Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich

To mój pierwszy postna forum choć czytam je już od pół roku. Wybraliśmy z żonką projekt Archonu Dom pod Modrzewiem2.

http://tinyurl.com/bbodz i chcieliśmy taki domek wybudować w Żórawinie.

Dzięki Uprzejmości Basi i Krzysztofa oglądaliśmy wybudowany już ten dom w Dobrzykowicach. W zasadzie nam pasuje... jest oczywiście parę ale .... ale da się to przeskoczyć.

W projekcie ściany nośne są z bloczków keramzybetonowych Optiroc 36,5 - jednowarstwowe.

Poczytałem trochęo tym materiale i znam jego główne wady i zalety....chyba.

Może mógłby mi ktoś polecić w okolicach Wrocławia jakiegoś producenta/dostawcę takich bloczków oraz ekipę która już budowała w tej technologii???- dobra ekipa i dobra jakość bloczków to elementy dość istotne przy ścianie jednowarstwowej.

W tej chwili mam w zasadzie mętlik w głowie i jużsam nie jestem pewien z czego powinienm budowąc nasz wymarzony dom...

W Dobrzykowicach dom jest Porothermu + styropian ale ja wolałbym chyba ścianę z BK...jeżeli oczywiście keramzytobeton (KB) odpadnie.

Wiem że w Srodzie Śląskiej jest producent bloczków KB i chętnie porozmawiałbym z kimś kto budował dom z ich bloczków.

Po rozmowie telefonicznej z handlowcem przedstawiciela/dystrybutora maxit - Optiroc zniechęciłem się. Odniosłem wrażenie że dziwią się, że jest ktoś kto pyta o optiroc... Jak łatwo się domyślić coś tu nie gra... Czytałem na forum o złej jakości bloczków Optiroc - ale nie wiem czy to był "wypadek przy pracy" producenta czy reguła...

Może Wy mi pomożecie w podjęciu decyzji?

Trochę chaotycznie to wyszło ale im dłużej się zastanawiam z czego budować dom tym bardziej boli mnie głowa....

Może macie jakiąś dobrąpropozycjęna lokalnego producenta dobrych bloczków BK? Zdjae się, że jest jakiśw Obornikach Śląskich?

pozdrawiam

Przemek

https://forum.murator.pl/topic/45074-sk%C4%85d-materia%C5%82-na-dom/