jako takim skoro pułapki pisze przez ó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 22.01.2003 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Gal Anonim też pisał z bykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 22.01.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 W PKO BP Raczej nie sądzę żebym się pomylił (nie mam pod ręką papierów). Różnica faktycznie duża. Ale jak będzie wpis to będzie po kłopocie. Może jeszcze taka różnica, że to ubezpieczenie nie jest do czasu wpisu do hipoteki ale do czasu ustanowienia KW. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jasiu dnia 2003-01-22 13:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 25.01.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Co do postanowień pisanych drobnym drukiem itp. - to są pułapki!!!! i tak należy je odczytywać. Wiadomo, że przeciętny zjadacz chleba nie czyta w całości umów kredytowych polegając na opiniach pracowników banku. Dlatego w prawie Unii Europejskiej wprowadzono zasadę, że wszystkie klauzule niekorzystne dla klienta, ograniczające odpowiedzialność lub nakładające znaczne ciężary itp. muszą być wyraźnie wyszczególnione w tekście umowy. Np. wypisane dużymi literami albo boldem.Chętnie poczytam jeszcze dalsze wypowiedzi o takich "niespodziankach", za miesiac rozpoczynam poszukiwanie banku chętnego na udzielenie kdredytu...Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 25.01.2003 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 gaga2,PODPOWIEDŹ :W Unii będziemy ( może ? ) za 1,5 roku. I wtedy to co jest napisane małym druczkiem obecnie będzie wówczas boldem ! Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 26.01.2003 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Oby tylko nie zrobiono "boldów" z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 26.01.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Powinno być, kurczę, normalnie!!! To znaczy, biorę kredyt i spłacam z odsetkami. Te odsetki to jest to co zarabia bank, i on już je tak oblicza żeby wyjść na swoje. A mnie przedstawiciel banku mówi ile ja miesięcznie mam spłacać - i koniec. Ale pewnie czeoś takiego to się nie doczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 26.01.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Najważniejszy wniosek:trzeba czytać umowę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts