staś100 29.04.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Jestem po wizycie w US w sprawie poprawek i na 62 faktury pani wykreśliła:dyblewężyk w oplocieoprawę świetlówkikinkietkotwy do murłatpodstawę pod słup drewniany.Sam byłem zaskoczony że tak mało odrzucili, bałem się o kostkę brukową ale to przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 29.04.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Na co kładłes tę kostkę brukową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 01.05.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Na co kładłes tę kostkę brukową? Schody wejściowe do domu i odwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 bałem się o kostkę brukową ale to przeszło. Pamietaj , ze maja jeszcze kilka lat na sprawdzenie ..... wiec to za co w tej chwili otrzymasz zwrot nie jest wcaje wiazace .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojeczka 05.05.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 witam wszystkich , czy mogę odliczyć : klej silcadur ( do łączenia płyt izolacyjcnych ) PKWiU 25.23.15-50.90 płyty izolacyjne 25.23.15-50.90 ? Z góry dziekuje za odpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia8909 07.05.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam,Pierwszy raz chciałabym uzyskać zwrot podatku VAT, lecz na niektórych fakturach nie ma PKWiU. Czy mogę je sama dopisać? I czy w ogóle mogę się ubiegać o zwrot podatku z takimi materiałami? 1.Brodzik2.MAGNA.KW PCV kolano; rura; trójnik; zwężka; korek3.Grzejnik drabinkowy4.Bat.RUBIN wanna5.GEBERIT M-stelaż6.Kabina prysznicowa7.Umywalka8.Wanna9.Bateria do umywalki10.Bateria standard natryskowa11. Natrysk TYTAN chrom12.Syfon wannowy automat13.Miska wisząca SYMFONIA14.Szafka CERSANIT Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia1982 07.05.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mam do rozliczenia faktury z kilku lat. Część z nich wystawiona jest na wcześniejszy adres zamieszkania, a część już na adres domu, którego budowy dotyczą fakturki. Czy to nie przeszkadza i mogę i je wszystkie rozliczyć w jednej deklaracji? Niestety wcześniejszy adres podpada pod inny US... Czy mogę zatem je uwzględnić w deklaracji, która zostanie złożona do US, do którego obecnie należą właściciele domu? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 07.05.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mam do rozliczenia faktury z kilku lat. Część z nich wystawiona jest na wcześniejszy adres zamieszkania, a część już na adres domu, którego budowy dotyczą fakturki. Czy to nie przeszkadza i mogę i je wszystkie rozliczyć w jednej deklaracji? Niestety wcześniejszy adres podpada pod inny US... Czy mogę zatem je uwzględnić w deklaracji, która zostanie złożona do US, do którego obecnie należą właściciele domu? Bardzo proszę o pomoc. Wniosek składasz teraz, a FV możesz mieć od 1 maj 2004, wiec logiczne, ze na przełomie tych kilku lat i 5 razy mógł być zmieniany US (co się z tym wiąże adres zamieszkania). Wykazujesz wszystkie FV, a US sobie popyta inne US-y w tym zagadnieniu. Czy był już składany wniosek itp. Musimy pamiętać, ze składając kolejny wniosek w okresie pięcioletnim tak też numerujemy (numerujemy wnioski w okresie pięcioletnim bez znaczenia który składamy w danym US... czyli jak składamy drugi, to drugi, a nie, że składamy 1 w konkretnym US) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 07.05.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam, Pierwszy raz chciałabym uzyskać zwrot podatku VAT, lecz na niektórych fakturach nie ma PKWiU. Czy mogę je sama dopisać? Z tego, co już ktoś wcześniej pisał na tym forum, panie w US nie lubią, jak im się samemu dopisuje nr PKWiU. Ja też miałam faktury bez PKWiU i nie dopisywałam. Wniosek złożyłam 31 grudnia 2010 a pieniążki miałam na koncie 2 maja 2011. Bez ani jednego telefonu z US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 07.05.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Natomiast co do materiałów podlegających odliczeniu, ktoś kiedyś tu też podsunął super stronkę, którą ja także się posiłkowałam składając wniosek. Polecam: zwrot VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia1982 08.05.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Wniosek składasz teraz, a FV możesz mieć od 1 maj 2004, wiec logiczne, ze na przełomie tych kilku lat i 5 razy mógł być zmieniany US (co się z tym wiąże adres zamieszkania). Wykazujesz wszystkie FV, a US sobie popyta inne US-y w tym zagadnieniu. Czy był już składany wniosek itp. Musimy pamiętać, ze składając kolejny wniosek w okresie pięcioletnim tak też numerujemy (numerujemy wnioski w okresie pięcioletnim bez znaczenia który składamy w danym US... czyli jak składamy drugi, to drugi, a nie, że składamy 1 w konkretnym US) Dziękuję bardzo!! Chciałabym jeszcze upewnić się, czy wchodzą następujące rzeczy: 1. kołki szybkiego montażu (znajduję na tak i na nie, więc już sama nie wiem ) 2. regips 3. taśma do regipsów Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia8909 08.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Z tego, co już ktoś wcześniej pisał na tym forum, panie w US nie lubią, jak im się samemu dopisuje nr PKWiU. Ja też miałam faktury bez PKWiU i nie dopisywałam. Wniosek złożyłam 31 grudnia 2010 a pieniążki miałam na koncie 2 maja 2011. Bez ani jednego telefonu z US Dziękuję bardzo za informacje i pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 09.05.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dziękuję bardzo!! Chciałabym jeszcze upewnić się, czy wchodzą następujące rzeczy: 1. kołki szybkiego montażu (znajduję na tak i na nie, więc już sama nie wiem ) 2. regips 3. taśma do regipsów Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam. 1 metalowe nie, jesli już wchodzą te z tworzyw sztucznych do styropianu. 2 tak 3 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 09.05.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Z tego, co już ktoś wcześniej pisał na tym forum, panie w US nie lubią, jak im się samemu dopisuje nr PKWiU. Ja też miałam faktury bez PKWiU i nie dopisywałam. Wniosek złożyłam 31 grudnia 2010 a pieniążki miałam na koncie 2 maja 2011. Bez ani jednego telefonu z US Niestety poprawny wniosek to ciągle rzadkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina27 11.05.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam Mam pytanko czy można odliczyc klamki do drzwi i zawiasy przelotowe do drzwiczek szklanych? Mają symbol na fakturze 28.63.14. W wykazie jest taka pozycja, ale na końcu pisze wyłącznie okucia budowlane. Także już sama nie wiem czy można czy nie. Będę wdzięczna za pomoc! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.05.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Czy ktoś dostał zwrot za cegłę klinkierową na ogrodzenie? w sumie to ta sama cegła co na komin, jednak troche więcej jej i ździebko później kupowana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 12.05.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Materiał na ogrodzenie nie wchodzi do odliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia8909 12.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam,Mam jeszcze jedno pytanie, czy można odliczyć pompę hydroforową ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_ 12.05.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam, Mam jeszcze jedno pytanie, czy można odliczyć pompę hydroforową ?? Pompy hydroforowej nie można odliczyć. Ale zestaw hydroforowy na fakturze (pompa ze zbiornikiem) jest do odliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 12.05.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Czy pompa głębinowa kwalifikuje sie tak samo jak pompa hydroforowa i też nie można jej odliczyć?Dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts